Trhači po restartu nestačili na Vrchlabí

Jiří Novotný (KAD) | 01.12.2020 | |

Trhači po restartu nestačili na Vrchlabí

K a d a ň - Téměř po dvou měsících nucené pauze vyjeli černožlutí opět k duelu Chance ligy. Soupeřem jim bylo Vrchlabí, které již po rozvolnění absolvovalo dva soutěžní duely. Na úvodní gól horalů ještě Kadaňští dokázali zásluhou Havlína odpovědět, jenže těsně po vyrovnávací trefě dostali dva slepené góly a soupeř si náskok zkušeně pohlídal.

 
13.kolo, úterý 1.12.2020
Sportovní klub Kadaň - Vrchlabí  1:5  (0:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 30. Havlín (Chlouba, M. Svoboda) – 8. Machač (Matýs, Niko), 31. M. Kratochvil (Vála, Matýs), 32. Heřman (Chrtek), 41. Chrtek (Heřman, Matýs), 57. Hozák (Soukup). Rozhodčí: Kostourek, Valenta - Baxa, Kokrment. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: Bez diváků.
Sportovní klub Kadaň: R. Běhula – Havel, Havlín, Kottek, T. Běhula, Seemann – Veselý, Bucek, Koblížek – J. Svoboda, Matyáš Svoboda, Homer – Chlouba, Hradecký, Morong – Berčík.
Vrchlabí: Soukup – Bučko, Moník, Linhart, Vála, Kajínek, Jirků, Niko – Kratochvil, Hozák, Urban – Machač, Nouza, Mrňa – Chalupa, Matýs, Chrtek – Heřman, Costa, Formánek.

Komentář k zápasu

Po opatrném úvodu, v němž byla znát dlouhá zápasová pauza Trhačů, se lépe zorientovali hosté. Kajínkův pokus ještě gólman Běhula zneškodnil, avšak v 9. minutě již kapituloval. Machač našel svým nahozením před brankou Michala Machače, jenž poslal puk mezi betony kadaňského brankáře. Hosté hned v zápětí hráli přesilovou hru, kterou ale Trhači přečkali a následně dostali rovněž výhodu jednoho může navíc, s níž ale naložili podobně jako Stadion. Hosté ještě několikrát zahrozili v závěru úvodní periody, Trhače ale podržel skvěle chytající Běhula.

Kadaňští hráli v úvodu druhé části přesilovou hru, ve které však paradoxně bylo nebezpečnější Vrchlabí. Jejich nápor přerušilo kuriózní vyloučení náhradního gólmana Štěpánka, jenž byl za kontakt s pronikajícími Trhači ze střídačky potrestán dvěma minutami. Poté se Kadaňští dokázali vzedmout a výsledkem jejich snažení byl vyrovnávací gól, který po rychlém brejku vsítil Ondřej Havlín. Vyrovnaný stav ovšem na tabuli nesvítil nikterak dlouho. Minutu po vyrovnávací trefě hosté pláchli a Matouš Kratochvil nachytal Běhulu ranou mezi betony. Ještě hůře pro domácí bylo za další minutu a půl, kdy po chybě Moronga vymetl pavučinu Martin Heřman a zvýšil na 1:3. V závěru druhé třetiny měli více ze hry hosté, kteří ale vždy ztroskotali na brankáři Běhulovi, jemuž ve 39. minutě po Nouzově střele pomohla tyč.

Vrchlabí mělo perfektní vstup do závěrečného dějství. Již po necelé minutě se v pravém kruhu rychle zorientoval Ondřej Chrtek, jenž zavěsil přesně nad levé rameno bezmocného Běhuly. Na druhé straně se před brankou zkoušel prosadit Matyáš Svoboda, ale Soukup jeho teč zneškodnil. Poté začali mít více ze hry opět hosté, kteří vytrvale zásobovali kadaňského gólmana. Ten v 56. minutě přestál Mrňův samostatný únik, proti němuž zasáhl lapačkou. O chvíli později si to k němu stále ve vlastním oslabení namířil nikým neatakovaný Jiří Hozák, jehož rána zapadla přesně k tyči. V závěru se do sebe ještě pustili Svoboda s Costou. Horkorevný protinožeč se do kadaňského hráče zaklesnul a následně oba skončili v těsném objetí na ledě, kde jejich souboj uťali rozhodčí. Na skóre se ale už nic nezměnilo a Vrchlabí si z Kadaně odváží plný počet bodů.

Jiří Novotný (KAD)

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Bylo na nás vidět, že jsme byli nerozehraní a že jsme asi padesát dní neodehráli jediný zápas. Máme za sebou teprve týden na ledě a Vrchlabí přece jenom odehrálo už svůj třetí zápas po koronavirové pauze. Začátek nebyl úplně špatný, ale škoda za stavu 1:1, kdy se nám podařilo srovnat skóre, že jsme hned inkasovali gól na 1:2 a vzápětí na 1:3. Kdybychom udrželi déle remízu, zápas se mohl i vyvíjet jinak. Bohužel poté, co Vrchlabí odskočilo, už jsme neměli asi ani morální sílu to zvrátit.“

Václav Baďouček (HC Stadion Vrchlabí): „Jsem rád, že se nám podařilo naši sérii prodloužit na tři vítězná utkání, protože jsme v průběhu celého zápasu byli lepším týmem. Pokud bychom proměnili všechny naše šance, tak to mohlo skončit ještě větším rozdílem.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM