Ani druhé utkání Kadani i přes těsný rozdíl nevyšlo

Sabina Nováková | 12.02.2020 | |

Ani druhé utkání Kadani i přes těsný rozdíl nevyšlo

F r ý d e k - M í s t e k / K a d a ň - V rámci dvojzápasu se Trhači do druhého duelu pustili s větším odhodláním. Se soupeřem drželi téměř celý zápas krok, ovšem při těsné ztrátě na domácí kádr 3:4 Trhači inkasovali do prázdné branky. Z výjezdu tak nevezou jediný bod. Dvě trefy do černého si připsal Matěj Zabloudil a dalším gólem ho napodobil Jaroslav Kůs.

 
49.kolo, středa 12.2.2020
HC Frýdek-Místek - Sportovní klub Kadaň  5:3  (1:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Mikulík (Haman, Hladonik), 28. Klimša (Hrachovský, Bartko), 34. Martynek (Bartko, Klimša), 36. Szturc (Klimša, Martynek), 60. Tomi (Hrachovský, Haman) – 21. M. Zabloudil (Kůs, Wojnar), 29. Kůs (M. Zabloudil, Trefný), 44. M. Zabloudil (Kůs, Wojnar). Rozhodčí: Doležal, Kašík – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 6:7, navíc Koblížek (KAD) 10 minut, Zeman (KAD) 5 + do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1 Diváci: 1 021. Střely na branku: 51:18. Zblokované střely: 5:2. Vhazování: 31:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
HC Frýdek-Místek: Suchánek – M. Adámek, Haman, Bartko, Michálek, J. Adámek, Hrachovský, Jenáček – Kofroň, Hladonik, Mikulík – Kafka, Klimša, Tomi – Szturc, Przybyla, Martynek – Eret, Kaukič, Motloch.
Sportovní klub Kadaň: Štěpánek – Trefný, Klodner, Foltýn, Delmarche, Procházka, Zeman, Eliáš – Wojnar, Kůs, M. Zabloudil – Z. Zabloudil, Žolobov, Müller – Koblížek, Čech, Wágner – Homer, Rindoš, Dubský.

Komentář k zápasu

Druhý zápas s Kadaní byl diametrálně odlišný. Mnohem vyrovnanější a těžší, jak už naznačil po tom prvním domácí trenér Vlastimil Wojnar. Rysi do něj nevstoupili vůbec špatně. Už v první minutě polovina haly slavila, avšak Klimša napálil pouze tyčku Štěpánkovy branky. Kadaň se však na zápas dobře vyspala a proti minulému zápasu jako by nastoupilo jiné mužstvo. Suchánek se musel v úvodních minutách taky v brance pořádně natahovat po pucích, kterých neletělo málo. Hladonik pak znovu orazítkoval tyčku. Do desáté minuty jsme viděli ještě obrovskou příležitost Kafky, který po Mikulíkově nabídce mohl zamést do prázdné branky, ale příležitost na otevření skóre odmítl. Stejně tak v téže minutě Kofroň. Tomu přihrával na druhou stranu brankoviště Kafka, jenže Kofroň tečoval moc vysoko. Největší šance soupeře přišla v 15. minutě, kdy spoluhráč přesunul bleskurychle kotouč před brankovištěm na Wágnera, který pálil z první. Suchánek ale vyčaroval neskutečný zákrok. Skóre tedy otevřel až kapitán Milan Mikulík. V čase 15:21 dostal přihrávku od Hamana na vršek pravého kruhu, kde měl hodně prostoru a dělovkou poslal puk pod víko. Třetina se dohrála za tohoto stavu.

Na začátku druhého dějství ale přišla pohroma pro rysy. Hned patnáct sekund po začátku vykombinovali Kůs s Matějem Zabloudilem gól z akce dva na jednoho. Přihrávka přes obránce s hokejkou na zemi a lehké zasunutí do branky. 1:1. Rysi ale byli opět těmi, kteří šli do vedení. Na konci 28. minuty totiž Hrachovský poslal pas před gólmana a David Klimša za něj puk nadvakrát dorazil. Opět ale přišlo rychlé vystřízlivění. Necelou minutu po gólu na 2:1 byl vyloučen na 2+10 Koblížek. Paradoxně ale oslabení pomohlo Kadani, protože Jaroslav Kůs unikl po nedorozumění domácí obrany na modré čáře a s přehledem poslal kotouč za Suchánkovy záda. To ale rozhodně nebylo ve druhé třetině vše. Przybyla chvíli poté neproměnil samostatný únik. Následně však přišel zlomový bod, který pravděpodobně celý zápas rozhodl. Vyloučení Zemana na 5 + do konce utkání využili rysi hned dvakrát. Na konci 34. minuty z velké dálky pálil Rostislav Martynek a po kapitánovi a prvním z asistentů si i on, jako druhý z asistentů, připsal gól. Hladonikova možnost sice následně nebyla využita, ale Roman Szturc už se nemýlil. Před Štěpánkem se vytvořila skrumáž hráčů a Szturc v nepřehledné situaci dostal kotouč do branky. Po skončení přesilovky měl další obrovskou možnost Kaukič, když svou ránou trefil Štěpánka do helmy.

Poslední třetina nabídla vyrovnaný hokej, umocněný brzkým gólem Trhačů. Matěj Zabloudil si udělal opravdu hodně prostoru na levém kruhu a vyslal perfektní ránu, na kterou byl Suchánek krátký. Několik vyloučení na obou stranách pak přelévalo hru ze strany na stranu. V jedné dobré šanci byl Szturc, který byl na konci povedené kombinace, ale netrefil prázdnou branku. Kofroň se takhle mýlil také, jen o několik minut později. Dvě minuty před koncem Zase dobře zahrála sehraná dvojka Kafka-Tomi, když hráli svojí klasiku. Kafka střelil záměrně kousek vedle branky, kde číhala Tomiho nastavená hokejka, ale puk se odrazil do Štěpánkova betonu. Kadaň to tedy musela zkusit v šesti. Po chvilce svírání v pásmu získal kotouč Hrachovský a vší silou ho vypálil na druhou stranu. Puk netrefil branku, ale Tomi vycítil, že by se mohl odrazit, a stíhán jedním z hostů ho tam nakonec přece jen dostal. Následně pak byl skórující hráč ještě o několik sekund později vyloučen, to už ale na stavu nic nezměnilo.

Jiří Polášek

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): „Věděli jsme, že to nebude lehké, že ty dva zápasy za sebou jsou vždycky zrádné. Ještě navíc když se ten první vyhraje hladce. To se potvrdilo, naštěstí jsme to bojovností a chutí vyhrát zvládli. Takže já musím pogratulovat klukům, i když to nebyl úplně ideální výkon. Důležité jsou momentálně tři body, které máme. Takže spokojenost.“

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Byl to určitě obrovský rozdíl proti včerejšku. Dneska tam nechybělo nasazení, bojovnost. Padali jsme do střel, byli jsme nebezpečnější do útoku. Myslím si, že nás bohužel nějaký ten bod stálo pětiminutové vyloučení, ve kterém jsme dostali dvě branky, a ten zápas jsme tím vlastně prohráli.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM