V úterý pokračuje příprava v Chomutově

Jindřich Poledna | 02.08.2004 | |

V úterý pokračuje příprava v Chomutově

V úterý čeká kadaňské hokejisty první vzájemné přípravné utkání s celkem Chomutova. Za 7 let, co je Kadaň v první lize, se žádné přípravné utkání se severočeským týmem nehrálo. Ligová utkání bývají většinou dost napjatá, oba týmy se chtějí nad soupeřem vytáhnout, teď by měla být situace jiná. Je teprve začátek přípravy, Kadaň bude nastupovat teprve ke svému druhému utkání, pro Chomutov to bude dokonce premiéra. I proto mohou oba tábory předpokládat, že tentokrát nebude na ledě napjatá atmosféra, ale zkoušení hráči obou týmů budou chtít ukázat svůj přehled a kombinaci.

 
Chomutov před sezónou částečně obměnil kádr, každopádně část zdravého jádra zůstala. Na pozici hlavního kouče je stále Vladimír Kýhos, chomutovský klub si také dost slibuje od nového generálního manažera Milana Vackeho.

Rozhodovat se však bude hlavně na ledě. Tam si místo brankářské jedničky pravděpodobně uhájí exkadaňský Luboš Horčička před litvínovským Podolkou. Množství posil přišlo před ligou do obranných řad, kde se vytvořil velký přetlak. Štěští v chomutovském dresu hledají Petr Mainer (Sareza Ostrava), Roman Prošek (Olomouc), kadaňským fanouškům dobře znamý Petr Štrach (Slávia Praha), Tibor Schneider (MsHK Žilina) a David Hájek (Rabat Kladno). Do útoku se Chomutovu vrací Jaroslav Buchal a další posilou ofenzivy je Henrich Beutel (MšHK Prievidza).

Velkou ztrátou pro Chomutov byl odchod Michala Jeslínka do Litvínova. I proto bude náš soupeř zkoušet dalších 5 hráčů do útoku, za všechny lze vypíchnout našim fanouškům známé Dobiáše s Ibla.

V posledních dnech měli chomutovští fanoušci svátek. V jejich dresu se totiž na trénicích A týmu objevil vítěz Stanley Cupu a olympijských her Jiří Šlégr.

Úterní utkání v Chomutově začíná v 17:30.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM