Ve středu půjde v Olomouci do tuhého

Jindřich Poledna | 06.09.2004 | |

Ve středu půjde v Olomouci do tuhého

Středa - den D. Uprostřed týdne se zapomene na všechny úspěchy a neúspěchy v přípravě. Jede se od nuly, začíná první národní hokejová liga. Úvodní rozlosování není pro Kadaň zrovna příznivé, ale v nabité konkurenci se nedá vybírat. S každým odehrajeme dvě utkání venku a dvě na domácím kluzišti. Jako první se nám postaví do cesty HC Olomouc.

 

Po návratu z druhé ligy hrají Moravané naši soutěž již druhou sezónu. V té lonšké se, jako nováček, umístili hned na páté příčce se ziskem 66 bodů (o 11 bodů více než Kadaň). Ovšem hned ve čtvrtfinále byla Olomouc vyřazena ambiciózním Ústím nad Labem.

Trenérem Olomouce je Kamil Přecechtěl, který dříve trénoval mimojiné i sousední Chomutov. V jeho týmu zůstalo stejné brankářské duo, působí zde i nadále Petr Svoboda a Radek Tihlář. Ovšem v obranných řadách se v Olomouci hledaly nové posily. Oproti playoff loňské sezóny a konci letošní přípravy zůstali v kádru našeho soupeře 4 obránci. I útok prošel značnými změnami. První útočnou trojici tvořili v přípravných utkáních osvědčení Žajgla, Kárný a Kučera. Oporou Olomouce nebude ani Jaroslav Buchal, který šel své štěstí hledat do Chomutova. A tak trenéři Přecechtěl s Píchalem museli v přípravných utkáních složit nový fungující stroj, který by dělal fanouškům Olomouce radost.

Z počátku se jim moc nedařilo, v prvních třech utkáních prohrála Olomouc s Havířovem, extraligovým Znojmem i slovenskou Skalicí. Následovaly dvě remízy s Hradcem Králové a opět s Havířovem, pak přišla porážka s Třebíčí a v Brně. Jedinou výhru v přípravě zaznamenala Olomouc doma v odvetě proti Brněnské Kometě. V posledním přípravném utkání remizovala doma 3:3 s Třebíčí. O víkendu odjela Olomouc doladit sestavu proti Kadani do Štenberku.

Sestava Olomouce z utkání s Třebíčí:
Olomouc : Svoboda, Tihlář - Klimeš, Dostál - Faltýnek, Hruška - Světlý, Vlček - Paška, Šafařík - Žajgla, Kárný, Kučera - Smejkal, Najdek, Ditrich - Hradecký, Ministr, Šimo - Kašparů, Martinka, Komínek

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM