Trhači stále čekají na první body

Stanislav Jiskra | 22.09.2021 | |

Trhači stále čekají na první body

K a d a ň - Domácí celek se v rámci čtvrtého kola Chance ligy představil podruhé na domácím ledě. Trhači se dostali do vedení, které jim vydrželo až do šestnácté minuty. Ve druhé třetině se Vrchlabí prosadilo po druhé, ale radost ze vstřeleného gólu netrvala dlouho. O sedmadvacet vteřin později se totiž z trestného střílení prosadila Kadaň. Zbytek zápasu byl takřka v režii hostujícího celku, který si připisuje třetí výhru v letošním ročníku v řadě.

 
4.kolo, středa 22.9.2021
Sportovní klub Kadaň - Vrchlabí  2:4  (1:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Mežnar (Jáchym), 28. K. Heffernan – 16. Kaut (Matýs, Jelínek), 27. Zeman (Heřman, Matýs), 43. Linhart (Heřman, Urban), 57. Kučera (Jelínek, Kynčl). Rozhodčí: Grech, Petružálek – Belko, Horažďovský. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2 Diváci: 198. Střely na branku: 19:41. Zblokované střely: 7:9. Vhazování: 31:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.
Sportovní klub Kadaň: Trifonov (52. R. Běhula) – Steinocher, Jáchym, Zorko, Kuboš, Havlín, Ferbas – Kordule, Berčík, Routa – Bernat, S. Heffernan, M. Zabloudil – Mežnar, Čech, Z. Zabloudil – Konášek, Hradecký, K. Heffernan.
Vrchlabí: Štěpánek – Linhart, Kajínek, Oliva, Voženílek, Nedbal – Chalupa, Urban, Heřman – Matýs, Kaut, Mrňa – Zeman, Chrtek, Pochobradský – Machač, Kynčl, Jelínek – Kučera.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování dopadlo lépe pro hosty, kteří také jako první vyzkoušeli pozornost domácího gólmana. Ale ze vstřeleného gólu se jako první radovali Trhači, když střelou zápěstím překonal Štěpánka Erik Mežnar. Následovalo několik útočných pokusů zejména na straně soupeře, Trifonov byl ovšem bezchybný. Bezchybnost mu vydržela do šestnácté minuty, kdy se k dorážce dostal Tomáš Kaut. Možnost k navýšení skóre na stanu Vrchlabí přišla o pár vteřin později, přesilovou hru hostující celek nevyužil.

Start druhé periody vyšel lépe z Vrchlabí. Ze stupňujícího tlaku bylo k vidění druhé vyloučení z domácích řad. Tým lodivoda Vladimíra Růžičky odolával do té doby, než se do puku opřel Tomáš Zeman. Radost z vedoucí branky však hostům nevydžela dlouho. Po půlminutě hry totiž došlo k faulu na ujíždějícího útočníka Trahčů a rozhodčí nařídil trestné střílení. K tomu se postavil Kyle Heffernan jenž blafákem vyrovnal. Takřka v zápetí mohla jít Kadaň do vedení, únik 2 na 1 ztroskotal na betonech vrchlabského Štěpánka.

Třetí dvacetiminutovku zahájili Trhači vyloučením, které se po minutě zdvojnásobilo. Vrchlabí rozjelo přesilovkový kolotoč, na jehož konci stál Tomáš Linhart, jenž střelou nad beton přetavil přesilovou hru 5 proti 3 ve vedoucí gól. Hostující byli stále na kotouči a nedovolovali domácím útočníkům větší ohrožení branky. Osm minut před koncem utkání došlo k nešťastnému momentu, kdy se při pokusu o rozehrání zranil Alexei Trifonov, kterého v brance nahradil Richard Běhula. Ani druhému jmenovanému čisté konto nevydrželo, když v sedmapadesáté minutě uděl tečku za zápasem Lukáš Kučera. Trhači se tak po čtyřech odehraných kolech nacházejí na samém konci tabulky Chance ligy.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (SK Trhači Kadaň): „Bylo to podobné jako poslední zápas, který jsme naposledy sehráli na domácí půdě. Do třetí třetiny jsme hráli poměrně slušně. V závěrečné dvacetiminutovce jsme bohužel obdrželi trest, kdy jsme vyhodili kotouč mimo kluziště. Bránili jsme tak ve třech a vteřinu před koncem jednoho z trestů jsme inkasovali branku, pak jsme zkusili hrát vabank. Vrchlabí má zkušenější hráče, čehož využilo například když nás přečíslilo a dalo gól na 4:2. Tím ten zápas pro nás prakticky skončil.“

Petr Hlaváč (HC Stadion Vrchlabí): „Věděli jsme, že nás v Kadani nebude čekat nic jednoduchého, což se také potvrdilo. Jsme rádi, že jsme nakonec uhráli tři body, i když by zápasu asi slušela remíza. Domácí bojovali a podle mého by si i ten bod zasloužili. Nám se naštěstí podařilo proměnit dvě přesilové hry, což utkání nakonec rozhodlo. Přejeme domácím, aby se jim začalo dařit, stejně tak i nám.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM