středu 23. ledna v Chomutově od 17:30 všichni sourozenci vstup zdarma." />

Do Chomutova přichází již 4. derby s Kadaní

Jakub Coufal | 22.01.2008 | |

Do Chomutova přichází již 4. derby s Kadaní

Poslední letošní okresní derby základní části se chystá do Chomutova, který zatím stále hledá optimální formu. Po výměnách na trenérských postech, se tak oba týmy navzájem utkají. Chomutovu jde takřka jen o čest a nalezení pohody před play-off. Přeci jen Mladá Boleslav už nebude chtít pustit získaný náskok v tabulce. Zato Kadani jde o mnoho víc. Play-off stále není jisté a každý bod takříkajíc "navíc" by ji mohl v konečném zúčtování hodně pomoci. Protože se dle Chomutova jedná takřka o bratrský souboj, mají ve středu 23. ledna v Chomutově od 17:30 všichni sourozenci vstup zdarma.

 
SK KADAŇ - KLH CHOMUTOV
38. kolo středa 23. ledna 2008 - 17:30
KLH Chomutov 1. liga
Pořadí v tabulce Západ 2. (88 bodů)
* Celková bilance 27-3-1-6
* Bilance doma 15-1-0-2
* Bilance venku 12-2-1-4
Nejvyšší výhra 8:0 (doma s Mostem)
Nejvyšší prohra 6:1 (v Mladé Boleslavi)
Nejproduktivnější hráč Milan Kostourek (25+22)
Nejlepší střelec Milan Kostourek (25+22)
Nejvíce asistencí Petr Polodna (6+23)
Úspěšnost gólmanů Luboš Horčička (93,33%)
Průměr obdržených branek Luboš Horčička (2,30)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru KLH

Nezvykle často dochází v poslední době ke ztrátě bodů ze strany Chomutova. Dlouho vedoucí celek soutěže díky krizi přišel jednak o vedení v lize, ale i o domácí neporazitelnost. Na horších výsledcích se podílel jak mediálně otřásaný "útěk" Kýhose do Brna, tak i zvykání hostů na nový útočný a svižnější styl pana Pešouta. Ačkoliv se Chomutov v posledním zápase již začal zvedat, přesto smolně prohrál. Po nepříjemné prohře v Hradci Králové přišlo i další zaváhání. Chomutovskému týmu tak zbývá několik posledních zápasů základní části, aby se stihl sžít s novým mužem na lavičce a vrátil se do zabijácké formy, která byla k vidění na podzim. Stříbrná pozice v tabulce již asi Chomutov nemine, proto může bez stresu myslet pouze na play-off a lazení formy právě pro vyřazovací boje.

Poslední ligová klání:

33. kolo: BER - CHM 3:2pp.
34. kolo: MBL - CHM 6:1
35. kolo: CHM - MST 4:1
36. kolo: HKR - CHM 6:2
37. kolo: CHM - HBR 2:3

Poslední zápas Chomutova

Se snahou konečně zvrátit přízeň formy na svou stranu vstupovali Chomutovští do domácího klání s Rebely. Ačkoliv se hrálo bojovné a vyrovnané klání, přesto vše dlouho nasvědčovalo k vítězství nedávného lídra ligy. Strach o další ztrátu bodů trochu svazoval regionálnímu zástupci ruce, což se projevilo za stavu 2:1 pro KLH. Místo aby si svěřenci trenéra Pešouta pokusili pohlídat vypracovaný náskok, přišla v půlce závěrečné části hned dvojice inkasovaných branek. Chomutov tak smolně prohrál 2:3, čímž na dálku nepomohl ani Kadaňským, kteří se o play-off perou právě i s Havlíčkovým Brodem.

Minulá vzájemná klání

Už třikrát se hrálo v letošní sezóně okresní derby. Bodově úspěšnější je dle předpokladů tým z většího města. Napoprvé se hrálo v Kadani, kde domácí zaspali úvod klání. Když po 2 třetinách svítilo na tabuli 0:3, bylo o vítězi rozhodnuto. Hráči utkání dohráli v poklidu, konečný stav 1:4. Zatím jediné body proti Chomutovu vydřeli Kadaňští právě na jejich ledě. Po vyrovnané bitvě muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém se Chomutov příliš často neplete. Kadaň si přesto připsala překvapivý bod za prohrané samostatné nájezdy, 2:1sn. V posledním klání byla naopak k vidění branková přestřelka, v níž dlouho drželi domácí krok s favoritem. V zápase, který černožlutí vedli poměrem 2:1 a který byl chvíli před koncem 2. dvacetiminutovky nerozhodný 3:3, zvítězila nakonec zkušenost. Právě gól do šatny asi rozhodl o pozdějším vítězství KLH 3:6.

Sestavy z předešlých kol

SK Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Kloz, Brňák, Vaněček, Pospíšil, Růžička, Chotaš, Mašek - Polanský, Fink, Bauer, Buďa, Kadlec, Kajer, Fábry, Pražák, Chyba, Kýhos, Veverka, Hlusička

KLH Chomutov: Podolka (Štěrba) - Révay, Malinský, Bombic, Černý, Višňák, Chatrnúch, Pulbjak, Kolda - Jíra, Kostourek, Polodna - Boušek, Šíp, Mikšovic - Charousek, Domin, Hašek - Tauš, Stehlík, Zika

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM