Tým je na 1.ligu velice slušný

Miroslav Lučan | 27.12.2007 | |

Tým je na 1.ligu velice slušný

Jak jsme již psali, o Vánočních svátcích vedení SK Kadaň angažovalo nového hlavního kouče, kterým se stal Martin Pešout, dosavadní vedoucí Sportovního centra mládeže HC Slavia Praha. Jak pravil František Wágner - výsledky byly špatné, mužstvo potřebovalo nový impuls, kvalitní trenér určitě pomůže. Nový kouč se postupně s týmem seznamuje a v době, kdy většina lidí užívá Vánočních svátků a připravuje se na oslavu Nového roku, tráví na zimním stadionu hodně času, proto jsme neváhali a poprosili o rozhovor........

 
Výměna trenéra proběhla velice rychle, o vánočních svátcích, kdy většina lidí odpočívá a na práci nemyslí, s výměnou trenéra mezi fanoušky málokdo počítal, jak se zrodilo vaše angažmá na severu Čech ?

Já jsem byl v kontaktu s vedením od porážky v Mostě, kdy mě oslovili mne, jestli bych nepřevzal Kadaň po vánočních svátcích s tím, že by si přáli, kdyby Miroslav Novák u týmu zůstal, protože si zde svou prací vydobyl určitou pozici. Já jsem nejdříve dost přemýšlel, jestli odejít ze Slavie. O Vánocích jsem se rozhodl, že je nejspíše čas udělat ten krok od mládeže a přejít k trénování mužů. Měl jsem více nabídek, ale ta od Kadaně byla konkrétní a více než seriózní. Navíc byla na delší časový úsek, o to mi hlavně šlo. Nechtěl jsem nikam chodit jen na dva měsíce a pak si hledat práci znovu. Měl jsem nabídku třeba i od Ústí nad Labem, ale tam to právě vidím tak na dva měsíce, protože si myslím, že to mužstvo se tam nezachrání a přijdou velké změny. Na jaře se mi nechce hledat nové angažmá. Byl jsem sedm let v Sokolově, šest let v Karlových Varech a šest let na Slavii, nikdy jsem nebyl zvyklý cestovat z místa na místo a předpokládám, že i toto angažmá bude opět dlouhodobé. Po konzultaci s vedením a s trenérem Miroslavem Novákem jsem se rozhodl, že nabídku přijmu, s podmínkou, že pan Novák zůstane mým asistentem a předá mi zkušenosti, které u týmu získal. Žádná negativní reakce ze strany vedení či hráčů vůči němu nebyla, takže jsem velice rád, že u mužstva bude pokračovat jako můj asistent.

Trénování v Kadani není jednoduchou úlohou, v poslední době se zde prostřídalo několik trenérů, věděl jste o situaci, která v klubu panovala ? Znal jste tým dříve ?

Samozřejmě, že jsem sledoval celou 1.ligu, protože pro mne, jako mladého trenéra, který chce začít s trénováním mužů je 1.liga pro začátek ideální. Jsem strašně rád, že je to právě SK Kadaň, protože jsem sem často jezdil, znám tu spousty lidí, s některými jsem i spolupracoval. Když jsem dělal v mládežnických národních mužstvech jezdili jsme do sousedního Klášterce na soustředění, hráli jsme několikrát s kadaňskými mužstvy přátelská utkání a co se domluvilo, to také vždy platilo. To v rozhodování také převážilo.

Letošní sezóna je pro SK Kadaň jubilejní desátou v 1.lize, všichni volají po play-off, které tu bylo naposled v sezóně 2001/2002, jaký máte s týmem cíl ?

Budeme si klást postupné cíle. Nechtěl bych zde dělat nějakou revoluci, nechci nikoho vyhazovat nebo držet hráče pod krkem. Myslím si, že v Kadani je velice solidní rodinné mužstvo. Já bych chtěl spíše vytvořit takovou atmosféru, že potáhneme jeden za druhého: Chtěl bych ustoupit trošku do pozadí, protože když se daří, tak vyniknou hráči. Samozřejmě, že play-off je hezké, ale podívejte se třeba Na Karlovy Vary, kolik do toho investovali peněz a play-off nikdy nehráli. Takže nějaké cíle ? Bylo by to krásné, ale půjdeme zápas od zápasu a pokud poslední kolo před koncem základní části šance bude, tak si pak řekneme budeme hrát play-off. Ale myslím si, že pokud půjdeme postupně tak je to reálné. Určitě tím neříkám, že ho hrát nechceme, ale musíme si uvědomit, že Most do toho dává velké peníze a také Havlíčkův Brod může počítat s pomocí Slavie.

O vás je známo, že rád pracujete s mladými hráči, můžeme čekat změny v kádru ?

Jak jsem již řekl, nepřišel jsem dělat nějakou revoluci. Máme hráče takové jaké máme. Určitě je tým na 1.ligu velice slušný. Je zde v zastoupení několik starších zkušených hráčů, tak ti mladí. Ale v budoucnu bych chtěl určitě do mužstva zabudovat hráče, které znám z mládežnických reprezentací, aby se to zde zkvalitnilo, ale také určitě i odchovance, kteří tady a v okolí vyrůstají.

Určitě se k vám dostalo, že spousty fanoušků na kadaňský hokej zanevřelo, na utkání chodí kolem 300 lidí, co byste chtěl fanouškům vzkázat ? Tak určitě bych jim chtěl vzkázat, že zanevřít na své hráče a své město je samozřejmě jedna věc a druhá věc je podpořit tým, když se mu nedaří. Myslím si, že ti co chtějí na hokej chodit sem pořád chodí a ti co zanevřeli, tak se vrátí až budeme hrát dobře. Já tvrdím, že ti, kteří mužstvo zatracují, tak ti pak budou hráče nosit na rukou, když se například vybojuje play-off a bude se hrát dobře.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM