Sachalin rozhodl odvetu v přesilových hrách

Jiří Novotný (KAD) | 09.08.2019 | |

Sachalin rozhodl odvetu v přesilových hrách

K a d a ň - Po jednodenním odpočinku nastoupili Trhači k odvetnému duelu s ruským Sachalinem. Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří se v 9. minutě ujali vedení. Rozhodujícím faktorem se nakonec ukázaly přesilové hry. V nich hosté ve druhém dějství udeřili hned dvakrát a odskočili černožlutým na rozdíl tří branek. Kadaň ve třetí části dvojnásobnou přesilovku nevyužila a ani přes velkou snahu nenašla recept na brankáře Fokina.

 
0.kolo, pátek 9.8.2019
Sportovní klub Kadaň - PSK Sachalin  0:3  (0:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Bajkov (Starcev), 29. Starcev (Žukov), 37. Sursov (Žukov). Vyloučení: 9:9. Využití: 0:2. Průběh utkání: 0:3.
Sportovní klub Kadaň: Wolf (Galuška) – Poizl, Trefný, Chalupa, Klodner, Šilhán, Foltýn, Hajič – Šulek, Kůs, Čech – Dubský, Prymula, Vorobjov – Seniov, Rindoš, Müller – Popela, Kuba, Kanický
PSK Sachalin: Fokin (Stelmach) – Loginov, Fachrutdinov, Žukov, Gromov, Alexejev, Poleščuk, Jeremenko, Bogolomov – Starcev, Jeremin, Sinělev – Bajkov, Sursov, Sinělev – Ševčenko, Golyšev, Stoljarenko – Kopijenko, Šibajev, Klimčuk

Komentář k zápasu

Po opatrném úvodu se první vážnější střelou prezentoval Sursov, nastřelil ale pouze boční síť. Posléze se do první vážnější akce dostali také domácí, Müllerovu ránu Fokin vyrazil. Později se pokoušel na Fokina vyzrát Šulek, ani jeho pokus se ovšem neujal.

V 9. minutě se dokázal uvolnit Starcev, jenž prostrčil puk na NIKITU BAJKOVA, na jehož povedenou zadovku Wolf nedokázal zareagovat.

Trhači mohli už po minutě vyrovnat, nicméně Šulek svůj samostatný únik zakončil ranou do horní tyče. V další šanci se prentoval Prymula, gólman Sachalinu byl pozorný. I následujících minutách se Trhači prezentovali aktivním hokejem, nicméně hosté ukázkově bránili a několikrát dokázali sami zahrozit.

Na začátku druhého dějství dostal Sachalin Trhače pod tlak a Wolf musel předvést několik pohotových zákroků. Ve 29. minutě fauloval Šilhán a hosté trestali. Do nahození Žukova vložil hokejku KIRILL STARCEV a poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Sachalin i nadále Trhače ždímal, nebezpečný pokus Starceva Wolf vytěsnil. Odpověď si přichystal Šulek, jehož útok likvidovala hostující defenziva ve spolupráci s Fokinem na poslední chvíli. Rychlé tempo začalo s přibývajícími minutami upadat a ve hře se objevovaly nepřesnosti na obou stranách. Ve 37. minutě ale hosté znovu udeřili. Žukovovo střílené nahození tečoval do protipohybu Wolfa ARTEM SURSOV - 0:3. Ještě hůře pro domácí mohlo být o dvě minuty později, Kopijenkovu střelu z těsné blízkosti domácí gólman skvělým zákrokem vyrazil.

Hned v úvodu závěrečné periody dostali Trhači solidní šanci na korekci nepříznivého skóre, neboť je čekali téměř minutová početní výhoda dvou mužů v poli. Nabízenou šancí ale pohrdli, když Fokina téměř neohrozili. Na druhé straně si vytvořil tutovku Jeremen, který položil Wolfa, ale následně vysoko přestřelil. Poté se před Wolfem zjevil Klimčuk, ale domácí zadáci ho od kotouče odstavili. V 50. minutě se na pravém křídle utrhl domácí Vorobjov, slabé zakončení ale Fokina příliš nevystrašilo. Kadaňští se snažili v závěru o snížení, hosté ale utkání zkušeně dovedli do vítězného konce.

Jiří Novotný (KAD)

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Pro nás to byl druhý zápas ve třech dnech a byla na nás znát velká únava. Musím přesto kluky pochválit, že vydrželi a snažili se neustále hrát aktivně. Přesně tak, jak bychom hrát chtěli. V tomto směru jsme spokojení, ale nevsítili jsme branku. Soupeř nás předčil, byl lepší. Nicméně duel jsme ustáli a dohráli ho až do úplného konce aktivně. V zápase proti Sachalinu nás také velice podržel gólman.“

Sergej Vostrikov (PSK Sachalin): „Kadaň hrála velice dobře. Hráči bojovali a hodně bruslili. Naši hráči předvedli disciplinovanou hru a makali na sto procent. Celkově to pro nás byly dva velmi užitečné duely. Co se týče mladých hráčů v týmu Trhačů, ti odvedli výbornou práci.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM