Trhači v první zkoušce na ledě Poruby neobstáli

Sabina Nováková | 19.09.2020 | |

Trhači v první zkoušce na ledě Poruby neobstáli

P o r u b a / K a d a ň - První utkání v Chance lize a zároveň po karanténě se Trhačům zrovna nevyvedlo. Po první dvacetiminutovce sice soupeř vedl pouze o dvě branky a ve druhé třetině ještě Filip Helt snižoval na 1:3. Definitivní ortel si Trhači podepsali v závěrečné části, když inkasovali celkem šest přesných střel od Ostravanů.

 
3.kolo, sobota 19.9.2020
HC RT TORAX Poruba 2011 - Sportovní klub Kadaň  11:1  (2:0, 3:1, 6:0)
Branky a nahrávky: 8. Brodek (Pastor, Toman), 20. Stloukal (Korkiakoski, Kozák), 26. Hotěk (Rudl, Hlinka), 33. Teper (Jáchym, Špaček), 39. Pastor (Jáchym, Špaček), 41. Teper (Jáchym, Špaček), 42. Brodek (Toman, Kanko), 50. Teper (Špaček, Jáchym), 51. Toman (Hotěk, Brodek), 59. Žovinec (Jáchym, Špaček), 59. Stloukal (Korkiakoski, Voráček) – 32. Helt (Homer, Březák). Rozhodčí: Fiala, Vrba – Gančarčík, Hranoš. Vyloučení: 4:7. navíc Havel (KAD) 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 623. Střely na branku: 43:24. Zblokované střely: 10:9. Vhazování: 45:28. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 11:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Žovinec, Teper, Kozák, Voráček, Pastor, Urbanec, Rudl – Pořízek, Jáchym, Špaček – Endál, Korkiakoski, Stloukal – Toman, Kanko, Brodek – Hotěk, Hlinka, Káňa.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (40. Běhula) – Trefný, Kottek, Seemann, Havel, Havlín, Březák, Běhula – Zabloudil, Chlouba, Koblížek – Müller, Morong, M. Svoboda – Helt, Achmeťanov, Homer – J. Svoboda, Bucek, Kubišta.

Komentář k zápasu

Poruba naskočila do zápasu s viditelným odhodláním a od prvních vteřin se snažila vytvářet útočné akce. Ve čtvrté minutě se před kadaňskou bránou objevil Jan Káňa, jeho střela ale zamířila mimo tyče. O chvíli později už se nicméně diváci dočkali, v čase 7:02 se totiž trefil Jiří Brodek. Hra se odvíjela v rychlém tempu, kotouč létal z hokejky na hokejku. Další gólová šance z toho ale nebyla. Trhači navíc začali lépe kombinovat a postupně se tlačili před Muštukovse. Ostravská defenziva si však se všemi pokusy poradila. V poslední minutě se pak RT TORAX dočkal přesilovky, díky které se skóre zvýšilo na 2:0. Autorem gólu byl Petr Stloukal.

V úvodu druhé periody se hosté pokoušeli o snížení, ve velké šanci se ocitl Müller. V šestadvacáté minutě ale tečoval Rudlovu ránu Michal Hotěk, na což byl gólman Hanuljak krátký. Poruba vedla už 3:0. Kadaň se nicméně stále nevzdávala. V čase 31:49 se prosadil Filip Helt, a korigoval tak na rozdíl dvou branek. Porubská ofenziva na to však dokázala rychle zareagovat. O necelou minutu později tak svítil nad ledovou plochou stav 4:1. Střelcem čtvrtého ostravského gólu byl Jakub Teper. Před koncem třetiny navíc domácí hráči mohli zvedat ruce nad hlavu popáté, o navýšení se postaral Tomáš Pastor.

Koncovka začala lépe pro Porubu. Už v čase 40:26 totiž přesně zamířil Jakub Teper a připsal si tak druhý gól v zápase. Zhruba o minutu později navíc slavil RT TORAX znova. Tentokrát zásluhou Jiřího Brodka. Rozjetá Poruba už nedávala Kadani příliš prostoru. V padesáté minutě se pak opět trefil Jakub Teper a připsal si tak první letošní hattrick. Po chvíli už však ani tento stav neplatil. Dalším úspěšným střelcem byl Radim Toman. Asi dvě minuty před koncem zápasu se stihl prosadit i Dušan Žovinec. A poslední hřebíček do pomyslné kadaňské rakve zasadil Petr Stloukal. Poruba zvítězila vysoko 11:1.

Pavlína Vítková

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): „V první třetině jsme nebyli důrazní v osobních soubojích, nebruslili jsme a soupeř byl o chloupek všude dřív. Sice jsme po dvou pěkných trefách vedli 2:0, ale troufnu si říct, že se hrál přinejmenším vyrovnaný hokej a hosté byli více na puku. Od druhé části jsme chytili vítr, začali víc bruslit, dohrávat souboje a jazýček vah přehodili na naši stranu. Jsme rádi, že nám to tam napadalo. Na modré máme dobré střelce a pořád kluky nabádáme, aby chodili před brankáře. Teď jsme si ukázali, že to funguje a je potřeba v tom pokračovat. Takové góly v dnešním hokeji padají a my jsme se o ně zatím okrádali. Dávali jsme pěkné, ale ty špinavé nám chyběly. V utkáních na krev potom budou rozhodovat. Jsem rád, že si mužstvo užilo nadvládu až do konce. Je ale potřeba dodat, že Kadaň je pět dní po karanténě. Víme, co to udělalo s námi, takže velký respekt k soupeřovu výkonu“.

Vladimír Jeřábek (SK Trhači Kadaň): „Mysleli jsme si, že bychom tady něco mohli uhrát, ale stál proti nám silný soupeř. Brankářům jsme to vůbec neusnadnili, nepokrývali jsme hráče před bránou, nechali jsme obránce nahazovat puky do brankoviště a útočníky tečovat. To je pokaždé základ průseru. Z toho taky padla většina branek, stačily na nás úplně jednoduché věci. Na konci se možná projevila i nedávná karanténa a ztráceli jsme na síle. Ale aspoň víme, co musíme do dalších utkání zlepšit, čeká nás ještě hodně práce.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM