Trhači potřetí v sezóně poráží Sokolov

Stanislav Jiskra | 15.02.2020 | |

Trhači potřetí v sezóně poráží Sokolov

K a d a ň - Trhači nastoupili k dalšímu kolu Chance ligy, tentokrát jim los nadělil nedaleký Sokolov. Již od první minuty bylo utkání vyrovnané. Vše se změnilo ve druhé třetině po gólu Michaela Foltýna. Další branky byly k vidění až na konci třtí periody, nejprve se do odkryté brány trefil Jan Müller. Tečku za zápasem udělal šestatřicet vteřin před koncem utkání Tomáš Rohan.

 
50.kolo, sobota 15.2.2020
Sportovní klub Kadaň - HC Baník Sokolov  2:1  (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 30. Foltýn (Wojnar, Čech), 59. Müller (Kůs, M. Zabloudil) – 60. Rohan (Zadražil, Houška). Rozhodčí:Wagner, Valenta – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 6:6. Bez využití V oslabení: 0:0. Diváci: 431. Střely na branku: 21:30. Zblokované střely: 2:14. Vhazování: 42:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sportovní klub Kadaň: Neužil – Trefný, Klodner, Foltýn, Delmarche, Zeman, Eliáš, Procházka – Wojnar, Kůs, M. Zabloudil – Z. Zabloudil, Žolobov, Müller – Homer, Rindoš, Koblížek – Dubský, Čech.
HC Baník Sokolov: Kašpar – Přindiš, Pařízek, Kadeřávek, Rulík, Šafář, Vodička – Zadražil, Čejka, Záruba – Urban, Uhlík, Rohan – Osmík, Grim, Berčík – Houška, Jiskra, Adámek.

Komentář k zápasu

Trhači první třetinu zahájili pokusem Jaroslava Kůse, ten Bednáře nepřekvapil. Po tomto pokusu se domácí na chvíli usadili v útočném pásmu, brankáře ovšem nikdo neohrozil. Baník dal o sobě vědět ihned z protiútoku, do kterého se dostal Tomáš Urban, jehož pokus Neužil vykopl pravým betonem. Následovalo vyloučení v domácích řadách, Trhači oslabení ubránili bez větších problémů. Sokolov dostal o pár minut později možnost reparátu, druhou přesilovou hru sehrál Baník daleko lépe, ale Neužila nepřekonal nikdo. I Trhači dostali výhodu jednoho hráče v poli, do největší šance se dostal Matěj Zabloudil, jehož pokus zblokovala hostující obrana. V první třetině tedy k vidění gól nebyl.

Trhači ve druhé dvacetiminutovce přidali na aktivitě. Nejprve se ihned v úvodu ukázal Wojnar, který výbornou přihrávku od Trefného nevyužil. Následovalo vyloučení na straně Sokolova, to i díky nepřesnosti na domácí straně skóre nezměnilo. O pár minut později měla Kadaň k dispozici zkrácenou přesilovou hru 5 na 3. Tu Trhači sice neproměnili, ale využili tlaku a gól přeci jen dali. Jakub Wojnar poslal kotouč k modré čáře, kde si o přihrávku řekl Michael Foltýn, jehož dělovka na bližší tyč otevřela skóre utkání. Po pár vteřinách mohlo být na zimním stadionu ještě veseleji. Filip Eliáš projel hřiště jako nůž máslem, gólmana Bednáře si šikovně položil, ale kotouč za jeho záda nedokázal dostat. Největší šanci Sokolova si připsal Adam Rulík, který rozezvonil tyč za Jakubem Neužilem.

Do třetí periody vstoupil Sokolov lépe než Trhači. Využít tlaku se pokusil Tomáš Urban, ale jeho pokus skončil na hokejkách domácího celku. Následovala další neproměněná přesilová hra domácí Kadaně. Kterou o pár minut později napodobil Sokolov. Ve velké šanci se ocitl Jiří Uhlík, který rozezvonil tyč domácí svatyně. Baník Sokolov dvě minuty před koncem třetí dvacetiminutovky odvolal gólmana, toho využil .Jan Müller, který se trefil do prázdné brány. To však Sokolov nezastavilo a po pár vteřinách byl Bednář znovu na střídačce. Napodruhé risk hostům vyšel, když se z levé strany kluziště prosadil Tomáš Rohan. Závěrečné vteřiny domácí již ubránili a připisují se tak veledůležité vítězství, díky kterému se Trhači nyní nacházejí na čtrnáctém místě tabulky Chance ligy.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Utkání bylo vyrovnané na obou stranách. Rozhodly výkony gólmanů, v rámci čehož jsme měli toho lepšího brankáře my. Jako první jsme vsítili branku, když Folťas (Michael Foltýn) na konci přesilovky pálil od modré čáry a padlo to tam. V závěrečné dvacetiminutovce za stavu 2:0 jsme hráli power play a mohli jsme dát třetí gól. Honza Müller to netrefil a z protiútoku Baník snížil na 2:1. Bylo to drama až do samého konce, ale jsem rád, že pro nás nakonec s vítězným koncem. Klukům blahopřeji.“

Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov): „Duelu kralovali brankáři, kteří vyřešili mnoho situací. Dle mého měl domácí gólman o něco více práce než ten náš, ale utkání to bylo právě domácích. Určitě to nebyl zápas hráčů v poli. První třetinu jsme nezačali úplně dobře, postupně jsme ale získávali půdu pod nohama - a to i díky dvěma přesilovým hrám. Jednalo se o vyrovnanou úvodní část, možná malinko jsme měli navíc. V té následující, prostřední, jsme měli bohužel příliš vyloučených hráčů. Ve finále by se dalo říct, že gól, který byl tečovaný, byl těsně po ubráněném oslabení ve třech, tak ten nakonec zápas s Kadaní rozhodl. Třetí dějství už bylo o tom, že jsme nenaložili dobře s dvěma, třemi přečísleními a nepodařilo se nám srovnat za stavu 1:0. Podařilo se to až za stavu 2:0 po trefě do prázdné branky.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM