Boleslavské přesilovky smetly Kadaň

Miroslav Lučan | 06.02.2008 | |

Boleslavské přesilovky smetly Kadaň

K zápasu 42.kola 1.ligy zajížděl celek SK Kadaň na led lídra celé soutěže BK Mladá Boleslav. V tomto utkání kadaňští neměli co ztratit, pouze překvapit. V první třetině kadaňští vzdorovali, ale inkasovali při oslabení. Ve druhé části nejprve při vlastním oslabení domácí zvýšili a poté využili dvě přesilové hry, utkání bylo již rozhodnuto. Ve třetí třetině byli černožlutí často vylučováni a domácí tým s přehledem přesilovky využíval. Boleslavští si s chutí zastříleli, jediný kdo se trefil do domácí sítě byl Kadlec. Kadaňští tak odjížději s debaklem 8:1.

 
42.kolo, středa 6.2.2008
BK Mladá Boleslav - Sportovní klub Kadaň  8:1  (1:0, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 5. Boháč (Šebesta, Rumpel), 26. Šebesta, 36. Gajovský (Handlovský, Sýkora), 39. Král (Gombár, Drábek), 48. Rumpel (Boháč), 50. Gombár (Král, Mazanec), 51. Mocek (Šebesta), 56. Výborný (Sýkora, Gajovský) - 47. Kadlec (Veverka, Kýhos).
Rozhodčí: Pešina - Svoboda, Žídek.
Vyloučení: 7:12, navíc Kuchejda, Drábek a Fiedler 5 min. a do konce utkání - Fábry a Derfler 10 min.
Využití: 5:0. V oslabení: 1:0.
Diváci: 1825.
Střely na branku: 37:32.
Průběh utkání: 0:0,4:0,4:1,8:1.
BK Mladá Boleslav: Chábera (Jágr) - Drábek, Kolafa, Lukáč, Macháček, Mazanec, Mocek, Schnabel, Výborný - Kuchejda, Král, Gombár, Rumpel, Boháč, Šebesta, Gajovský, Rod, Handlovský, Rozsíval, Sýkora, Fiedler
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Spitzer, Mašek, Hlubuček, Pospíšil, Růžička, Vaněček, Brňák, Všetečka - Stehlík, Fink, Bauer, Fábry, Vrtek, Kajer, Defler, Freiberg, Kadlec, Veverka, Kýhos

Komentář k zápasu

V zápase proti Kadani jsme mohli vidět možná trochu nezvyklou sestavu. Obvyklá formace ve složení Eiselt, Mikulík, Nouza totiž vůbec nenastoupila, trenér Kaňkovský se rozhodl dát ještě před play-off příležitost také herně méně vytíženým hráčům. Podobnou šanci dostali také gólmani, Filip Šindelář sledoval své kolegy z tribun.

K první velké šanci utkání se dostal domácí Rumpel, který se snažil protlačit k dorážce puku nahraného od jednoho ze svých kolegů z útočné trojice. V tomto případě neměli Středočeši štěstí, protože se ale Kadaň nechala krátce nato hned nadvakrát vyloučit, mínili jej škádlit a pokoušet znovu. O teč se snažil v obranné třetině hostí Král, o pár vteřin později zase Kuchejda tlačil kotouč do sítě mezi Hanuljakovým betonem a pravou tyčkou. Na první gól utkání si ovšem museli diváci počkat, až do okamžiku, kdy na led nastoupila lajna druhá. Odražený touš se dostal k nehlídanému Danielu Boháčovi a ten jej již jen zkrotil do sítě.

Nápor Boleslavských pokračoval, led v okolí Chábery a jeho svatyně byl zvrásněn jen minimálně, většina šancí Kadaňských totiž končila už ve středním pásmu. Poprvé to vážnou situací zavánělo v osmé minutě, kdy to až od modré zkoušel Hlubuček. Domácí gólman, který měl v tomto případě perfektní výhled, zareagoval ovšem pohotově. Před koncem úvodní dvacetiminutovky potom hosté měli lehce navrch, ani Spitzer sjíždějící si od modré či o chvilku později nepříjemně dotírající Kýhos se ale prosadit nedokázali. Naopak v poslední minutě ujeli dva na jednoho Gajovský s Handlovským, prvně jmenovanému přeskočil puk čepel hole.

Na další branku si stačilo počkat přibližně stejně dlouho jako v první třetině. Vyloučení Stehlíka hned ve 21. minutě sice domácí nevyužili, ačkoli tomu hlavně díky střele Mazance nebyli daleko, o pár minut později ale využili nepřítomnosti Fábryho. Pavel Šebesta využívajíc nepřesné rozehrávky Kadaňe ujel ve vlastním oslabení soupeři a zavěsil pod horní tyč. Krátce na to se ještě hosté pokoušeli vzdorovat a alespoň snížit v podobě Růžičky. Ani on se ale nedostal dál, než těšně za modrou čáru, odkud sice mohl pálit, ale absolutně ne dorážet.

Gajovský se pár minut před koncem druhé třetiny dral o své místo v obranném pásmu hostů a napodruhé mu to vyšlo! Nejprve sice zasáhl jen brankářovu helmu, už za chvilku se ale spolu se Sýkorou a Handlovským dostal do situace dokonce tří proti jednomu. Nikola Gajovský to ale zvládl sám, sjel si skoro až k bráně, odkud ukázkově zakončil. Pohlednou akci předvedli také Šebesta s Boháčem, který přihrával na svého kolegu před bránou. Hanuljak byl v tomto okamžiku pozorný a změnu stavu nepřipustil. To se ovšem nedá říct o další akci Středočechů. O Gombárovo rameno odražený puk doputoval k Richardu Královi, který upravil již na 4:0.

Aby utkání nevypadalo tak jednotvárně, byli to Severočeši, kdo skóroval jako první v závěrečné třetině. Nejprve se do přečíslení dostali Bauer a Stehlík, v jejich případě ale ještě Chábera stihl zasáhnout. Tolik štěstí už neměl ve 46. minutě, kdy zmatku před bránou využil Martin Kadlec. Hostům ale úsměv na rtech nevydržel příliš dlouho, na rozdíl čtyř branek totiž o půl minuty později opět domácí odskočili po průstřelu Jakuba Rumpela. A o chvilku později se skóre měnilo znovu, bleskovým způsobem využil další přesilovku Jiří Gombár. Středočeši byli očividně pevně rozhodnutí svého soupeře nešetřit, na 7:1 totiž zvýšil střelou do zcela odkryté klece David Mocek.

Tečku za brankovým nášupem, ale nikoli celým zápasem udělal navrátivší se obránce Martin Výborný. Třešničkou na „osmipatrovém dortu“ totiž byly pro diváky určitě atraktivní závěrečné bitky. Vůbec první největší šarvátkou byl pěstní souboj Kadlece s Králem. Boleslavský kapitán se tak svým fanouškům předvedl v ne právě obvyklé roli a ze souboje, ve kterém ukázal i své jiné kvality, odešel dokonce s natrženým dresem. Minutu před závěrečnou sirénou se do boje pustili Mašek s Fiedlerem. I v tomto případě odešel předčasně jen boleslavský hráč. Divákům a ani hráčům samotným to ale už radost zkazit a úsměvy ze rtů vzít nemohlo.

Jitka Čechová
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM