Kadaň útočné brusle Hradce otupila a poprvé vyhrála

Jakub Coufal, Miroslav Lučan | 17.09.2007 | |

Kadaň útočné brusle Hradce otupila a poprvé vyhrála

K a d a ň - V úvodní třetině jsme viděli rychlý kombinační hokej s mírnou optickou převahou domácích. Velmi dobrou příležitost v oslabení měl Polanský, ale na dobře chytajícího Hyláka nevyzrál. Na počátku druhého dějství černožlutí přežili velký hradecký tlak, ale brzy se oklepali. Domácím se vydařili dvě přesilové hry. První využil od modré Vaněček a o dvě minuty později Derfler doklepl odraženou střelu Pospíšila.Do závěrečné třetiny nastoupili kadaňští s dojmem neopakovat předešlé utkání. Východočechům nepovolili zvrat v utkání. Vítězství pečetil Fink, když dorazil střelu Polanského. Kadaňští si tak za mohutného aplausu diváků připisují první a zasloužené vítězství.

 
3.kolo, pondělí 17.9.2007
Sportovní klub Kadaň - Královští lvi Hradec Králové  3:0  (0:0, 2:0, 1:0)
Branky : 35. Vaněček (Duba), 38. Derfler (Pospíšil), 49. Fink (Polanský, Duba) .
Rozhodčí: Lacina - Bertlík, Šerý.
Vyloučení: 4:5 navíc Hlavatý (KAD) 10 minut OT a Kajer 10 minut + do konce utkání.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 360.
Průběh utkání: 0:0, 3:0.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Poživil, Vaněček, Pospíšil, Spitzer, Hlubuček, Hlavatý, Kocek, Brňák, Polanský, Fink, Duba, Vrtek, Derfler, Pražák, Hlusička, Veverka, Kajer, Jakub Bauer, Jan Bauer, Kýhos.
Královští lvi Hradec Králové: Hylák - Toužimský, Kolář, Karlíček, Hendrych, Pazdera, Klement, Šeda, Lesák, Starý, Roubík, Kadlec, Haluza, Koudelka, Vondráček, Sakrajda, Domin, Suchý, Klejna, Rákos, Zohorna.

Komentář k zápasu

Vyrovnaná hra plody v podobě branek neurodila

Hned v úvodu klání rozehřál svoji lapačku domácí muž v masce. Nepříliš ostrou střelu bez potíží zneškodnil, a tak mohli zaútočit i Kadaňští. Daleko se však nedostali, po faulu Hlavatého se naopak museli bránit. Během hájení severočeské svatyně vypíchl puk Polanský. Bekhendovou kličku stačil Hylák vytěsnit betonem. Černožlutým jedna šance nestačila, proto v pozdější přesilové hře nepříjemně dotírali před brankou Energetiků.
Ihned po skončení výhody vystrkovali růžky i hosté. Pozorný Stejskal se oblafnout nenechal ani po chybě v domácí rozehrávce. Samostatný nájezd si vyzkoušel Koudelka, který zvolil místo kličky střelu zápěstím nad branku.
V 2. půlce třetiny se tempo sice mírně snížilo, přesto se hrál stále svižný hokej s množstvím šancí. Žádná z nebezpečných střel se do branky nevešla, tudíž musely tábory fanoušků obou týmů trpělivě čekat na úvodní branku. Hru ve vyrovnaném duchu přerušil až zvuk časomíry, jenž poslal hokejisty na povinnou přestávku za stavu 0:0.

Hradec aktivnější, Kadaň gólovější

Do prostřední části vstoupili aktivněji Východočeši. Svými projektily zaujal zejména Roubík. Aktivním přístupem si hosté vybojovali početní výhodu, ve které museli domácí držet nejvyšší možný stupeň obranné pohotovosti. Ačkoliv se Stejskal velice zapotil, držel si nadále čistý štít. Hendrich, Vondráček či Koudelka byli hráči, kteří ze svých spoluhráčů měli asi největší možnost ke vstřelení branky. Z vyrovnané hry se znenáhla stal hokej na jednu stranu. Oživení černožlutých zařídil útok bratří Bauerů, kteří obětavě bojovali v útočném pásmu.
Když odbila polovina zápasu, pálil několikrát od modré Hlubuček. Drobné chyby v obraně Energetiků potrestat nedokázal. Aktivnější hra domácích zaskočila červenobílé natolik, že stačili zareagovat pouze za pomoci nedovoleného zákroku. Paradoxně to byl právě Hradec, který si vytvořil největší šanci v oslabení. Ukázkové sebrání puku předvedl Starý. Sólo z levé strany pokryl Stejskal bezchybně.
Po skončení výhody Severočechů putoval na lavici hanby další z hostů, což se stalo Hradci osudným. O vzrušení proměněné v jásot domácích fanoušků se postarala střela Vaněčka. V čase 34:16 vymetl od modré čáry pavučinu Hylákovy branky. Na 1:0 nahrával Duba.
Hosté se snažili rychle vyrovnat, vytvořené šance k úspěchu nevedly, a tak opět zahrozila Kadaň. V přesilové hře pálil od modré Pospíšil. Puk se od zadního mantinelu odrazil k volnému Derflerovi, kterému stačilo dorazit za brankovou čáru. Časomíra ukazovala 37:17 a skóre 2:0.
Ke konci třetiny atmosféra viditelně houstla. Nejprve byl vyloučen kapitán Kajer do konce utkání po neshodách s hlavním rozhodčím. O chvíli později přišlo vyloučení Kadaně a drtivý tlak Energetiků. Přesně v čase 40:00 přišlo vysvobození, hráči šli do kabin za stavu 2:0.

Hradec marně tlačil, Kadaň zasadila definitivní úder

Handicap jednoho muže v poli z předešlé části Kadaňští uhájili. Hradec se od začátku hnal do útoku, na což domácí odpovídali jen s velkou námahou. Z tlaku Východočechů se v 45. minutě vyrojila početní výhoda, ve které nebylo kadaňské obraně zatápěno o mnoho méně. V 48. minutě byl Stejskal překonán. Po závaru hostů ležel mimo branku, Suchý však nedokázal v obtížné pozici puk správně usměrnit.
Když se nemohli hosté prosadit, přišel jako blesk z čistého nebe úspěšný útok Kadaně. V čase 48:37 zavěsil za ležícího Hyláka dorážku Fink. Na předchozí střelu Polanského nahrával ještě Duba, 3:0.
Omráčení hosté dopřáli Kadani 10 minut před koncem přesilovou hru, která černožlutým stačila k dočasnému otupení útočných ambic Hradce. Až v 55. minutě se snažili vykřesat jiskřičku naděje postupně Starý s Klementem. Domácí hrdina Stejskal přiváděl heroickým výkonem Hradecké přímo k zoufalství. Nikdo se tak nemohl divit, když byl hlasatelem zápasu vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Poté co se v 59. minutě neujala ani střela Suchého z pravého mezikruží, začali Kadaňští slavit. První ligová výhra domácích byla dochucena třešničkou v podobě vychytané nuly Stejskala, konečný stav 3:0.

Jakub Coufal, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák trenér SK Kadaň:
V Mostě se nám zápas nepodařil a dnes bylo vidět, že se mužstvo z těch chyb poučilo, ty které jsme tam udělali. Dnes jsme od první minuty hráli to, co jsme chtěli, to co jsme vlastně hráli i v Mostě prvních třicet pět minut. Dnes byl hlavní rozdíl v tom, že dnes hráči hráli soustředěne celých šedesát minut a byli i disciplinovaní. Jsem velice rád, že mužstvo vidí, že náš systém funguje, že se dá s tímto stylem hry porazit úplně každý. S tímto stylem bude pokračovat dále a já doufám, že nám to co nejdéle vydrží.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM