Nemilosrdný los určil pro 2. kolo souboj Ústí - Kadaň

Jakub Coufal | 15.09.2009 | |

Nemilosrdný los určil pro 2. kolo souboj Ústí - Kadaň

Než se stačí účastníci 1. ligy rozkoukat z odstartování soutěže, už je na programu 2. kolo. K hokejistům Kadaně byl tentokráte los poměrně nemilosrdný, když k dalšímu venkovnímu duelu musí přímo do jámy lvové, k jednomu z favoritů celé soutěže. Soupeřem černožlutých bude dobře naladěný tým Ústeckých Lvů, který bude chtít pokračovat ve výkonech z posledních duelů. Lvi nejprve ještě v přípravě deklasovali Kadaň 6:1, aby při ostrém startu ligy nadělili Berounu stejný brankový rozdíl a navíc nedovolili soupeři ani jeden čestný úspěch. Hokejisté Ústí se netají tím, že si chtějí podobný výkon opět zopakovat. Kadaň tak nemá na ledě soupeře rozhodně co ztratit, může hrát bez bázně a hany a možná i překvapit soupeře. Regionální souboj začíná ve středu 16. září od 18:00 v Ústí.

 

Kádr Ústí:

Během značné obměny po neúspěšné baráži došlo i na střídání lodivodů hokejistů z krajského města. Na trenérský post usedl bývalý odchovanec a reprezentant Petr Rosol. Ještě než se stihla letní příprava rozběhnout naplno, už bylo rozhodnuto i o další trenérské tváři, kterou se stal kladenský Milan Skrbek.

Do hráčského pole se posily začaly dosazovat ihned po vyřešení trenérské situace. Jako první se k ústeckému týmu připojil například šikovný útočník Kříž z Vrchlabí. Z dalších akvizic lze zmínit v Kadani dobře známého Vrtka, či útočná dvojčata Pšurných. Mimo nových příchodů do kádru Lvů, přicházeli z kabiny i další příjemné zprávy pro fanoušky v podobě prodlužování kontraktů se současnými hráči. O postup do extraligy se tak znovu pokusí bojovat hokejisté jako Pazourek, Heřman, či Klobouček. V neposlední řadě je možno zmínit i otázku brankářského postu, kam byl angažován Zdeněk Orct.

Jednou z posledních novinek ústeckého týmu byl odchod Jana Čalouna. Zkušený hokejista se neprobojoval do základní sestavy a následně uspěl v hledání nového angažmá. Chlebodárcem se pro něj stal prvoligový klub z Vrchlabí. Že Ústí zatím výrazně neodepisovalo žádné hráče má podle slov trenéra logické vyústění. Kádr si bude ještě nějakou dobu sedat a k zužování či kosmetickým úpravám bude docházet v průběhu úvodní části ligy.

Příprava celku HC Slovan Ústečtí Lvi:

Poměrně těžkou skladbu přípravných zápasů si vybrali hokejisté z Ústí. Díky účasti v letním poháru měli zajištěný dostatečný počet startů proti extraligovým klubům. Z celků o soutěž níže se jednalo pouze o ostatní krajské účastníky 1. ligy, tedy o Chomutov a Kadaň. Rovnou lze zmínit fakt, že pokud Ústí prohrálo, bylo to pouze s celkem z nejvyšší soutěže. Prohry byly celkem 3 a Lvi je odčinili stejným počtem „extraligových“ triumfů. Co se týče duelů s 3K, hokejisté KLH nejprve venku podlehli dobře hrajícímu soupeři a doma dokázali vybojovat remízu. To Kadaň si z posledního přípravného duelu Lvů hodlá vzít ponaučení pro nadcházející souboj, neboť v aréně kočkovitých šelem podlehla vysoko 6:1.

Vstup Lvů do nové sezóny:

V 1. lize se zatím stihlo odehrát pouze zahajovací kolo, o to přesvědčivěji však do něj Ústečtí vstoupili. Na ledě Berouna vstřelili hosté vítěznou branku již v 6.minutě, neboť Medvědi se na gólový úspěch vůbec nezmohli. V poklidu a pohodě hrající Lvi si na huňácích s gustem smlsli a odvezli si domů příjemný triumf 0:5.

Předpokládané sestavy:

HC Slovan Ústečtí Lvi:
Salfický - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Vobořil, Gýna, Mizera - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Alinč, Heřman - Hovorka, Pajič, Pazourek - Kloz, Kříž, Pšurný R.

SK Kadaň:
Hronek (Závorka) - Ťupa, Hlubuček, Spitzer, Kocek, Višňák, Knyazev, Zmeškal, Schmidt - Malát, Pražák, Fábry, Gombár, Šíp, Boušek, Balázs, Charousek, Polanský, Kuběna, Bauer, Indra.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM