Most se dotahuje na play-off, co na to Kadaň?

Jakub Coufal | 22.12.2007 | |

Most se dotahuje na play-off, co na to Kadaň?

Po bojovném domácím výkonu s Chomutovem, který Kadaň prohrála, přichází mnohem důležitější klání. Kadaňští se s rokem 2007 rozloučí na ledě Mostu, konkurenta v boji o předkolo play-off. Jedno z klíčových klání si tak našlo termín těsně před Vánoci a nikdo by se v Kadani nezlobil, kdyby si černožlutí nadělili pod stromeček nějaký bodík. Každý úspěch proti nejbližším konkurentům může mít v konečném zúčtování velice důležitou roli. Poslední zápas letošního roku začíná v sobotu 22. prosince v Mostě v 17:30.

 
SK HC BANÍK MOST - SK KADAŇ
32. kolo sobota 22. prosince 2007 - 17:30
SK HC Baník Most 1. liga
Pořadí v tabulce Západ 7. (35 bodů)
* Celková bilance 10-1-3-17
* Bilance doma 5-1-2-7
* Bilance venku 5-0-1-10
Nejvyšší výhra 1:5 (v Třebíči)
Nejvyšší prohra 8:0 (Chomutov, Ostrava)
Nejproduktivnější hráč Petr Míka (7+9)
Nejlepší střelec Pavel Metlička (8+5)
Nejvíce asistencí Kamil Koláček (4+11)
Úspěšnost gólmanů Radek Fiala (88,72%)
Martin Volke (91,87%)
Průměr obdržených branek Radek Fiala (4,19)
Martin Volke (3,19)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Mostu

V posledních kolech dochází k lámání cílů severočeského nováčka soutěže. Pokud se Mostu v dalších zápasech podaří výrazně bodovat, může ještě bojovat o vyřazovací boje. Pokud by naopak přišlo několik proher, musel by se soustředit na boje o záchranu. Právě díky zisku bodů v posledních 2 zápasech se Baníků naskýtá naděje první zmiňované varianty a vítězství nad Kadaní by mu více než pomohlo. Přeci jen ztráta na play-off je v současné době minimální. Navíc v Mostě žijí nadějí, že si Milan Antoš v lednu po zotavení vybere právě severočeský klub a pomůže jim tak do první šestky Západní skupiny.

Poslední ligová klání:

27. kolo: SUM - MST 6:3
28. kolo: MST - SAR 0:8
29. kolo: JIH - MST 4:0
30. kolo: MST - OLO 1:2sn.
31. kolo: HBR - MST 0:3

Poslední zápas Baníku

Překvapím ziskem bodů Mostu na ledě Rebelů skončilo utkání v rámci 31. kola. Havlíčkův Brod se doma nedokázal srovnat s obranou Baníku a nedokázal vstřelit jedinou branku. Výrazný podíl na výhře 0:3 si připsala i opora v brance Volke, který zaznamenal první vychytanou nulu v sezóně. Výrazný triumf je tak důraznou vizitkou poslanou ostatním soupeřům včetně Kadaně, že se s Mostem musí i nadále počítat.

Minulé vzájemné klání

Po výborně rozehraném klání v Mostě a následné "ztrátě" 2 bodů přišlo měření sil na kadaňském ledě. Domácí měli po celý duel navrch, což se jim povedlo zpečetit i konečnou podobou skóre 5:2. Zápas s Mostem byl tehdy hnacím motorem, který Kadaňské nasměroval z bojů kolem 7. místa i na vyšší příčky. Určitě by nebylo na škodu, kdyby se podobná situace podařila zopakovat v době, kdy začíná jít do tuhého a kdy se velmi rychle a neúprosně blíží play-off.

Sestavy z minulých kol

SK Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Poživil, Kloz, Spitzer, Vaněček, Hlubuček, Brňák, Chotaš, Hlavatý - Polanský, Fink, Chyba - Buďa, Vrtek, Kajer - Pražák, Derfler, Bauer Jakub - Kýhos, Veverka, Bauer Jan

SK HC Baník Most: Volke (Fiala) - Kaltenböck, Trončinský, Szakál, Plaček, Kocek, Šulc, Charousek, Suchánek - Koláček, Kudrna, Míka - Postl, Metlička, Nekvinda - Kováč, Kloz, Nedrda - Pinc, Zaťovič

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM