František Wágner čtyřmi góly smetl Benátky

Jaroslav Šnobl | 27.01.2020 | |

František Wágner čtyřmi góly smetl Benátky

K a d a ň / B e n á t k y n/J i z e r o u - Trhači si připisují další důležitou výhru do tabulky Chance Ligy, kterou se přiblížili ke čtrnáctému místu, které okupuje Ústí nad Labem. Vítězství od prvních minut režíroval František Wágner, který již ve 14. minutě měl na svém účtu hattrick.

 
46.kolo, pondělí 27.1.2020
Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou  5:1  (3:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Wágner (Kůs, Müller), 10. Wágner (Kůs, Procházka), 14. Wágner (Kůs, Rindoš), 28. Wojnar (Wágner, Kůs), 37. Wágner (Kůs) – 43. Wiencek (Jansa, Kolmann). Rozhodčí: Čáp, Zubzanda – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 402. Střely na branku: 22:24. Zblokované střely: 4:3. Vhazování: 30:17. Průběh utkání: 5:0, 5:1.
Sportovní klub Kadaň: Neužil – Trefný, Eliáš, Poizl, D. Zeman, Foltýn, Delmarche, Procházka – Wágner, Kůs, J. Müller – Čech, Prymula, Wojnar – Homer, Rindoš, Koblížek – Dubský.
HC Benátky nad Jizerou: Hrstka – Šedivý, Kolmann, Hampl, Buchtela, Aubrecht, Žůrek – Rychlovský, Chrtek, Drábek – Wiencek, Měchura, A. Dlouhý – Strnad, Šafařovský, Žemba – Jansa, Šeliga.

Komentář k zápasu

Trhači měli převahu od první minuty. Nejprve prověřil hostujícího Hrstku domácí útočník Jakub Wojnar. O minutu později se do úniku dostal do první šance František Wágner, kterému se první pokus nevyvedl. Ale již o devatenáct vteřin později vše napravil a zamířil přesně mezi betony gólmana. Kadaňský nápor nadále pokračoval a chyby v obraně Benátek přibývaly. V jedné z nich ujela Kadaň do přečíslení dva na jednoho, Jaroslav Kůs ukázkovou žabičkou přihrával na hůl osamoceného Františka Wágnera, který kotouč uklízel do odkryté části klece. Následovala první přesilová hra Trhačů, ve které se do šance dostaly Benátky nad Jizerou. Kotouč však zablokoval Josef Rindoš, a poslal do brejku Jaroslava Kůse, druhý jmenovaný posunul touš na rychleji rozjetého Františka Wágnera, který střelou nad lapačku zkompletoval hattrick.

Druhou periodu začali Trhači opatrněji a Jakub Neužil si připisoval jeden zákrok za druhým. I přes opatrnější vstup do této dvacetiminutovky se z gólu radovala opět Kadaň. František Wágner posílal kotouč do předbrankového prostoru, kde se kotouč odrazil od brusle Jakuba Wojnara přesně za záda Jakuba Hrstky. Trhači mohli o minutu později přidat pátou branku, střelu Michaela Foltýna ovšem zastavila branková konstrukce. Co se nepodařilo teď, to se podařilo v sedmatřicáté minutě. Jakub Trefný přihrál přes půl hřiště na hůl dnešního hrdiny, František Wágner si nejprve šikovně obhodil bránícího hráče a poté ještě šikovněji zavěsil kotouč do vzdálenějšího rohu hostující svatyně.

Třetí část se odehrávala spíše jen z povinnosti, ale přeci jen byl k vidění jeden gól. Filip Jansa našel dobře rozjetého Petra Wienceka, které střelou nad lapačku překonal výborně chytajícího Jakuba Neužila. Trhači měli poté k dispozici tři přesilové hry, ve kterých již šetřili síly. Trhači si tak po výborném výkonu zejména Františka Wágnera připisují další tři body za výhru a přiblížili se v tabulce Chance ligy čtrnáctému místu.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Do střetnutí jsme vstoupili velice dobře, byli jsme koncentrovaní a připravení, protože zápas v Benátkách nad Jizerou se nám nevydařil - v desáté minutě jsme prohrávali již o tři góly. Hráče jsme na to před utkáním upozorňovali, abychom nezaspali právě onu úvodní část. Nakonec jsme ji parádně uhráli a tři branky byly tentokrát na našem kontě. Od toho se poté zápas odvíjel a jsme rádi za vítězství za tři body.“

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): „Prospali jsme první třetinu, ve které se utkání de facto rozhodlo. Říkali jsme si, že Kadani nenabídneme žádnou šanci k přečíslení, ale nakonec měl soupeř dvě a díky tomu nám odskočil. Následovala chyba v oslabení a soupeř ji tvrdě potrestal. Ze čtyř šancí dali Trhači tři góly a pak už si výsledek ohlídali. Náš mladý tým sehrál v Kadani slušnou druhou dvacetiminutovku a velice dobrou závěrečnou část, ale neměli jsem pak už síly na zvrat.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM