Kadaň přiváží z třebíčského stadionu bod

Miroslav Lučan | 17.11.2007 | |

Kadaň přiváží z třebíčského stadionu bod

K a d a ň - Ze čtyřzápasové série na hostujících stadionech, kterou musí absolvovat A-mužstvo SK Kadaň se jako první protivník postavil tým SK Horácká Slavia Třebíč. Kadaňští jeli na Moravu s úmyslem bodovat. Do utkání nastoupila i posila Milan Buďa, kterého třebíčští fanoušci dobře znají. Severočeši nastoupili do utkání s úmyslem hrát ze zabezpečené obrany a co nejdéle neinkasovat. Jenže brzy inkasovali a plány se musely měnit. Jednobrankový náskok domácích vydržel až do poloviny utkání, kdy Derfler zužitkoval Buďovu přihrávku, jenže radost černožlutým nevydržela dlouho, po pár vteřinách domácí opět vstřelili rozdílovou branku. Ve třetí třetině kadaňští vytěžili z velkého tlaku vyrovnávací gól, do černého se trefil Polanský. Ani jeden z týmu do konce základní hrací doby a ani v prodloužení nerozhodl, tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nichž nebyl ani jeden kadaňský hráč úspěšný oproti dvěma třebíčským střelcům. Severočeši tak odjížději domů s jedním bodem za porážku 3:2sn.

 
22.kolo, sobota 17.11.2007
SK Horácká Slavia Třebíč - Sportovní klub Kadaň  3:2sn  (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Dolníček (Dibelka, Přibyl), 34. Zahradník (Látal), 65. Kolafa - 33. Derfler (Buďa , Stejskal), 51. Polanský (Hlusička, Pražák). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1260. Střely na branku: 33:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Sláma L. - Sláma B., Bulička - Kolafa, Kaláb - Pálka - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Nahodil, Krätzer - Čech, Zagradník, Látal - Kubica, Bula, Burian.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Hanuljak, Hlubuček, Pospíšil, Spitzer, Poživil, Vaněček, Hlavatý, Kocek, Buďa, Derfler, Duba, Polanský, Hlusička, Pražák, Bauer Jan, Veverka, Kajer, Kadlec, Vrtek, Chyba, Bauer Jakub.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe domácí. Hned první nabídnutou přesilovou hru využil v čase 3:05 David Dolníček, když využil na brankové čáře vybídnutí ke skórovaní od Dibelky – 1:0. Zvýšit mohl Kaláb, jeho tvrdou ránu však Stejskal v brance hostí vyrazil. Hosté svoji první přesilovou hru nezužitkovali, po jejím ukončení mohli inkasovat z hole Čecha, kterého našel navrátivší se Dolníček z trestné lavice. Při dalším oslabení Třebíčských mohl paradoxně skórovat po chybě hostujícího obránce domácí Dolníček, Stejskala však nepřekonal. Aktivní třebíčský útočník to zkoušel o chvíli později i z otočky. Kadanští měli velké problémy s přechodem do útoku, několikrát za sebou je zastavil offside, šance si proto vypracovávali i nadále domácí. Střelu Lukáše Slámy však Stejskal udržel, Čechovu teč vyrazil. V poslední minutě se dostal do slibné šance kadaňský Vrtek, branku však netrefil.

Druhou třetinu započati Třebíčští ve čtyřech, neboť byl na konci první dvacetiminutovky vyloučen Kolafa. Navíc si k němu přisedl za třicet devět sekund Kaláb, přesilovou hru pět na tři však hosté nevyužili – Pospíšilova střela od modré nemohla třebíčského Nedvídka ohrozit, neprostřelil ho ani Jan Bauer a ani dorážející Duba nedokázal srovnat. To mohl učinit Vrtek, Nedvídek však s notnou dávkou štěstí změnu stavu nepřipustil. Při chybě domácího Hrbáčka na útočné modré ujel ve vlastním oslabení Pražák, tváří v tvář ho však vychytal Nedvídek. Poté zatlačili Třebíčští, branka z toho však nebyla – Zahradník tečoval Kolafovu střelu, puk však branku minul, Matušíkem vyslaný projektil Stejskalovi vypadl a mířil k brance, hostující brankář ho včas zalehl… Ani Krätzer nevyzrál na Stejskala, když mu přichystal vyloženou brankovou příležitost Nahodil. Poté mohli z ojedinělé šance skórovat hosté, Nedvídka však zachránila dobře postavená tyč, poté co vystřelil Derfler z kruhu. Když pak udržel na brakové čáře Stejskal Dolníčkovu dorážku, udeřili poprvé hosté – Vaněček vystřelil, trefil před brankou Derflera od něhož se puk odrazil za záda bezmocného Nedvídka – 1:1. Za třicet devět sekund už ale Třebíč opět vedla. Od modré vystřelil Tomáš Kaláb a jeho střelu tečoval Zahradník - červené světlo za kadaňskou brankou signalizovalo jediné – Třebíč opět vedla – 2:1. Po gólu volala i Krätzerova šance, třebíčský útočník ale tutovku spálil, když nedokázal překonat ležícího Stejskala. Brankový stav po dvou třetinách už nezměnili ani Bulička, který pálil tvrdě, ale vedle, Matušík, jenž vystřelil z otočky, ani Zahradník, který to zkoušel ihned z buly a o několik chvil později i po kombinaci.

Třetí třetinu započali ve čtyřech tentokráte hosté. Dolníček to zkoušel z kruhu, na Stejskala však nevyzrál. Zkoušeli to i Bulička a Hrbáček, zvláště střela druhého byla tvrdá, ale mířila nad. Poté nastal před třebíčskou brankou velký závar, ale hosté recept na prázdnou branku domácích nenašli. Když pak nevyužili brejkovou situaci dva na jednoho Čech se Zahradníkem – druhý jmenovaný střílel po zemi z první, Stejskala však neprostřelil – skórovali hosté a opět bylo o co hrát. Přesnou střelou pod břevno z kruhu vyrovnal Polanský - 2:2. Domácí se nechtěli smířit s remízou, Stejskala však nemohli překonat – Bořek Sláma, jenž vystřelil dokonce třikrát, Kolafa ani Zahradník z otočky neuspěli.

Na řadu tak přišlo prodloužení, ani to branku nepřineslo – dvakrát vystřelil od modré neúspěšně Hlubuček, Dibelka z mezikruží branku netrefil, Bořek Sláma pálil tvrdě, ale nad.

Následovaly samostatné nájezdy a ty rozhodly o tom, že dva body zůstanou v Třebíči. Polanský ani Vrtek na Nedvídka nevyzráli, naopak úspěšní exekutoři na straně Třebíče byli hned dva. Kolafa předvedl bekhendový blafák, Stejskala si položil i Dibelka a střelou pod břevno pojistil vítězství domácích.

Miroslav Lučan, Michal Martoch

Ohlasy trenérů

Petr Vyskočil –Kadaň: „Z našeho pohledu je výsledek vcelku spravedlivý. První třetinu jsme nezačali moc dobře, potom se hra vyrovnala, zlepšili jsme pohyb, takže myslím, že výsledek je spravedlivý. Jeli jsme sem s tím, že chceme bodovat, protože nás teď čeká šňůra čtyř zápasů venku, naše rozlosování je vcelku těžké. Dneska jsme ale věřili, že něco uhrajem. Milana Buďu nechci nějak moc hodnotit, ještě bych tomu nechal čas, ale věříme, že pro Kadaň bude přínosem, proto jsme ho do týmu chtěli.“

Josef Horešovský – Třebíč: „My jsme si byli vědomi toho, že nás čekají dvě utkání doma, dvě utkání, která bychom měli vyhrát, protože body potřebujeme. Pak máme sérii zápasů proti mužstvům ze špičky tabulky, takže jsme chtěli bodovat. Výkon z naší strany nebyl bez chyb a za dva body musíme být rádi, protože na tři body náš výkon dnes nebyl. To si musíme přiznat. Michal Oliverous má chronické bolesti zad. Sice se snažil s tím trénovat a chodil na rehabilitaci, ale nelepšilo se to, spíše je to horší. Ráno měl velké bolesti a do zápasu nastoupit tudíž nemohl.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM