Překvapení se nekonalo ani v Hradci

Jindřich Poledna | 28.02.2007 | |

Překvapení se nekonalo ani v Hradci

Ve 48. kole zajížděla Kadaň na led favorizovaného Hradce Králové. Kadaňský tým složený především z mladých hráčů to neměl jednoduché, přesto začal velmi dobře. V 15. minutě využil přesilovou hru Petr Freiberg a dostal tak severočechy do vedení. Domácí bohužel stačili ještě v poslední minutě prvního dějství vyrovnat, ve hře 4 proti 4. Mladíci z Kadaně se statečně drželi až do 47. minuty, domácí vsítili během pěti minut tři branky, a po třetinách 1:1, 1:0 a 3:0 odjeli severočeši z Hradce s pětibrankovým přídělem.

 
48.kolo, středa 28.2.2007
Královští lvi Hradec Králové - Sportovní klub Kadaň  5:1  (1:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 20. Roubík (Toužimský, Mocek), 31. Haluza (Suchý, Prošek), 47. Vondráček (Flamík, Koudelka), 50. Flamík (Vondráček), 51. Fišer (Šebek) - 15. Freiberg (Vrtek, Hlavatý). Rozhodčí: Minář - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 5:10, navíc Mocek HKR a Hlusička KAD 5+OK. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2286. Střely na branku: 57:20.
Královští lvi Hradec Králové: Hylák - Toužimský, Mocek, Flámik, Hendrich, Burián, Prošek, Pazdera, Lesák - Fořt, Roubík, Fišer - Sakrajda, Koudelka, Vondráček - Haluza, Šinágl, Suchý - Šebek, Fink, Volráb.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Hlubuček, Spitzer, Kocek, Hlavatý, Řezníček, Chotaš, Suchánek - Kýhos, Hlusička, Bauer - Krpenský, Vrtek, Freiberg - Gellner, Veverka, Soukup - Moro, Mikšovský.

Komentář k zápasu

Hradečtí hokejisté vstoupili do zápasu velmi aktivně, ale Hanuljak jejich všechny pokusy odrážel. Největší problémy měl se střelou Šinágla a dělovkou Fišera. Na druhé straně o sobě dali vědět hosté z přečíslení, ale střela Kocka šla nad. Po dvou nevyužitých přesilovkách na každé straně padla branka až v pořadí té třetí a to kadaňské. Na modré čáře lehce nahodil puk směrem k Hylákovi Vrtek a přesnou tečí pod horní tyč hradecké branky poslal Severočechy do vedení Petr Freiberg. Energetici ale do konce třetiny stihli vyrovnat, v poslední minutě první dvacetiminutovky vypálil tvrdě Zdeněk Toužimský a jeho dělovka se odrazila od Jaroslava Roubíka do kadaňské klece – 1:1.

Vyrovnávací branka Energetiky pořádně nabudila, ale Hanuljak měl veliký den. Vychytal jak osamoceného Fišera, tak tvrdý pokus Pazdery od modré. Domácí překonali kadaňského brankáře až v polovině utkání. Hanuljakovi propadla střela Suchého, což byl lehký úkol pro Petra Haluzu, který bleskově poslal hradecké do vedení – 2:1. Kadaňská největší šance ve druhé třetině přišla ve 35. minutě. Nahozený puk od modré několikrát změnil směr a Hylák jen tak tak že stihl sklapnout betony včas. Tři minuty před koncem prostředního dějství mohl navýšit vedení Hradce Pavel Suchý, ale i on si vylámal zuby na výborném brankáři hostí. Třetí branka Energetiků nepřišla ani ze závaru v posledních vteřinách hry a tak se šlo do kabin po čtyřiceti minutách za stavu 2:1.

Třetí třetina ale byla plně v režii domácího mužstva. Energetici nejprve zvýšili na 3:1 bleskovou dorážkou Romana Vondráčka a chvíli poté se krásně trefil od modré obránce Boris Flámik, čímž definitivně zlomil odpor Severočechů. Hradečtí byli v tuto chvíli už jasně lepším týmem ale Hanujlak i nadále prokazoval své kvality. I přesto ho ale popáté v zápase překonal po Šebkově přihrávce střelou z mezikruží Miroslav Fišer – 5:1. V samém závěru zápasu při přesilové hře měli hradečtí na svých hokejkách ještě šestou branku, ale puk těsně minul Hanuljakovu branku.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (asistent trenéra Hradce Králové):
Čekali jsme, že to bude těžké utkání, což se potvrdilo. Dvě třetiny jsme se trošku střelecky trápili, ale naštěstí jsme vedli 2:1. V závěrečné části jsme třemi brankami definitivně dokázali utkání zlomit na naší stranu a získali jsme důležité tři body. Nabádali jsme hráče, ať chodí co nejvíce před brankáře, ale viděl co nejméně. Jsme rádi za tři body, ale jedeme dál, čekají náš další důležité čtyři zápasy. Zítra odehrajeme přátelské utkání v Pardubicích. Pojedeme tam bez osmi hráčů základní sestavy a s jedním brankářem, mužstvo bude doplněné juniory.

Miloslav Novák (hlavní trenér Kadaně):
I když jsme prohráli, tak to nebyl z naší strany špatný výkon. Prvních pět minut jsme měli ze soupeře zbytečný respekt. Hradec tam měl několik šancí, ale nevyužil je. My naopak vytěžili z minima maximum a dostali se do vedení. Škoda vyrovnávacího gólu na 1:1, to bylo klíčové. Ale znovu musím zdůraznit, že mužstvo podalo velmi dobrý výkon, navíc jsme přijeli s jedenácti juniory, kteří se seniorským hokejem nemají ještě zkušenosti. S postupem času ale bylo jasné, respektive byla otázka času, kdy dají domácí druhou a třetí branku a zápas zlomí. Vzhledem k našemu mladému mužstvu musím být s dnešním výkonem určitě spokojen.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM