Předkolo play-off a vyhnout se zápasům o sestup

Miroslav Lučan | 04.06.2007 | |



U A týmu běží naplno letní příprava, mají za sebou zhruba polovinu a čeká je ještě necelý měsíc dřiny v klubovém areálu, koupališti, fotbalovém trávníku, v posilovně, jízdě na kole, na spinningu, mají také před sebou dva fotbalové turnaje v Málkově a Místě – o výsledcích vás budeme informovat. O spokojenosti s letní přípravou, o nových hráčích a pohodě v týmu jsme si popovídali s Miroslavem Novákem, který se v sezóně 2007-2008 poprvé představí na lavičce SK Kadaň jako hlavní kouč.

 

Jak jste spokojen s dosavadním průběhem letní přípravy ?

Máme za sebou polovinu letní přípravy, měsíc květen, kdy máme za sebou i týdenní soustředění na Měděnci, které se opravdu povedlo, kluci k tomu přistoupili velice dobře, přálo nám i počasí, měli jsme opravdu dobré podmínky co se týče běhání, jízdě na kole, fotbalové hřiště, prostě bylo tam všechno. Musím říci, že jsem ani nečekal, že to vše vyjde takto pěkně. S hráči jsem byl velice spokojen, myslím si, že jsem si do týmu vybral velmi dobré povahy, byl to můj základ, na kterém jsem chtěl stavět celý tým. Chtěl jsem vybrat dobré hokejisty, kteří mají velmi dobrou povahu, která bude pro tým velkým přínosem. Ta povaha se projevuje nyní v letní přípravě, když vidím jak kluci makají opravdu na doraz, na nic se nevymlouvají a má to kvalitu.

Nyní jsme začali druhou fázi letní přípravy, strašně rychle utíká čas. Budeme trénovat do čtvrtka 28.června, pak hráči dostanou dovolenou a poté se sejdeme 23.července, kdy absolvujeme tři tréninku na suchu a poté 26.července začneme přípravu na ledě. Asi po týdnu se rozjede kolotoč přípravných zápasů.

Zapojí se v přípravě ještě nějaké posily ?

Když jsem přišel k týmu a byl jsem jmenován hlavním koučem, tak jsem požádal vedení, že chci aby se neopakovalo to co bylo zvykem v minulých sezónách. V letní přípravě se zkoušela velká spousta hráčů a nakonec v týmu zůstala hrstka sedmi osmi hráčů základní sestavy, zbytek doplnili hráči, kteří absolvovali přípravu jinde. To jsem nechtěl. Vedení mi vyhovělo a dnes vidím, že se to vyplácí a můžu říci, že 90% hráčů z letní přípravy zde zůstane. Je zde spousta mladých kluků, což je dobře, já jim chci dát šanci. Uvidíme co se naskytne po uzávěrce soupisek v extralize, tato věc je stále otevřená. Dnes si troufám tvrdit, že tento mančaft co tady je, má na to, aby v 1.lize hrál důstojnou roli. Myslím si, že jsme tým posílili určitě o kvalitní hráče. Příchod Lukáše Duby, Patrika Finka, Filipa Vaněčka bude určitě přínosem. Podařilo se nám dohodnout i další působení Zbyňka Spitzera, takže se skladbou týmu jsem spokojen. Dnes se k týmu přidali na zkoušku další mladí hráči a to, Zbyšek Satora z Karlových Varů, Adam Kašpárek, který tu už ke konci loňské sezóny působil a posledním je talentovaný obránce Vojtěch Pekárek, který v loňské sezóně nastoupil ke 28 zápasům za jihlavskou Duklu.

6.června se má definitivně rozhodnou o hracím modelu 1.ligy, co by se vám nejvíce zamlouvalo ?

Dá se říci, že je rozhodnuto, kluby už to jednoznačně odsouhlasily, čeká se pouze na požehnání vedení soutěže. Mě by se nejvíce líbil systém podobný extralize. Týmy by hrály dvoukolově každý s každým a pak systémem sudá – lichá, což by znamenalo asi 44 utkání základní části. Poté by prvních 6 mužstev mělo krátké volno a týmy ze 7. – 10. místa hrály předkolo play-off. A dále podle klasického modelu. Mužstva na 11. a 12. místě by končil, ale měli by stále o co hrát, měli by blízko k play-off, ale ne daleko od sestupu. Jednoznačně jsem zavrhoval systém 4 kol v jedné skupině. To by znamenalo 60 utkání základní části, hrálo by se 3x týdně. V 1.lize hraje hodně mladých hráčů a ti potřebují také trénovat, ne jen hrát zápasy. Takže si myslím, že navrhovaný systém bude určitě dobrý. Pravděpodobně i se tak hrát bude. Mám dojem, že česká skupina bude určitě nabitější, z hlediska posledních výsledků, vždyť na špici už dlouho hráli hráči Chomutova, Hradce Králové, Mladé Boleslavi. Ale každý bude mít na začátku stejnou výchozí pozici, takže se nikdo nemůže vymlouvat. Když tento systém zůstane, tak naším cílem určitě bude alespoň předkolo play-off a vyhnout se tak zápasům o sestup. Pro diváka to bude určitě zajímavější, bude pořád oč hrát.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM