Dukla otočila vývoj utkání a vítězí

Stanislav Jiskra | 23.09.2020 | |

Dukla otočila vývoj utkání a vítězí

K a d a ň - Dne 23.9.2020 bylo na programu Chance ligy čtvrté kolo. Trhači se v této sezóně předvedli poprvé na domácím kluzišti. Hosté po celý zápas ukazovali převahu a i díky povedejné druhé dvacetiminutovce vítězí.

 
4.kolo, středa 23.9.2020
Sportovní klub Kadaň - HC Dukla Jihlava  2:5  (2:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Chlouba (Trefný), 16. Chlouba (Koblížek, Kottek) – 16. Zadražil (Mareš), 21. Fronk (Pekr, Krenželok), 27. Illéš (Havránek, Eliáš), 29. Fronk (Jiránek), 52. Illéš (Lichanec). Rozhodčí: Hucl, Pilný – Kokrment, Beneš. Vyloučení: 10:10. navíc Krenželok a Eliáš (oba JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 19:45. Zblokované střely: 6:6. Vhazování: 39:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak – Kottek, Trefný, Havel, Seemann, Březák, Havlín, T. Běhula – Koblížek, Chlouba, Zabloudil – Matyáš Svoboda, Bucek, Müller – Homer, Achmetianov, J. Svoboda – Jakub Veselý, Hradecký.
HC Dukla Jihlava: Fučík – Krenželok, Černý, Kolář, Bukač, Bilčík, Mareš, Eliáš – Havránek, Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Pekr – Lichanec, Harkabus, Poletín – Chlubna.

Komentář k zápasu

Trhačům byla v úvodu utkání nabídnuta přesilové hra, v té se do největší příležitosti ocitl Jan Müller. O tři minuty později dostal domácí celek šanci k reparátu, ale ani druhý pokus nevyšel svěřencům Petra Rosola a Vladimíra Jeřábka dle představ. I když domácí trenéři smutnit nemuseli. Tři vteřiny po vypršení trestu se po přihrávce Jakuba Trefného prosadil Roman Chlouba - 1:0. Plynulost první periody i nadále narušovala častá vyloučení. Vyrovnávací gól se hostům povedl podobně jako Kadani. Branka tentokrát padla osmnáct vteřin po vypršení trestu. Lukáš Mareš přihrával od mantinelu mezi kruhy, kde se nejlépe zorientoval Matěj Zadražil, který střelou z první rozjásal své spoluhráče - 1:1. Radost jim však nevydržela moc dlouho, když se o pětadvacet vteřin později po druhé v utkání prosadil Roman Chlouba - 2:1.

Dukla si do druhé periody přenesla výhodu dvou hráčů v poli z konce první dvacetiminutovky. Přesilovou hru 5 na 3 po třiatřiceti vteřinách využil Jiří Fronk - 2:2. Následovala prudká střela v podání nováčka v kadaňském dresu Arslana Achmetianova. Jenže vzápětí se prosadila opět Jihlava. Tentokrát Jakub Illéš nahazoval kotouč od modré čáry a ten k překvapení všech skončil až v domácí bráně. Následovala přesilová hra pro Trhače, v té ale hosté zásluhou Jiřího Fronka odskočili o dvě branky.

Ve třetí třetině se prokázala hostující převaha, když se takřka po celou periodu odehrávala hra před Miroslavem Hanuljakem. Tlaku dokázal využít Jakub Illéš, který svou druhou brankou v utkání uzavřel účet dnešního večera na konečných 5:2. Jihlava si tak po zaslouženém výkonu připisuje tři body za výhru.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Z naší strany jsme odehráli dobře první třetinu, přestože nás soupeř přestřílel. Dokázali jsme se ovšem dostat do vedení 2:1 a nepouštěli jsme Jihlavu do žádných velkých akcí. Bohužel během úvodních deseti minut první dvacetiminutovky jsme obdrželi tři góly. Jeden v oslabení, to se sice stává, ale nemůže se stát, že další padne ve vlastní přesilové hře. Tento úsek hry nás bohužel stál zápas. Ačkoliv jsme se ve třetím dějství ještě snažili s výsledkem něco udělat, už jsme nedokázali hru zkorigovat, ale ani vsítit další branku.“

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „V úvodní třetině se nám to tak trošku všechno sesypalo oproti našim původním plánům. Už při rozbruslení nám odpadl jeden z útočníků kvůli technickému problému na výstroji. Následoval faul a desetiminutový osobní trest, tím pádem se nám rozpadla i obrana. První dvacetiminutovka dopadla, jak dopadla, celkem nás to rozhodilo. V následující části došlo ke zranění našeho dalšího obránce, u něhož to bude problém zřejmě dlouhodobější. Poté jsme se s tím vším dokázali srovnat a byli jsme dle mého lepším týmem. Napadaly nám tam konečně i nějaké góly, což se nám v úvodu utkání úplně nedařilo. Ve třetí části jsme si to už pohlídali a jsme rádi, že z Kadaně odjíždíme se třemi body.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM