V 1.lize novým systémem

Miroslav Lučan | 09.06.2008 | |

V 1.lize novým systémem

Loni nově zavedený systém dlouho nevydržel. I když to ještě nedávno vypadalo, že se zástupci prvoligových klubů shodnou na stejném modelu, ve skutečnosti tomu bude jinak. Všech šestnáct klubů se shodlo na novém systému. Základní část bude o dvě kola delší než v loňském modelu, tedy 46 kol .....

 
Soutěž se zřejmě rozběhne ve středu 10.září. V základní části se týmy nejprve utkají dvoukolově každý s každým (30 utkání), poté rovněž dvoukolově systémem sudá vs. lichá (16 utkání), základní část by měla skončit v pondělí 23.2.2009.

První čtyři celky po základní části postoupí přímo do čtvrtfinále, které se bude hrát stejně jako semifinále a finále na čtyři vítězná utkání.

Celky na pátém až dvanáctém místě budou hrát osmifinále, které začně nejspíš týden po skončení základní části, stejně jako loni bude hráno na tři vítězná utkání.

Poslední čtyři celky čeká po základní části opět nepříjemná play-out, kde se spolu všichni utkají systémem doma - venku. Poslední dva celky nebudou rovnou sestupovat do 2.ligy, ale budou mít možnost nápravy v baráži. Jak skutečně baráž bude vypadat se však stále řeší.

Další zásadní novinkou je také zrušení omezení pro počet cizinců, kteří mohou nastoupit v jednotlivých zápasech. Dosud mohly oddíly využít čtyři zahraniční hráče. Kluby se domluvily, že nastaví stejné podmínky jako v extralize, kde může hrát libovolný počet cizinců z kterékoliv země.

Všechny novinky oproti minulé sezóně však ještě musí posvětit Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM