Trhači zvítězili nad ústeckým Slovanem

Sabina Nováková | 04.08.2020 | |

Trhači zvítězili nad ústeckým Slovanem

K a d a ň - Trhači naskočili na led po týdnu přípravy, aby odehráli první přípravné utkání. Jako první se jim do cesty postavilo Ústí nad Labem. Rozhodnutí se uskutečnilo již v první třetině, kdy diváci viděli v úvodu zápasu hned tři branky. Druhá třetina pak byla upravena pouze o jeden gól, a to ze strany domácích. Poslední dvacetiminutovka už poznamenaná gólovou radostí nebyla vůbec. Za Kadaňské se prosadili Jakub Veselý, Jan Svoboda a Roman Chlouba.

 
0.kolo, úterý 4.8.2020
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  3:1  (2:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Veselý (Havel), 4. Svoboda J. (Koblížek, Šmída), 21. Chlouba (Trefný) – 3. Tlačil (Benák, Eret) Vyloučení: 6:7. Bez využití. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak – Kottek, Trefný, Běhula T., Smutný, Havel, Foltýn – Svoboda M., Chlouba, Müller – Koblížek, Šmída, Svoboda J. – Chrpa, Bucek, Veselý – Kubišta, Rindoš Homer.
HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – Havránek, Pika, Mareš, Benák, Zich, Slabý – Tůma, Matějček, Protasenja – Eret, Furch, Tlačil – Bláha, Kordule, Gottfried.

Komentář k zápasu

Již ve třetí minutě utkání ujel hostující obraně Jakub Veselý, který po přesném pasu Havla dokázal překonat brankáře hostí. Trhačům ale radost dlouho nevydržela. Ihned po rozehrání se do útočného pásma dostali hosté a z předbrankového prostoru se dokázal prosadit Jan Tlačil. Kadaň se nenechala zaskočit a po půl minutě opět vedla. Zaváhání ústecké obrany dokázal využít Jan Svoboda, který se prosadil bekhendovou střelou. Následně dvakrát zvonila konstrukce za domácím Hanuljakem, ovšem branka už ve zbytku dvacetiminutovky nepadla.

Začátek druhé třetiny opět vyšel lépe Trhačům. Po přiťuknutí Trefného přebral puk Roman Chlouba, který se dokázal uvolnit přes tři protihráče a blafákem překonal i bezmocného Hamalčíka. Navýšit stav mohl Sebastian Šmída, ale tentokrát se ústecký brankář překvapit nenechal. Následovaly přesilové hry Slovanu, se kterými si ale Kadaňští dokázali poradit. Dvě početní výhody nedokázali zužitkovat ani Trhači, a tak se do kabin odcházelo za stavu 3:1.

Ve třetí periodě byla k vidění hra ve čtyřech, která přinesla šance na obou stranách. V šestačtyřicáté minutě ujeli ústecké obraně Jan Svoboda se Sebastianem Šmídou, vyměnili si puk a Šmída zakončoval do poloodkryté branky, Hamalčík se však stačil přesunout a zabránil téměř jistému gólu. V následujících minutách ještě Homer trefil tyč hostující branky a zápas se na chvíli uklidnil. V posledních minutách si ještě domácí vyzkoušeli přesilovou hru, tu však nevyužili, ale vítězství si pohlídali a v prvním přípravném utkání tak zvítězili nad Ústím 3:1

Sabina Nováková

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Bylo znát, že to bylo naše první utkání, byla tam spousta nepřesností. Čeká nás ale ještě měsíc a kousek do startu ligy a jsme přesvědčeni, že se to bude lepšit. Co se hráčů týče, hodně to měníme, takže ti na sebe ještě nejsou tolik zvyklí. Přesilovky nám nefungují, jelikož jsme je ještě nenacvičovali, ale to všechno teprve přijde.“

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): „Bylo to přátelské utkání, měli jsme v Kadani sestavu, kterou jsme chtěli zkusit, vidět spoustu kluků a zkusit si nějaké varianty, takže myslím, že to samé jako Kadaň. Některé věci se nám povedly, některé naopak nikoliv. Šancí na obou stranách bylo zhruba stejně, Kadaň akorát dala tři branky, my jednu, a proto vyhrála.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM