Trhači si připisují druhou výhru v řadě

Stanislav Jiskra | 10.10.2018 | |

Trhači si připisují druhou výhru v řadě

K A D A Ň – V rámci patnáctého kola hostila domácí Kadaň soupeře z Ústí nad Labem. Do zápasu vstoupili lépe Trhači, ovšem první gól vstřelil ústecký Tomáš Jandus. Kadaň si vzala slovo až ve třetí části, ve které se prosadil František Wágner a Peter Jánský. Trhači si tak po první domácí výhře připisují důležitě tři body do tabulky.

 
12.kolo, středa 10.10.2018
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  2:1  (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 44. Wágner (Kůs, Klíma), 51. Jánský (Grebeňuk) – 19. Jandus Rozhodčí: Kostourek, Kopeček – Votrubec, Ševic Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 385. Střely na branku: 30:44. Zblokované střely: 10:2. Vhazování: 31:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sportovní klub Kadaň: Kuchař - Franc, Szathmáry, Novák, Kadeřávek, Popela, Grebeňuk – Klíma, Kůs, Wágner – Chlouba, Šťovíček, Svoboda – Müller, Rindoš, Jánský – Maršoun, Říha, Šulek.
HC Slovan Ústí nad Labem: Dlouhý - Vágner, Zdvořáček, Březák, Jandus, Jeřábek, Weinhold, Mert – Melka, Vrdlovec, Chrpa – Jandus, Pšenička, Jícha – Davídek, Tůma, Volf – Krliš, Severa.

Komentář k zápasu

Do první třetiny vstoupili lépe Trhači, kteří mohli jít ihned ve druhé minutě do vedení, ovšem pokus z hole Petera Jánského skončil jen mezi betony Jana Dlouhého. Poté domácí dvakrát zaváhali na vhazování, za což je hlavní sudí odměnil menším trestem. Přesilová hra hostů netrvala dlouho, protože se do úniku dostal kadaňský Roman Chlouba, kterého Martin Weinhold zastavil za cenu faulu. Počet hráčů se tedy na hřišti vyrovnal. Následovala další z obrovských šancí domácích. Martin Šťovíček vypálil od modré čáry, ale jeho pokus vyrazil brankář Jan Dlouhý před sebe, kde stál Lukáš Klíma, jemuž v dorážce zabránila hůl jednoho z bránících hráčů. Skóre se měnilo až v čase 18:55, kdy Ondřej Kuchař chybně rozehrál přímo na hůl TOMÁŠE JANDUSE, který se nemýlil – 0:1.

Do druhého dějství vstoupilo lépe naopak Ústí nad Labem. Hostům ihned v druhé minutě druhé třetiny byla nabídnuta přesilová hra, ale vlastní nepřesností se k ničemu nedostali. Následovala přihrávka na Lukáše Klímu, který se šikovně schoval za hostující obranu, tudíž se dostal do samostatného úniku, v tom ovšem zaváhal se střelou. Poté bylo k vidění několik vyloučení na obou stranách. Za zmínku stojí to, které přišlo ve čtyřiatřicáté minutě, kdy byl vyloučen hostující Tomáš Jandus. Ústečtí takřka celé své oslabení odehráli před brankářem Ondřejem Kuchařem, ten byl ovšem pozorný a nedovolil žádnou změnu ve skóre. To předvedl i proti Chrpově dorážce, když ukázal bleskurychlý přesun. Skóre se tedy ve druhé třetině nezměnilo.

Třetí třetinu začali aktivněji znovu hosté, ale Trhači ihned za prvního vážnějšího útoku skórovali. Jaroslav Kůs přihrál na hůl FRANTIŠKA WÁGNERA, který si sjel do pravého kruhu a propálil vše, co měl před sebou – 1:1. Ihned po této brance měl vedoucí gól na své holi Martin Vrdlovec, po jehož střele zazvonilo břevno za zády Ondřeje Kuchaře. Následovalo několik nepřesností na obou stranách, což se nedá říct o samostatném úniku, do kterého se dostal PETER JÁNSKÝ, který si poradil nejdříve s obráncem a poté i s gólmanem – 2:1. Hosté se pokusili několikrát vyrovnat, ovšem recept na dnes dobře chytajícího Kuchaře nenašli. Kadaň si tak připisuje první domácí výhru.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Roland Wágner (Trhači Kadaň): „První třetinu jsme začali vlažně, nešly nám nohy. Oproti Havířovu, kam jsme jeli sedm hodin v autobuse, tak jsme tam na ně vlétli. V utkání s Ústím nad Labem jsme se déle zahřívali, měli jsme také dost štěstí, stejně jako soupeř. Šance byly na obou stranách, ale štěstí se nakonec přiklonilo k nám. Vyzdvihl bych výkon gólmana Ondřeje Kuchaře a bojovnost týmu ve třetí třetině.“

Vladimír Machulda (Hokej Ústí nad Labem): „Ze začátku jsme hráli aktivně. Měli jsme šance, které jsme bohužel neproměnili. Postupně ta naše hra nebyla moc dobrá a dělali jsme spoustu jednoduchých chyb, na které hráče upozorňujeme. Nevyhodíme ani puk. Prostě jsme se dostali do takového srabu, kterého Kadaň využila. Dala nám dvě branky, a my tak prohráli.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM