Přijíždí Beroun, generálka na play-off začíná!

Marek Mikeš | 10.02.2008 | |

Přijíždí Beroun, generálka na play-off začíná!

Play-off, to je především souboj o každý milimetr ledu, kde žádný ze soupeřů nedá nic zadarmo. Tradiční vyznavač urputného hokeje je poslední soupeř Kadaně v základní části - HC Berounští Medvědi. Souboj tak lze bez nadsázky odznačit jako generální zkoušku na vyřazovací boje. Ostrý duel startuje v 18.00 hod. na zimním stadionu v Kadani.

 
SK KADAŇ - HC BEROUNŠTÍ MEDVĚDI
44. kolo pondělí 11. února 2008 - 18:00
HC Berounští Medvědi 1. liga
Pořadí v tabulce Západ 8. (41 bodů)
* Celková bilance 8-4-3-22
* Bilance doma 5-3-0-9
* Bilance venku 3-1-3-13
Nejvyšší výhra 4:0 (doma s Havířovem)
Nejvyšší prohra 0:7 (doma s Chomutovem)
Nejproduktivnější hráč Petr Šinágl (11+26)
Nejlepší střelec Tvrzník Martin (14+11)
Nejvíce asistencí Petr Šinágl (11+26)
Úspěšnost gólmanů Altrichter Martin (93,51%)
Průměr obdržených branek Altrichter Martin (2,33)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Berouna

Berounské sny o play-off jsou pro letošní sezonu nenávratně ztraceny a středočeský tým čekají boje o udržení v první lize. Na důležitou část sezóny získali Medvědi slibnou posilu z extraligových vod. Generální manažer Josef Drda využil dlouhodobě dobrých vztahů s loňským mistrem české nejvyšší soutěže HC Spartou Praha a do červenobílého dresu se oblékl brankář Martin Atrichter. Pětatřicetiletý gólman výrazně pomohl pražskému celku při zranění jedničky Tomáše Duby, ale po jeho návratu byl již v týmu přebytečný. Pro věčného cestovatele je Beroun již desátou zastávkou v posledních pěti sezónách, přičemž sedmkrát putoval po extraligových stadionech, třikrát po stadionech první ligy.

Pozornosti obránců Kadaně by jistě neměl uniknout pětadvacetiletý odchovanec karlovarské Energie Petr Šinágl. Rychlonohý útočník v novém roce přidal na obrátkách a důkazem je pět branek a sedm asistencí v posledních deseti zápasech, navíc se přidává i kanonýr Martin Tvrzník, který se čtyřmi brankami v posledních pěti duelech vyšplhal na pozici nejlepšího střelce týmu.

Poslední ligová klání:

41. kolo: Beroun - Most 2:1
42. kolo: H.Králové - Beroun 4:3 PP
43. kolo: Beroun - H.Brod 5:2

Poslední zápas Medvědů

Beroun se nikdy nevyplácí podceňovat! Tuto pravdu poznali hokejisté Havlíčkova Brodu. Rebel se dostal zásluhou Dušátka a Třetiny velmi rychle do vedení. Beroun působil zlomeně a to zřejmě střelce Havlíčkova Brodu uchlácholilo do exhibičního tempa. Berounští se dokázali vzchopit v přesilové hře a ještě do přestávky snížili na rozdíl jedné branky.

Ve druhé třetině Beroun rozjel svou hru, se kterou slaví úspechy. Tvrdá a urputná obrana byla navíc umocněna vyrovnávací brankou Tvrzníka. V půlce zápasu se začínalo od nuly, ale důležitá psychická výhoda byla jednoznačně na domácí střídačce! Hned na začátku třetí třetiny Kupec otočil v pokračujícím tlaku po skončení přesilové hry a když se přidali i Frolík se Šínáglem, bylo o vítězi zápasu rozhodnuto.

Minulá vzájemná klání

Poslední duel na berounském ledě vystihuje název "Přestřelka před tisícovkou diváků". Kadaň sice inkasovala již po 38 vteřinách hry z hole Šinágla, ale to Kadaň spíše nastartovalo. Jen o tři minuty později totiž v oslabení vyrovnal Fábry a o chvíli později otočil Polanský. Výbornou hrou pokračovala Kadaň i ve druhé třetině a když minutu před jejím koncem byl po brankách Finka a Kadlece stav 4:2, přišla krutá rána! Jedno střídání, pouze 14 vteřin stačilo Martinu Výbornému k vyrovnání. V poslední třetině se očekával krutý boj, jenomže Michal Hlusička hned v jejím úvodu vrátil žlutočerným vedení a to již severočeši udrželi do konce.

Beroun patří k tradičným soupeřům Kadaně, rozhodně však není soupeřem oblíbeným. Zápasy s Medvědy jsou velice náročné. Urputná hra soupeře nevyčerpá zdaleka jen síly fyzické, ale i psychické. O množství osobních soubojů, ale i potyček nikdy není mezi těmito soupeři nouze. V letošním roce se Kadaň s Berounem utkala zatím třikrát. V prvním zápase na ledě soupeře podlehla Kadaň v prodloužení 2:3, při domácí odvetě podlehla v základní hrací době 1:2, ale při klíčovém duelu o play-off vyhrála na berounském ledě 5:4.

Sestavy z předešlých kol

SK Kadaň: Hanuljak (27.Stejskal) - Spitzer, Hlubuček, Pospíšil, Brňák, Vaněček, Růžička, Mašek - Fábry, Fink, Bauer Jakub, Stehlík, Vrtek, Chyba, Buďa, Derfler, Pražák, Kadlec, Veverka, Bauer Jan.

HC Berounští Medvědi: Altrichter - Braniš, Gajda, Jelínek, Kameš, Lukačovič, Malinský, Martinec - Appel, Besser, Frolík, Kupec, Křesťan, Nedorost, Novotný, Pavel, Slížek, Tvrzník, Vlček, Šinágl.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM