Kluci v Kadani mají hokej rádi

Jindřich Poledna | 16.12.2006 | |

Kluci v Kadani mají hokej rádi

Brankář Kamil Jarina odchytal za Kadaň již pět utkání, z toho dvě bez obdržené branky. Za často děravou kadaňskou obranou má hodně práce, ovšem útočníky soupeřů dovádí svými fantastickými zákroky občas až k nepříčetnosti. Týmu je jasné, že právě s ním má větší šanci probojovat se do vytouženého playoff. Po zápase s Mladou Boleslaví jsme jej požádali o rozhovor.

 
Do Kadaně jste přišel po působení v Bělorusku, po zranění, jak to probíhalo, jaká byla rehabilitace?
Já jsem se zranil těsně před sezónou, odchytal jsem tam pár přátelských utkání, těsně před sezónou jsem se zranil, ruplo mi v koleni. Zjistil jsem, že bude lepší v Čechách, ovšem bylo to delší, než jsem očekával. Klub však čekat nemohl, protože mě tam brali jako jedničku, a tak museli sáhnout po někom jiném. Domluvili jsme se na odstupném a ukončili jsme to.

Jaký je běloruský hokej?
Já měl možnost hrát v Dinamu. V hlavním městě jsou 3 mančafty a všechny jsou výborné. Hokej tam sponzoruje vláda. Prezident a ministři ho mají jako koníček, takže je zázemí a hráči jsou výborní.

Jaký je tam divácký zájem o hokej?
Abych řekl pravdu, je větší zájem, když hraje prezident, než když hrají hráči. Ale jsou to vlastně Rusové, takže hokej mají rádi.

Po návratu jste zvolil Kadaň. Proč právě tenhle klub?
Mám to kousek domů. Ale abych řekl pravdu, moc jsem si vybírat nemohl. Během sezóny je těžké shánět místo, všude jsou hráči již podepsaní. Navíc se letos z extraligy nesestupuje, nikoho nic netlačí. Tak jsem se domluvil s Kadaní, jsem rád, že si mohu zachytat a doufám, že si vzájemně pomůžeme.

Co jste vypozoroval o první lize, jaká podle Vás letos je?
Mě připadá přibližně stejná. Je tu přibližně 5 mančaftů, které jsou výborné, mají skvělé zázemí a hokej hrají na hodně vysoké úrovni a přemýšlejí o extralize a mají k ní blízko. Ale i ten zbytek týmů má hodně šikovné hráče. Můžu mluvit třeba právě o Kadani, na klukách je vidět, že mají hokej rádi, baví je a to je důležité.

Na nedostatek práce si v Kadani asi ztěžovat nebudete…
To určitě ne! Na jednu stranu je to ale dobré, na druhou stranu – já rád vyhrávám!

S čím budete spokojen, až se letošní sezóna bude hodnotit?
Tohle dopředu nikdy neříkám, jsem zvyklý jít od zápasu k zápasu a ono to vždycky pak nějak dopadne. Když si člověk dává nějaké cíle, může to dopadnout všelijak, takhle může být jedině příjemně překvapený.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM