Kadaň padla až v prodloužení

Miroslav Lučan | 29.09.2007 | |

Kadaň padla až v prodloužení

V úvodní části se hrál vyrovnaný hokej s mnoha šancemi na obou stranách. Oba celky měly několik příležitostí v početní výhodě, ale pouze Poživil dokázal nabídnutou šanci využít. Ve druhé části berounští v některých chvílích zle hostím zatápěli, dokázali však jen jednou překonat výborného Hanuljaka. V polovině hrací doy však kadaňští dokázali otupit tlak domácích a Kýhos dokonce poslal svůj tým do vedení. Ve třetí části berounští opět velmi tlačili, podařilo se jim vyrovnat a zápas tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm byli po sobě vyloučeni dva kadaňští hráči a to stačilo berounským hokejistům ke vstřelení rozhodující branky.

 
7.kolo, sobota 29.9.2007
Medvědi Beroun 1933 - Sportovní klub Kadaň  3:2p  (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky: 24. Tvrzník (Čížek, Šinágl), 47.Tvrzník (Šinágl), 65.Šinágl (Slížek) - 14.Poživil (Fink), 30. Kýhos (Pražák).
Vyloučení: 3:7
Využití: 0:2. Oslabení: 0:0.
Průběh utkání: 0:0,0:1,1:1,1:2,3:2.
Medvědi Beroun 1933: Novák, (Štelmach) - Filip, Lukačovič, Čížek, Braniš, Trojovský, Privoznik, Višňák - Tvrzník, Šinágl, Vlček - Nedorost, Slížek, Novotný - Besser, Křesťan, Polák - Heřman, Kupec, Pavel - Kepl
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak, (Stejskal) - Spitzer,Poživil, Vaněček, Pospíšil, Hlubuček, Hlavatý, Kocek, Brňák - Polanský, Fink, Vrtek - Pražák, Kýhos, Duba - Postl, Hlusička, Kajer - Bauer, Kadlec, Chyba

Komentář k zápasu

Kadaňští šli do vedení v přesilové hře

První střelu na branku vyslal od modré Spitzer, ale gólmana Nováka, nevyzrál, pouze vyprášil jeho betony. Takřka z protiútoku se museli co ohánět kadaňští obránci, když se na jediného beka Pospíšila, řítil Slížek s Nedorostem, ale kadaňský obránce bravurně puk vypíchl. O chvilku později jeli opět dva na jednoho Polák s Bessrem, ale tentokrát vynikl Hanuljak, který dnes dostal přednost před Stejskalem. Ve čtvrté minutě se ke slovu dostali i hosté, Vrtek krásně našel najetého Kýhose, tomu však v poslední chvíli sklouzl puk z hole, Novák nemusel ani zasahovat. V šesté minutě se při jedné z povedených šancí ocitl Chyba sám před brankou, ale puk do branky nepropasíroval. Na konci sedmé minuty aktivněji hrající hosté opět zahrozili. Od modré tvrdě pálil Vaněček, gólman Novák pouze vyrazil a následnou dělovku Pospíšila z hranice kruhu vytěsnil berounský obránce nad branku. Poté přišla na řadu první přesilová hra dnešního utkání. Šanci otevřít skóre dostali kadaňští. Vytvořili si několik šancí, ale bez úspěšného konce. V dalším krátkém čase se hlavní sudí rozhodl vyloučit několik hráčů na obou stranách. Největší přesilovkovou šanci však výtečně kryl kadaňský Hanuljak. Krátce po skončení další berounské početní výhody ujížděl Fink, který byl faulován Branišem, za tento zákrok putoval za katr. Netrvalo příliš dlouho a kadaňší vytvořili přesilovkový kolotoč. Patrik Fink nádherně zpoza branky našel Poživila, který se nemýlil a vymetl horní roh Novákovi klece - 0:1. A když v osmnácté minutě nevyzrál Kepl nad Hanuljakem, třetina tak skončila jednobrankovým vedením hostí z Kadaně.

Beroun nevyužil několik slibných šancí, radovala se Kadaň

V úvodu druhého dějství nastoupil Beroun k velkému tlaku. Kadaňští byli velice zaskočeni a místy nevěděli co mají proti aktivně hrajícím domácím hrát. Ve dvacáté čtvrté minutě se berounští dočkali. Závaru před brankou využil k vyrovnání Tvrzník, když doklepl pod ležícím Hanuljakem - 1:1. Tlak domácích byl ještě umocněn vyloučením Postla. Zpoza branky se natlačil Vlček, Hanuljak měl mnoho práce, ale další pohromě zabránil. Kadaňští pomalu zvedali hlavu. Tlak domácích skončil zároveň s koncem jejich početní výhodou. Hosté se začali více tlačit před Nováka, zatím však bezúspěšně. Ve třicáté minutě kadaňští Duba, Pražák, Kýhos vyslali postupně velmi tvrdé střeli na Nováka, který stíhal pouze vyrážet a střelu Kýhose neudržel pod ramenem a puk proklouzl až za brankovou čáru - 1:2. Ve třicáté třetí minutě se sám před Hanuljakem zjevil Tvrzník, který byl zjevně překvapen, že puk prošel až k němu a proklouzl mu pod hokejkou, v hledišti, kde se tísnilo něco málo přes 100 diváků to pouze zahučelo. Ve třicáté šesté minutě pálil z hranice pravého kruhu Vrtek, ale příliš starostí Novákovi nenadělal. Ve 39.minutě hráli domácí další přesilovou hru, kadaňským se nepodařilo vystřídat a hra také tak vypadala, domácí pálili na Hanuljaka jednu střelu za druhou, ten však byl dnes adekvátní náhradou za Stejskala. Berounští byli v koncovce katastrofičtí. Skóre se tak neměnilo.

Berounští se dočkali vyrovnání

Třetí třetina začala stejně jako druhá, berounští měli opět obrovský tlak. Hanuljak však ukazoval své kvality a často řešil chyby obranných řad spoluhráčů. Ve čtyřicáté sedmé minutě již i Hanuljak byl bezmocný. Berounští rozebrali dokonale obranu severočechů a Tvrzník po přihrávce Šinágla vyrovnal skóre - 2:2. Kadaňští opět přestali hrát a to se jim po několikáté v sezóně nevyplatilo. Berounské jakoby polili živou vodou, doslova létali po ledě. Ve čtyřicáté deváté minutě se po dlouhé době dostali ke slovu i kadaňští, ale Duba měl při zakončování složitou pozici a Nováka nenachytal. Kadaňští se nevzdávali a opět často ohrožovali branku Nováka, ale neměli štěstí v koncovce. V padesáté druhé minutě byl vyloučen Kadlece, berounští se opět natlačili před Hanuljaka, který zachraňoval co se dá. Beroun nevyužil dvě jasné gólové příležitosti. V padesáté páté minutě zahrozil Vrtek, ale ten dnes neměl svůj den. O dvě minuty později Duba vysunul Kýhose, ten byl však tísněn dvěma obránci a nezakončil podle jeho představ. Po chvíli se dostal do vyložené šance Pražák, ale domácí gólman byl proti jeho úmyslu. Minutu před koncem pálil od modré kadaňský Hlubuček, jen těsně minul a u diváků by se člověk krve nedořezal. Ihned po vhazování byl velmi přísně vyloučen Spitzer. V oslabení ujeli Fink s Polanským , ale prvně jmenovaný nedokázal propasírovat puk za Nováka. Bude se hrát prodloužení.

Beroun si připisuje bonusový bod

Počátek prodloužení hráli kadaňští v oslabení a bezchybně se bránili. Hrálo se velmi opatrně, nikdo nechtěl pustit soupeře do vážnější šance. V šedesáté čtvrté minutě Šinágl protáhl Hanuljaka, ale puk minul levou tyč. Minutu před koncem prodloužení byl za vysokou hůl vyloučen Spitzer. Ačkoli se třičtvrtě minuty kadaňští dobře bránili, ve třech se odolat dlouho nedá. Půl minuty před koncem prodloužení rozhodl o dělbě bodů Šinágl - 2:3.
Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Z důvodů nepochopitelného jednání berounských pořadatelů nebyly ohlasy po utkání uskutečněny.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM