sobotu 9. února od 18:00 ve Vrchlabí." />

I v posledních kolech je o co hrát, přinejmenším o 5. místo

Jakub Coufal | 08.02.2008 | |

I v posledních kolech je o co hrát, přinejmenším o 5. místo

Předposlední zápas základní části odehraji Kadaňští ve Vrchlabí, kde dokázali na podzim zvítězit. Ve zbylých kláních na ledě Kadaně byli úspěšnější "Krakonošovi muži", vyhráli zde oba zápasy. Kadani, pokud chce skončit na 5. místě, nezbývá nic jiného, než pokusit se navázat na letošní tradici vítězství hostů. Pokud by se jí podařilo přivézt nějaký bod z Vrchlabí, bylo by ke konečnému 5. místu nakročeno velice rázně. Rebelové, jako konkurent Severočechů o lepší tabulkovou pozici, hrají v Berouně a doma s Chomutovem. Zda si Kadaň udrží pracně vydobytou 5. pozici a předvede proti Vrchlabí kvalitní výkon hodný bodového přídělu, se všichni dozví v sobotu 9. února od 18:00 ve Vrchlabí.

 
HC VRCHLABÍ - SK KADAŇ
43. kolo sobota 9. února 2008 - 18:00
HC Vrchlabí 1. liga
Pořadí v tabulce Západ 4. (68 bodů)
* Celková bilance 19-4-3-16
* Bilance doma 9-2-1-8
* Bilance venku 10-2-2-8
Nejvyšší výhra 6:2 (doma s Mostem)
Nejvyšší prohra 4:0 (v Boleslavi a doma s Ostravou)
Nejproduktivnější hráč Kamil Tvrdek (17+18)
Nejlepší střelec Kamil Tvrdek (17+18)
Nejvíce asistencí Kamil Tvrdek (17+18)
Úspěšnost gólmanů Petr Ševčík (92,52%)
Průměr obdržených branek Petr Ševčík (2,42)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Vrchlabí

Poklidné ladění formy do vyřazovacích bojů mají na programu hráči Vrchlabí již několik kol. S jistotou 4. celek tabulky v posledních zápasech sbírá body poměrně hojným způsobem. Před play-off Vrchlabští hýří pohodou, rozhodně tak nebudou chtít skončit hned v osmifinále. Po vítězství nad Chomutovem dokázal nováček soutěže vyhrát v Mostě či udolat doma Hradec v samostatných nájezdech. I naposledy, na ledě Havlíčkova Brodu, se hrál vyrovnaný hokej se šťastným koncem pro Vrchlabí. Kadaň se tak na území Krakonošovy zahrádky může pokusit o přerušení vítězné šňůry domácích.

Poslední ligová klání:

38. kolo: BER - VRC 2:1sn.
39. kolo: VRC - CHM 6:5
40. kolo: MST - VRC 4:5
41. kolo: VRC - HKR 4:3sn.
42. kolo: HBR - VRC 4:6

Poslední zápas Vrchlabských

Divoká přestřelka se urodila v útrobách havlíčkobrodského stadionu. Hosté zde vedli 2:0, aby Rebelové rychle vyrovnali. Poslední slovo zahajovací třetiny přesto mělo Vrchlabí, ujalo se náskoku 2:3. V 2. dvacetiminutovce se tempo viditelně zvolnilo, na účet zápasu se připsala jediná branka ze strany domácích. Do závěrečné části vstupovali hokejisté obou celků s cílem vstřelit důležitý 4. gól. Štěstí se opět přiklonilo na stranu Vrchlabí, které se dostalo hned do 2 brankového vedení. Brod sice ještě stihl snížit, pokusil se odvolat brankáře a do opuštěné klece naposledy inkasoval. Konečný výčet branek se zastavil na čísle 10 s poměrem 4:6.

Minulá vzájemná klání

Zajímavá je letošní tradice vzájemných zápasů s Vrchlabím. V 3 dosavadních duelech si 3 body vždy odváželi hosté. Protože se hrálo v Kadani již dvakrát, lépe poměr vítězství vychází pro celek z Podkrkonoší. Nejprve se oba týmy setkaly v Kadani, kde se hosté dostali do vedení již v 5. minutě a otěže klání v dalším průběhu nepustili, konečný stav 1:4. Ve Vrchlabí byl vývoj nepatrně odlišný. Domácí 1. třetinu vyhráli, ale bíložlutí dokázali v prostřední části dvojicí branek otočit zápas. Když v závěrečné části gól nepadl, radovala se Kadaň po těsném triumfu 1:2. Naposledy se hrálo v Kadani, kde Vrchlabští vstřelili v každé z dvacetiminutovek branku, domácí nedokázali odpovědět ani jednou. Nikdo se tak po 60 minutách nemohl divit skóre 0:3.

Sestavy z předešlých kol

SK Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Spitzer, Mašek, Hlubuček, Pospíšil, Růžička, Vaněček, Brňák, Všetečka - Stehlík, Fink, Bauer, Fábry, Vrtek, Kajer, Defler, Freiberg, Kadlec, Veverka, Kýhos

HC Vrchlabí: Ševčík - Bendik, Chaloupka, Hrach, Kajínek, Matějíček, Rýgl, Volek, Vomela - Brynecký, Dušek, Horčička, Jech, Kováč, Nevyhoštěný, Plodek, Přeučil, Rapáč, Tvrdek, Vantuch, Špaček

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM