PLZ-KAD 4:2: Kadaň vzdorovala až do samého konce

Petr Naar, David Schlegel | 10.08.2004 | |

PLZ-KAD 4:2: Kadaň vzdorovala až do samého konce

P l z e ň - Hokejisté Kadaně v Plzni odvedli velmi dobrý výkon. Po první třetině dokonce brankou Tomašky vedli, pak prohrávali o dvě branky, ale nakonec Mudra snížil a při power-play sahali Severočeši po vyrovnání. Kadaňským chyběl obránce Milan Vobořil, který se zotavuje po zranění zad a místo utkání podstoupil rehabilitaci.

 
4.kolo, úterý 10.8.2004
HC Lasselsberger Plzeň - Sportovní klub Kadaň  4:2  (0:1, 3:0, 1:1)
Branky a přihrávky: 23. Matějovský (Dobrovolný, Vondráček), 32. Šaffer (M. Polák), 35. Bílek (Hobl), 60. Důras (Dobrovolný) - 17. Tomaška, 51. Mudra.
HC Lasselsberger Plzeň: Duba (30. Freylach) – Dobrovolný, Klaus, Výtisk, Nedoma, Slaba, Gajda – Matějovský, Důras, Vondráček – Šaffer, Polák, Adamský – Bílek, Jindra, Hobl
Sportovní klub Kadaň: Jež (32. Hübl) – Pospíšil, Špelda, Štelcich, Hlavatý, Urban, Kameš, Sadloň, Tomaška - Postl, Derfler, Polanský, Tvrdek, Hlusička, Kajer, Pelán, Jabrodský, Kreuzman, Žák, Čachotský, Mudra.

Komentář k zápasu

Petr Naar - V neobvyklý čas, už v půl jedenácté úterního rána se rozehrálo utkání mezi extraligovou Plzní a prvoligovou Kadaní. Té chyběl obránce Milan Vobořil, který nyní rehabilituje po zranění zad. Rozdíl mezi oběma týmy však na ledě nebyl vůbec znát. Kadaň začala hrát bez respektu a Plzeňští, kteří nastoupili v sestavě s celou jednou juniorskou řadou, měli zpočátku utkání značné problémy s kadaňskou agresivní hrou. Byli to také hosté, kteří zahrozili s první šancí zápasu. A symbolicky to byla právě bývala opora Plzně – Jaroslav Kreuzman. Dostal přihrávku zpoza branky a z voleje vystřelil. Brankář Duba ale jeho pokus vykryl. V dobré formě se představil další bývalý hráč modrobílých – Petr Jež. Pokryl velkou šanci Matějovského po pohotové přihrávce Vondráčka. Obzvlášť první plzeňský útok ve složení Matějovský – Důras – Vondráček na ledě přímo hýřil energií. Téměř každé střídání si vytvářeli šance ke vstřelení gólu, ale ani osobním soubojům se nevyhýbali. V 11. minutě utkání se uvolnil Bílek, když se dostal přes střední pásmo za kadaňské obránce. Kotouč mu však trochu utekl a brankář Jež proti němu vyjel, ale Bílek souboj dosprintoval, obehrál brankáře, ale v rychlosti a v pádu už nestačil správně zamířit mezi tyčky. Když se pomalu blíži závěr první části hry, nechal se za hákování vyloučit plzeňský obránce Klaus. Kadani se tedy nabídla první přesilová výhoda v utkání a hned byla využita. Ján Tomaška dostal přihrávku před brankáře do volného prostoru a bekhendem doslova dovezl kotouč za brankovou čáru. K překvapení plzeňských diváků skóre otevřela prvoligová Kadaň - 0:1

Po zahájení druhé části hry se Plzni otevřela možnost vyrovnání, když na trestnou lavici putoval za podražení hostující obránce Hlavatý. Na přesilovku nastoupila plzeňská nejúdernější formace. Vondráček přihrál na modrou lajnu číhajícímu Dobrovolnému, který příklepem vyslal puk ke kadaňské brance. Puk prosvištěl mezi těly hráči a Michal Důras se pokusil o lehkou teč, na kterou brankář Jež nestačil zareagovat – 1:1. Možnost vstoupit opět do vedení měla Kadaň přesně v polovině utkání, když Hlusička vystihl přihrávku mezi plzeňskými obránci, zmocnil se puku a uháněl tváří v tvář proti Dubovi. Střelec trefil ovšem jen tyčku. Po této akci došlo na obou stranách k výměně brankářů. Plzeňského Tomáše Dubu nahradil Jan Freylach a kadaňského Petra Ježe Jaroslav Hübl. Posledně jmenovaný si však nástup na led nejspíš představoval úplně jinak. Adam Šaffer se v útočné třetině Plzně odhodlal ke střele. Tu však brankář vyrazil před sebe. K dorážce se opět dostal Šaffer a podruhé se už nemýlil. Střela bekhendem a 2:1. Za okamžik po vedoucím gólu Plzně byl faulovaný Důras a rozhodčí signalizoval výhodu pro domácí. Brankář Freylach stačil odjet na střídačku a do hry mohl naskočit šestý hráč Plzně. A právě faulovaný Bílek dostal přihrávku před volný brankový prostor, proto pro něj nebyl problém zvýšit skóre na 3:1.

Své umění ukázal Freylach v průběhu třetí třetiny, když Kajer vyslal pohotovou střelu do růžku Freylachovy branky, ale mladý brankář střelu zlikvidoval semaforem, za který by se nemusel stydět lecjaký extraligový gólman. Šanci na vyrovnání vycítila Kadaň deset minut před koncem zápasu, když vstřelila kontaktní gól. Jiří Mudra dostal přihrávku za plzeňské obránce a vystřelil zápěstím mezi Freylachovy betony - 3:2. Po tomto gólu vycítila Kadaň možnost vyrovnat nebo dokonce obrátit výsledek. V krátkém časovém sledu měli hosté tři šance, které neproměnili zejména zásluhou Freylacha, ale i plzeňskými obránci, kteří neváhali zastavit vyslané střely svými těly. V čase 18:21 hosté odvolali brankáře a zkoušeli štěstí se šesti hráči v poli. Žádnou velkou šanci si ale nevytvořili a devět sekund před koncem utkání ujel Důras sám na prázdnou a branku a takové příležitosti se opravdu proměňují – 4:2.

Petr Naar
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM