Na úvod doma s KLH Chomutov

Miroslav Lučan | 11.06.2007 | |

Na úvod doma s KLH Chomutov

Druhá nejvyšší hokejová soutěž - 1.liga bude mít přísští sezónu novou tvář. Jak už jsme dříve naznačovali bude se hrát podle nového schématu. V loňské sezóně nikdo z týmu nesestupoval, naopak byla skupina 14 účastníků rozdělena na 16. Diskutovalo se dlouho o hracím systému. Model klasické jedné skupiny se příliš klubům nezamlouval. Tak výkonný výbor ČSLH v úterý 12.6.2007 schválí nový systém dvou osmičlených skupin.

 
Oproti 52 kolům základní části uplynulých ročníků odehraje každý tým podle nového systému 44 zápasů. Rozšířena bude pro diváky zajímavější vyřazovací část.

Základní část:

Nejprve se utkají týmy mezi sebou systémem každý s každým - 2x doma, venku. Poté budou následovat boje 2x každý s každým ze druhé skupiny. Třetí fáze bude stejná jako první.

Vyřazovací boje:

První dva týmy každé skupiny se kvalifikují přímo do čtvrtfinále. Celky na 3. až 6.místě se utkají křížem z týmy ze skupiny druhé.

První liga odstartuje 12. září, její dlouhodobá část skončí v polovině února. Následně se rozběhne předkolo play off a boje o udržení. O setrvání v druhé nejvyšší soutěži budou hrát dva nejhorší celky z každé skupiny čtyřkolově každý s každým, tedy 12 zápasů. Budou se jim započítávat body z předcházející části. Dva přímo sestupující týmy budou známy na konci března. Nejlepší tým první ligy bude znám nejpozději 6. dubna, baráž o extraligu by měla začít o pět dní později.

Program prvního kola:
Havlíčkův Brod - Most, Kadaň - Chomutov, Vrchlabí - Beroun, Prostějov - Havířov, Kometa Brno - Třebíč, Olomouc - Šumperk, Dukla Jihlava - Sareza Ostrava, Hradec Králové - Mladá Boleslav.

Rozdělení do skupin:

Západ
KLH Chomutov
SK Kadaň
BK Mladá Boleslav
HC Most
HC Vrchlabí
Berounští Medvědi
HC VČE Hradec Králové
HC Rebel Havlíčkův Brod

Východ
HC Dukla Jihlava
HC Havířov
Kometa Brno
HC Šumperk
Horácká Slavia Třebíč
Sareza Ostrava
Jestřábi Prostějov
HC Mora Olomouc

Vše sice ještě musí definitivně potvrdit Výkonný výbor ČSLH, ale podle organizačního pracovníka pro první ligu Stanislava Šampalíka nejsou změny pravděpodobné.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM