Kadaň hledá dvojku do branky

Jindřich Poledna | 28.07.2004 | |

Kadaň hledá dvojku do branky

Již čtvrtým dnem se prohánějí kadaňstí hráči po ledové ploše. Fanoušek sledující trénink mohl spatřit 11 obránců, 16 útočníků a dokonce 5 brankářů! Právě ke gólmanům směřuje největší pozornost. Všichni totiž mají v živé paměti fiasko, které následovalo po odchodu Michala Fikrta do Chomutova. Dva prohrané zápasy, kde chyběla opora v brance, nás zřejmě stály playoff. I proto se letos realizační tým snaží najít takového brankáře, který by v případě zranění bezproblémů naskočil a tým podržel.

 
Kdo tedy v Kadani trénuje? Kromě již zmiňovaného Petra Ježe jsou v Kadani na zkoušku brankáři Hübl, Slabý, Slipčenko a Feriant. Jeden z nich s největší pravděpodobností zůstane na místě kadaňské dvojky. Kdo z nich to bude? To nám nejspíš napoví příští přípravná utkání.

V obraně zůstanou tři hráči z minulé sezóny. Vobořil, Pospíšil a Hlavatý již několikrát dokázali své kvality a barvy Kadaně budou hájit s největší pravděpodobností dál. Dalšími "psy obranáři" jsou již dříve zmiňovaní Slováci Sadloň a Tomaška. Novou tváří do zadních řad je Liška, kterého není třeba kadaňským fanouškům představovat. O další místa v sestavě se perou tito hráči: Špelda (Slávia), Urban (Sparta), Kameš (Kladno) a Orlich (Karlovy Vary). Navíc s kadaňským týmem trénuje ještě Štelcich, kterého asi také není nutné představovat.

V útoku najdeme spoustu jmen znamých z minulé sezóny. Ovšem posily se hledaly i do útočných řad, neboť po odchodu dvojice Stavenský - Kuchler na Slovensko bude nutné najít nové střelce, kteří budou schopní spasit Kadaň, i když se nebude herně dařit. Jedním z nich by možná mohl být Martin Postl, který se do Kadaně vrátil z Mladé Boleslavi. V útoku by mohl hrát s Čachotským a Polanským. Další sehranou dvojici Tvrdek - Kajer by mohl doplnit centr Hlušička. Další trojicí do útoku, která by mohla být platná spíše pro osobní bránění a obrannou hru je Pelán, Derfler a Kreuzman. Trenéři zkouší opět vlastní mladé odchovance, šanci probojovat se do týmu mají i Mojdl, Hubínek a Minařík. Jiskřičkou střelecké naděje je také již dříve představovaný Jiří Mudra z Karlových Varů. Dalšími útočníky připravujícími se v Kadani jsou Malina (Louny), Scherzl a Žák (Mladá Boleslav).

První zkouška takto postaveného týmu se koná v pátek od 10:30 na Kladně. I z tohoto utkání Vám přineseme reportáž.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM