V pátek se poperou černožluté barvy Kadaně a Litvínova

Katka Hodková | 25.08.2004 | |

V pátek se poperou černožluté barvy Kadaně a Litvínova

V pátek 27. srpna od 18 hodin se SK Kadaň na domácí půdě střetne s HC Chemopetrol Litvínov. Minulý týden sice dostala od svého extraligového učitele na mosteckém stadionu výchovnou lekci 3:1, ale kadaňští hokejisté přece jen nějakou dobu dokázali nad svým soupeřem udržet jednobrankové vedení - hlavně zásluhou skórujícího Martina Postla. Netradičně se hrálo na 4 x 15 minut a Litvínov nastoupil v obou polovinách s rozdílnými sestavami.

 

V úterý Energie Karlovy Vary deklasovala Litvínov v Roudnici nad Labem vysoko 5:1, když v závěru utkání nasázela svému soupeři dvě rychlé branky. Jedinkrát se za černožluté podařilo zaskórovat Martinu Hüblovi. Zápas se hrál na počest otevření nového zimního stadionu a jeho výtěžek šel na podporu roudnické mladeže a také pro nadaci Terezy Maxové. Chemopetrolu chyběli v sestavě zraněný Trávníček, Ťupa a reprezentační trojice Reichel, Šlégr, Ručinský.

Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je zatím Lukáš Říha, který v sedmi zápasech zaznamenal 7 bodů (4+3), před Michalem Hreusem a Viktorem Hüblem (1+5).

Dobrá nálada litvínovského celku však možná bude pro nadcházející zápas ovlivněna také tím, že se ve středu 25. srpna konal v Litvínově pohřeb hokejové legendy Ivana Hlinky. Martin Ručinský během smutečního obřadu vyjádřil své mínění, že Chemopetrol Litvínov by si zasloužil vyhrát extraligu. Ale záleží především na samotných hráčích, jak budou chtít uctít památku svého hráče i trenéra v jedné osobě. „Ivan by určitě nechtěl, aby se jeho klub potácel na dně tabulky“, řekl Ručinský novinářům.

Tým SK Kadaň tento týden v úterý sice vyhrál nad druholigovým celkem Klášterce, ale bylo to velmi těsné - 2:1. Je ovšem pravdou, že podmínky, v nichž se utkání odehrávalo, byly natolik ztížené, že výsledek mohl být úplně jiný.

Vše ukáže až páteční vzájemný duel. Přijďte se podívat a podpořit svůj tým!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM