Ústí úspěšně loupilo v Kadani

Marek Mikeš | 21.02.2007 | |

Ústí úspěšně loupilo v Kadani

Již posedmé v řadě odcházeli hokejisté kadaně z ledu s vědomostí prohry v zápase, ale za výkon se rozhodně tým stydět nemusel. S rekordním počtem dvanácti juniorů v sestavě byli žlutočerní zdatným soupeřem lídrovi první ligy a především v první polovině utkání dokázali Slovan i přehrávat. V zápase však rozhodovaly především zkušenoti a těch měl soupeř na rozdávání. Slovan Ústí nad Labem odváží z Kadaně tři body za výhru 5:1.

 
46.kolo, středa 21.2.2007
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  1:5  (0:1, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 42. Tenkač (Veverka, Hlavatý) - 7. Liščák (Kudrna Jan), 29. Slížek (Kolafa), 41. Pazourek (Hluchý), 45. Ivan (Hulva, Zápotočný), 51. Janků (Klimt, Martinec).
Rozhodčí: Souček - Kreuzer, Polonyi.
Vyloučení: 6:3, navíc Zápotočný (UNL) 5 + OK za hrubost .
Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 460.
Střely na branku: 25:44.
Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Tichý) - Hlubuček, Spitzer, Kocek, chotaš, Kalečík, Hlavatý, Suchánek, Moro, Kašpárek, Hlusička, Mikšovský, Pražák, Kýhos, Bauer, Soukup, Veverka, Tenkač, Gellner, Mezera, Krpenský. Trenéři: Miroslav Novák, Miloš Pecka.
HC Slovan Ústí nad Labem: Přikryl (Zikmund) - Hořava, Klobouček, Kolafa, Kudrna Jan, Nadašti, Pojkar, Zápotočný, Hluchý, Hulva, Ivan, Janků, Klimt, Kudrna Jiří, Liščák, Martinec, Pazourek, Přeučil, Slížek, Vítek. Trenéři: Vladimír Evan, Miroslav Mach.

Komentář k zápasu

První třetina: Nápor domácích, ale první branka hostů

Kdo hned od začátku zápasu očekával nápor elitního celku první ligy pod vedením trenérské dvojice Evan – Mach musel být velmi překvapen. Bylo to kadaňské mládí a dravost, které od začátku diktovali tempo zápasu. Již ve druhé minutě nebezpečně zahrozil tečovanou střelou Roman Pražák a brankář s bohatými extraligovými zkušenostmi Petr Přikryl zažil horkou chvilku. S náporem Kadaně přišel i první faul Slovanu. Naneštěstí přesilová hra domácí zbrzdila a zaujmout tak mohl jen nájezd dva na jednoho v podání hostujícího celku. Robert Liščák se však tak dlouho nemohl rozhodnou zda přihrát či střílet, až se jeho střela stala spíše propagační.

Tlak Kadaně po přesilové hře opět pokračoval, ale paradoxně první branku vstřelili hosté. V začínající sedmé minutě ojediněle vystřelil od modré čáry Jan Kudrna a Robert Liščák šťastně tečoval puk mimo dosah Hanuljaka – 0:1. Uběhlo jen několik vteřin a vyrovnat mohl střelou z kruhu pod víko Kašpárek, střelou od modré Hlavatý nebo z otočky dorážející Kýhos. Žádná ze střel se však neujala, naopak Slovan dostala do hry dvojnásobná přesilová hra při vyloučení Kalečíka a Kašpárka shodně za hákování. Psala se desátá minuta a ke slovu se dostal do té chvíle řádně promrznutý Miroslav Hanuljak. Své rameno nechal vyniknout po střele Liščáka, lapačku po střele Pazourka a betony po několika střelách Jana Kudrny od modré čáry. Ve výborných výkonech navíc pokračoval i po skončení přesilové hry, kdy Ústí v hodně rozevláté hře přeci jenom získávalo herně navrch a tak se šlo po první třetině do šaten za jednobrankového rozdílu.

Druhá třetina: Hosté ovládli hru

Do druhého dějství vstoupili hosté velmi aktivně, točili domácí v pásmu, jenomže zásluhou řady nepřesných přihrávek nedokázali před domácí brankou zahrozit. Až na začátku páté minuty se individuálně prosadil únikem podél mantinelu Tomáš Martinec, střelu v levé tyčce nad beton si Hanuljak pohlídal.

Akčně nepříliš záživný hokej protrhla na konci osmé minuty řada Ladislava Slížka. V téměř minutovém střídání předvedla své hokejové umění hned několikrát. Napřed zaujala střela střídajícího Jiřího Kudrny mířící pod víko, následně chytrý padáček do chumlu před brankou v podání Tomáše Kolafy i tvrdá střela stejného muže s následnou dorážkou Petra Přeučila z otočky. Akce volaly brankou a ta na sebe nenechala dlouho čekat. Třetí střela ústecké třiačtyřicítky v řadě se již ujala zásluhou dorážky Ladislava Slížka do odkryté branky – 0:2.

Slovan Ústí nad Labem po druhé brance zcela ovládl kadaňské kluziště. Účelně rozebíral povětšinou pouze bránící domácí pětici a stále častěji hrozil střelami. V těžkých chvílích podržel tým brankář Miroslav Hanuljak. Proti střele Jiřího Kudrny vytáhl semafor, na střelu Hulvy reagoval vyrážečkou, betony nastavil střelám Kolafy a Hořavy. I díky dobře postavené brankové konstrukci po střele Jakuba Hulvy domácí odcházeli do kabin za stále hratelného výsledku.

Třetí třetina: Bleskový nástup hostů

Jak je důležité soustředit se na úvod třetiny ukázal Slovan hned po 24 vteřinách poslední dvacetiminutovky. V dohrávané přesilové hře přesně zakončil David Pazourek, asistence Milan Hluchý – 0:3. Vzápětí se skóre měnilo znovu, tentokrát k radosti hrstky domácích příznivců. Kadaň se konečně nezalekla přesilové hry a vychytralou přihrávku Jaroslava Veverky zpoza branky usměrnil za přikrylova záda Lukáš Tenkač1:3.

Ani pět minut neukrojila časomíra a stav zápasu zaznamenal opět změnu. V mezikruží se ocitl nikým neatakován Marek Ivan a střelou pod lapačku nedal Hanuljakovi šanci – 1:4. Omlazený tým Kadaně začal opět ukazovat svou velkou slabinu jménem třetí třetina. V samostatném nájezdu se ocitl Milan Hluchý, před odkrytou brankou nedokázal zvednout puk nad beton David Pazourek. Do třetice již branka padla! Kanonýr Pavel Janků prokázal své bohaté zkušenosti. Když se v mezikruží ocitl sám s pukem napodobil Marka Ivana střelou pod lapačku – 1:5.

Utkání nabralo zcela jasný ráz a o vítězství lídra ligové tabulky nemohlo být pochyb. O to méně pochopení lze nalézt pro nervové vzplanutí Daniela Zápotočného. Ústecká dvaatřicítka neunesla nervy na uzdě v momentě, kdy se v objetí Jana Soukupa snažila vyvézt puk ze své třetiny. Následný jednostranný pěstní souboj po odpískání získal spravedlivou odměnu v podobě trestu do konce utkání.

Ústecký Slovan dokázal, že ne náhodou je lídrem druhé nejvyšší soutěže. Kadaňský tým se ale rozhodně nemá za co stydět! S dvanácti juniorskými hráči v sestavě byl především v první polovině zápasu velmi zdatným soupeřem a nejednou dokázal mnohem zkušenější hosty s povětšinou extraligovými zkušenostmi dostat do úzkých. Nejlepšími hráči se stali Miroslav Hanuljak (SK Kadaň) a Marek Ivan (Slovan Ústí nad Labem).

Martin Gahler, Marek Mikeš
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM