Trhači se důstojně rozloučili se sezónou

Jaroslav Šnobl | 07.03.2020 | |

Trhači se důstojně rozloučili se sezónou

K a d a ň - V závěrečném utkání sezóny na led Trhačů zavítala favorizovaná Třebíč, která již měla jistotu účasti v předkole o playoff. Zápas, který byl zároveň spojen s dobročinnou akcí a jehož symbolem se stala Ingrid Dvořáková, nabral neuvěřitelných obrátek. Celý souboj byl pro diváky velmi atraktivní, padlo v něm hodně branek, brankáři předvedli na obou stranách skvělé zákroky a pro Trhače to bylo důstojné rozloučení s letošní moc nepovedenou sezónou.

 
58.kolo, sobota 7.3.2020
Sportovní klub Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč  5:6  (2:1, 1:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Žolobov (Z. Zabloudil, Homer), 17. Kůs (Zeman, Wágner), 24. Dubský (Eliáš, Zeman), 52. Wágner (Kůs, Rindoš), 57. Wágner (Rindoš, Kůs) – 9. Havlát (Nedbal, Padrnos), 27. Šťovíček (Bittner), 30. Václavek (Ferda, Čejka), 38. Podlaha (Havránek, Havlát), 40. Bittner (Šťovíček, Nedbal), 53. Ferda (Václavek, Čejka). Vyloučení: 6:8. Využití 2:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 27:45. Zblokované střely: 0:3. Vhazování: 29:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5, 4:5, 4:6, 5:6.
Sportovní klub Kadaň: Štěpánek – Trefný, Eliáš, Delmarche, Foltýn, Zeman – Koblížek, Kůs, Wágner – Rindoš, Homer, Dubský – Žolobov, Wojnar, Z. Zabloudil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Padrnos, Nedbal, Čejka, Hort, Furch, Jenáček – Psota, Bittner, Šťovíček – Malec, Václavek, Ferda – Michálek, Král, Kratochvíl – Havlát, Havránek, Podlaha.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu byl opatrný, první vážnější situace nastala ve třetí minutě, kdy po střele Martina Dubského musel hostující brankář Svoboda předvést zákrok ramenem. Další gólová příležitost byla k vidění ihned z protiútoku, ale Oliver Štěpánek tento pokus zlikvidoval pohotovým zákrokem vyrážečkou. Tentýž brankář se předvedl i o pár minut později, když tvrdou střelu Čejky schoval do lapačky. Třebíč se po tomto pokusu na nějaký čas usadila v útočné třetině, kde se jim kombinace příliš nepovedla a Trhači tak uháněli do protiútoku. V tom se ocitl Zdeněk Zabloudil, který na Svobodu nevyzrál, k puku se ale dostal Jurij Žolobov, na kterého zívala odkrytá hostující svatyně. Trhači se z vedení dlouho neradovali, když Robert Havlát o necelou minutu později ukázal šikovné ruce a zakončil přesně za záda Olivera Štěpánka. Hra se poté i díky vyloučením rozkouskovala. Ale přeci jen byla k vidění další domácí trefa. Jaroslav Kůs chvilku po opuštění trestné lavice zamířil přesně do pravého horního rohu.

Druhou periodu zahájili Trhači oslabení, do konce trestu však zbývalo pouhých jedenáct vteřin. Následovalo přečíslení Třebíče, Bittner místo přihrávky zvolil nepřesnou střelu. A tak přišel trest v podobě třetí branky domácích. Martin Dubský se jako první dostal k odraženému kotouči a zamířil přesně za záda bezmocného Svobody. Trhačům poté byla nabídnuta další početní výhoda, v té se ovšem prosadila Třebíč, konkrétně Martin Štovíček. O pár chvil později se hosté radovali z vyrovnání, to zajistil Radim Ferda. Převaha Třebíče se stupňovala, čehož využil Josef Podlaha, který dostal svůj tým do vedení. Před konce druhé třetiny dostala Třebíč další možnost přesilové hry, tu dvacet vteřin před druhou sirénou proměnil v gól Ladislav Bittner.

Třetí třetina se nesla ve znamení častých vyloučení. Jedno z nich dokázal využít František Wágner. Jenže ani z tohoto gólu se Trhači neradovali dlouho. Když o necelou minutu později využil závaru před domácí klecí Radim Ferda. Ke konci utkání měla kadaň k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru, tu bleskově využil opět František Wágner. Třebíč si konec zápasu již ohlídala a Trhači tak v posledním utkání sezóny 2019/2020 prohrála nejtěsnějším možným rozdílem, tedy o jednu branku.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Je to škoda. Myslím, že jsme v utkání s Třebíčí hráli po dlouhé době dobře, ofenzivně a hlavně jsme vsítili pět gólů. Když se doma prohraje na pět přesných střel, tak je to vždy smutné. Měli jsme dobrou první i závěrečnou dvacetiminutovku, jen škoda toho výpadku ve druhé periodě, což nás stálo vítězství.“

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): „V první třetině to z naší strany nemělo vůbec parametry první ligy, s tím jsme spokojeni nebyli. V prostřední části jsme to zjednodušili, byli jsme přímočařejší do brány, dobře jsme pracovali v předbrankovém prostoru - podařilo se nám vsítit čtyři góly a odskočit soupeři. V závěrečném dějství jsme si to zkomplikovali a bylo drama až do konce utkání. Jsme ale rádi za výhru. Každé vítězství by se mělo cenit a my si ho ceníme. Pro nás skončila určitá část sezóny a teď už chystáme hlavy a těla na to, co nás čeká v dalších dnech.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM