První zkouška nevyšla, Kadaň v Sokolově padla o gól

Redakce | 03.08.2021 | |

První zkouška nevyšla, Kadaň v Sokolově padla o gól

S o k o l o v / K a d a ň - K prvnímu přípravnému utkání vyrazili Trhači do nedalekého Sokolova. Utkání odstartovalo v 18 hodin a jako první se dostali do vedení domácí, kteří si postupně vybudovali tříbrankový náskok. Ten zmírnil dvěma góly Martin Berčík. Po zbytek klání zůstal stav nezměněn a Kadaň tak padla těsně 3:2.

 
0.kolo, úterý 3.8.2021
HC Baník Sokolov - Sportovní klub Kadaň  3:2  (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Vracovský (Kverka), 23. Prošek, 24. Jurčík (Novák, Vracovský) – 28. Berčík, 54. Berčík (Přikryl). Průběh utkání: 3:0, 3:2.
HC Baník Sokolov: Krbeček – Klikorka, Pohl, Kadeřávek, Novák, Strejček, Klejna – Vracovský, Jurčík, Blecha, Korčmaroš, Kverka, Rohan, Novotný, Sloboda, Tomi, Prošek.
Sportovní klub Kadaň: Zajíček – Steinocher, Foltýn, Jáchym, Běhula, Pribyl, Homola, Birhanzl – Mattson, Bernat, Routa, Heffernan, Čech, Vacin, Konášek, Berčík, Kordule, Homer, Hradecký, Zabloudil.

Komentář k zápasu

Do utkání v Sokolově nastoupilo i několik nových tváří v přípravě, včetně brankáře Šimona Zajíčka z vedlejšího Litvínova, jenž už za Kadaň několik utkání odchytal v minulé sezoně. V obraně nastoupil Tomáš Přibyl a v útoku David Routa a Lukáš Vacín.

Oběma týmům se v úvodu dařilo rychle procházet středním pásmem, ale obrany na obou stranách byly pozorné. Baník měl v prvních deseti minutách herně navrch, k čemuž přispěla i nedisciplinovanost soupeře. Žádnou z přesilových her se však využít nepodařilo. Na první gól se tak čekalo až do závěru třetiny. V 18. minutě zaváhala dvojice obránců Kadaně a do rychlého útoku se dostali Jaromír Kverka s Tomášem Vracovským. Zkušení útočníci si poradili parádně a druhý jmenovaný zasouval puk za záda brankáře Zajíčka - 1:0. V závěru třetiny Baník přečkal oslabení a do šaten si odnesl jednogólový náskok.

Od úvodu druhé periody se začala projevovat převaha domácích hráčů, kteří brzy přidali dva góly. Nejprve se štěstím se prosadil Radek Prošek2:0 a vzápětí skóroval Ondřej Jurčík, který tečoval Novákovu střelu od modré – 3:0. Baník si v průběhu druhé třetiny vypracoval i další příležitosti, ale gól padl pouze na druhé straně, kdy Krbečkovu neprůstřelnost ukončil Martin Berčík, jenž dříve nastupoval za Sokolov – 3:1. Další branka v druhém dějství již nepadla. Druhá třetina však byla okořeněna bitkou, kterou obstarali domácí Sloboda a kadaňský Foltýn.

I ve třetí třetině měl Sokolov mírně navrch, ale nadějné příležitosti končily na brankáři kadaňského týmu. Kadaňští se neprosadili ani z přesilových her a tak se stav měnil až v 54. minutě. Navzdory více šancím Baníku to byli hosté, konkrétně znovu Martin Berčík, který zdramatizoval zápas a snížil na 3:2. Hosté, vedeni Vladimírem Růžičkou, vycítili šanci na remízu, ale další gólovou příležitost si již nevypracovali. Baník tak zvítězil o jediný gól.

Zdroj: www.hcsokolov.cz

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM