Vyrovnaný vánoční souboj zažije Kadaň v Berouně

Jakub Coufal | 22.12.2008 | |

Vyrovnaný vánoční souboj zažije Kadaň v Berouně

Pokud chce Kadaň prožít klidné Vánoce, musí se v Berouně v posledním ligovém zápase letošního roku pokusit získat co nejvyšší možný počet bodů. Rozdíl v tabulce je minimální a případný triumf Medvědů by Severočechům přidělal notné starosti do lednových bojů. Kadaň se pokusí navázat na kvalitní domácí výkon a proti dobře hrajícím Medvědům se pokusí potvrdit, že hodlá jít do play-off. Utkání, ve kterém se bude bojovat o každý milimetr ledu, začíná v pondělí 22. prosince od 18:00 v Berouně.

 

Aktuální stav kádru

V relativně slušné formě se nacházejí Medvědi v předvánočním období. Poslední dvě klání skončila remízou a o výsledku musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich měl Beroun rovnoměrně rozdělenou úspěšnost. Přesto bod z Olomouce určitě patří k cenným ziskům. Neméně důležité byly dozajista triumfy v Porubě či doma s Hradcem

Těžko hledat dominantní postavu kanadského bodování. Hned trojice hokejistů má na svém kontě 13 kanadských bodů. Jmenovitě se jedná o Vlčka, Šinágla a Horčičku.
Rovněž post brankářské jedničky není zcela jasný. Téměř rovným dílem se o pozici mezi tyčemi dělí Altrichter se Štelmachem. O něco lépe ze statistického hodnocení vychází první jmenovaný s úspěšností přes 93% a průměrem pod 2,5 branky na zápas. Jeho kolega drží úspěšnost nad hranicí 91% a honosí se průměrem pod 3 branky.

Vzájemná utkání

První vzájemný duel se odehrál v Berouně. Začátek utkání patřil hostujícím hráčům i díky třem po sobě jdoucím početním výhodám, žádnou však nedokázali využít. Medvědi v půlce třetiny hru vyrovnali a byli to naopak oni, kdo mohl jít do vedení. Hanuljaka dvakrát zachránila tyč. Ve druhé třetině byl vidět spíše boj o střední pásmo, obrany byly lepší útoku. Ve třetí třetině byl vidět úporný boj o každý metr ledu. O bodech rozhodla jediná branka, kterou vsítili domácí ve dvojnásobné přesilovce. I když měli černožlutí v závěru tu samou výhodu, vyrovnat se jim nepodařilo.

Ani 2. vzájemný souboj se nevyvíjel dle představ Severočechů. Pouhých dvacet minut stačilo berounským Medvědům k zisku tří bodů. Kadaň se sice v první třetině ujala vedení, ale víc branek vyprodukovat nedokázala. Beroun vyškolil domácí ve využívání přesilovek, v poslední části hry využil dvě, nakonec přidal gól při hře Kadaně bez brankáře. Bezzubá Kadaň tak opět lacino odevzdala body a sleduje.

Sestava z posledního utkání

Altrichter - Braniš, Kameš, Malý, Martinec, Nedvěd, Šmach, Vaněček - Besser, Bessonov, Horčička, Kubica, Kupec, Křesťan, Novotný, Pavel, Sakrajda, Stieler, Šinágl, Vlček
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM