Kadaň začala bodovat, chybí už jen vítězství

Jakub Coufal | 05.10.2007 | |

Kadaň začala bodovat, chybí už jen vítězství

Souboj vyrovnaných celků je na programu 9. kola 1. ligy mezi Kadaní a Mostem. Baník po sérii proher dokázal porazit naposledy doma Havlíčkův Brod, Kadaň vzrůstající formu prokázala bodem přivezeným z horkého chomutovského ledu. Černožlutí se případným vítěztsvím nad Mostem mohou posunout na 6. místo tabulky, které by se jim určitě líbilo více, než současná 7. příčka. Zda Kadaň vrátí Mostu porážku z dobře rozehraného utkání a potvrdí tak bod z Chomutova se ukáže v sobotu 6. října od 17:00 v Kadani.

 
SK KADAŇ - SK HC BANÍK MOST
9. kolo sobota 6. října 2007 - 17:00
SK HC Baník Most 1. liga
Pořadí v tabulce Západ 6. (8 bodů)
* Celková bilance 2-1-0-5
* Bilance doma 2-1-0-1
* Bilance venku 0-0-0-4
Nejvyšší výhra 4:3 (doma s Rebely)
Nejvyšší prohra 8:0 (v Chomutově)
Nejproduktivnější hráč Milan Buďa (4+4)
Nejlepší střelec Milan Buďa (4+4)
Nejvíce asistencí Kamil Koláček (2+6)
Úspěšnost gólmanů Lukáš Sáblík (91,43)
Radek Fiala (86,23)
Průměr obdržených branek Lukáš Sáblík (3,00)
Radek Fiala (5,48)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuální forma Mostu

Nepřesvědčivé výsledku prvoligového nováčka dohnaly management Baníku k výměně mužů s maskou. Z týmu odešel v Kadani dobře známý Slipčenko. Jeho novým působištěm mu je slovenská Žilina. Z Karlových Varů naopak přišel zkušený Lukáš Sáblík, který naskočil hned proti Rebelům a pomohl Mosteckým k 3 bodům po delším půstu.
Ačkoliv se Mostu v poslední době skutečně příliš nedařilo, nachází se v tabulce stále před Kadaní s náskokem 2 bodů. Právě výhra černožlutých by Kadaňské mohla posunout na pozice zaručující play-off. Mostu se v dosavadních zápasech venku vůbec nevedlo, 4 prohry jsou jasnou známkou, kdo by měl v Kadani nést otěže klání. Na druhou stranu je nutno zmínit, že Most často své soupeře dokáže značně potrápit. Doposud 4 zápasy Baníku skončily nejtěsnějším možným poměrem o jedinou branku, což značí, že i v Kadani bude k vidění zřejmě hodně vyrovnaný hokej.

Poslední ligová klání:

4. kolo: MST - BER 3:2
5. kolo: CHM - MST 8:0
6. kolo: MBL - MST 5:2
7. kolo: MST - HKR 4:5
8. kolo: MST - HBR 4:3

Dosavadní vzájemné zápasy

Jako na horské dráze si museli připadat aktéři 2. kola 1. ligy mezi Mostem a Kadaní. Černožlutí na nováčka soutěže vlétli rychleji než uragán, když už v 7. minutě vedli 2:0. Z několika dalších nájezdů a vyložených šancí se v 1. třetině ujala jediná střela Polanského, do kabin se tak šlo za stavu 0:3. V prostřední části Kadaňští očividně zvolnili a když neproměnili žádnou ze svých šancí, začal bodovat i Most. V 37. minutě se trefil Metlička a naneštěstí pro hosty dokázal skórovat i o chvíli později. Brankou do šatny snížil na rozdíl jediné branky 10 sekund před 2. sirénou. Černožluté vzestup Baníku a smolný gól výrazně zaskočil, což vyústilo v samotné vyrovnání v průběhu závěrečné třetiny. Kadaň konečně opět začala hrát a v poslední desetiminutovce dokázala jít do vedení zásluhou Finka. Most se však s prohrou nesmířil a dokázal po sporném vyloučení hostů vyrovnat i tentokrát. Utkání dospělo až do prodloužení, kde se šťastně trefil Martínek, čímž získal první triumf Mosteckých v 1. lize, konečný stav 4:3pp.

Sestavy z minulých kol:

SK Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Spitzer, Poživil, Vaneček, Pospíšil, Hlubuček, Hlavatý, Kocek, Brňák - Polanský, Fink, Vrtek - Pražák, Kýhos, Duba - Postl, Hlusička, Kajer - Bauer J., Kadlec, Chyba

SK HC Baník Most: Sáblík (Melichar) - Szákal, Nosek, Martínek, Prošek, Růžička, Suchánek, Charousek - Plachý,Koláček, Metlička, Buďa, Kořínek, Zaťovič, Heřman, Kováč, Urban, Nekvinda, Baran, Kašťák

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM