Kadaňští si na úvod přípravy poradili s Chomutovem

Ondřej Kubát | 03.08.2010 | |

Kadaňští si na úvod přípravy poradili s Chomutovem

C h o m u t o v - Vítězná série kadaňských hokejistů proti celku Chomutova pokračuje. Žluto-černí sice ve svém úvodním přípravném zápase rychle prohrávali, poté se však vzchopili a třemi brankami otočili skóre. Piráti z Podkrušnohoří dokázali ještě srovnat, ale na další dvě branky soupeře už našli pouze jedinou odpověď. Kadaň si tak z ledu svého regionálního partnera veze cennou výhru v poměru 5:4, o dvě branky se postaral Boušek, po jedné přidali Kadlec, Přindiš a Charousek.

 
0.kolo, úterý 3.8.2010
Piráti Chomutov - Sportovní klub Kadaň  4:5  (1:1, 2:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Seman (Sikora), 25. Skořepa (Seman), 26. Sikora (Seman), 43. Seman (Sikora, Jíra) – 15. Boušek (Charousek), 23. Kadlec (Kalinovič), 24. Přindiš (Charousek), 31. Boušek (Charousek, Schmidt), 39. Charousek (Szakal). Rozhodčí: Florián – Bertík, Koskuba. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:5, 4:5.
Piráti Chomutov: Hylák – Pulpán, Bombic, Mudroch, Rutta, Brňák, Pavlas, Mazanec, Grof – Davídek, Kraft, Procházka – Duda, Skořepa, Selingr – Jíra, Sikora, Seman – Radulay, Fiala.
Sportovní klub Kadaň: Štěrba (od 30. Kaššák) – Szakal, Schmidt, Trefný, Přindíš, Hlubuček, Zmeškal, Mašek, Žižka – Mužík, Mikšovic, Eiselt – Rohan, Charousek, Boušek – Hofmeister, Topinka, Mareček – Kadlec, Kalinovič, Bečvář.

Komentář k zápasu

Od úvodních minut se chomutovští na partnerský klub vrhli a prvních deset minut jim puk příliš nepůjčili. Časomíra ukazovala začátek čtvrté minuty a poprvé v této sezóně si vyzkoušeli roli pozorovatele z trestné lavice borci Pulpán (hrubost) – Kadlec (krosček). Při hře čtyři na čtyři se snažil individuálně prosadit kadaňský Boušek, ale neuspěl. Domácí nováček ve své svatyni zasahovat nemusel. Chomutovští se ale nechtěli nechat zahanbit a tak Procházka hledal zpoza branky volného Krafta, ale ten zkoušel parádičkou mezi nohama mimo tyče. Na konci páté minuty dokázalo duo Filip Seman – Marek Sikora, že bude velice platné a krásnou souhrou vsítilo úvodní branku zápasu - 1:0. Milan Procházka byl zpočátku třetiny velice aktivní a neustále motal hlavy soupeřům, avšak bez gólové tečky. Na začátku osmé minuty Skořepa krásně našel Procházku, ten ale puk do branky neusměrnil. Další pokus měl Jíra, ale ani ten Štěrbu nepřekonal, když puk vytěsnil hlavou. V jedenácté minutě si domácí zkusili přesilovou hru, ve které Bombic pálil od modré, po něm zkoušel štěstí i Pulpán, ale ani jedna střela nenašla svůj cíl. Ve dvanácté minutě dostali hosté přesilovou hru, ve které sice domácí zatlačili, ale nic z toho nebylo. Pouze Mikšovic se dostal do krásného úniku, ale Hylák vynikajícím zákrokem zamezil v cestě za svá záda. Začátek čtrnácté minuty znamenal vyrovnání, které zařídil Ladislav Boušek, který se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci před domácí brankou. Pět minut před koncem první třetiny si oba celky vyzkoušeli hru 4 na 4. Vyloučen byl nejprve Mužík a následně Duda. Zbytek třetiny se odehrával převážně ve středním pásmu, pouze v posledních sekundách po rozvážné rozehrávce zahrozil Boušek, ale Hylák na něj vyzrál. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu, po jedné brance na obou stranách.

Do druhé části zápasu vstoupili lépe kadaňští, když zahrozilo duo Charousek, Boušek, na místě však byl Hylák. O chvilku později již šli hosté přeci jen do vedení. Za obranu si najel Martin Kadlec a precizně provedeným blafákem do bekhendu překonal Hyláka podruhé - 1:2. O necelou minutu bylo ještě hůř, to když Charousek našel zpoza branky najetého Petra Přindíše a ten během minuty zajistil dvoubrankový náskok svého mužstva - 1:3. Chomutovský trenér si okamžitě vyžádal oddechový čas pro své mužstvo a jak se o pár chvil později ukázalo, tento krok byl ku prospěchu věci. O další minutu později totiž předvedli domácí parádní kombinaci, kdy šel kotouč po ose Duda, Seman a Zdeněk Skořepa, kdy domácí kapitán zakončoval do prázdné branky - 2:3. Na časomíře poskočila další minuta hry a skóre se opět měnilo. Agilní Seman udělal rozruch před Štěrbou a Marek Sikora dorážel přesně - 3:3. Hned po buly pláchl domácí obraně Charousek, ale vylámal si zuby na Hylákovi. V polovině utkání měl dobrou příležitost k další změně skóre v přesilové hře Brňák, ale ztroskotal na Štěrbovi. Následně hosté vystřídali gólmany, Štěrbu vystřídal Kaššák. V čase 10:20 šli černožlutí opět do vedení. Výborně hrající Charousek opět svou přihrávku vybídl ke skórování svého spoluhráče a Ladislav Boušek se mezi kruhy nemýlil - 3:4. Kadaňští převzali herní iniciativu a také si vykoledovali dva po sobě jdoucí fauly bílomodrých a následnou dvojnásobnou početní výhodu dokázali přetavit v další branku. Střela Szakala od modré se šťastně odrazila před Jiřího Charouska, který neměl problém trefit prázdnou branku - 3:5.

Vstup do třetí třetiny patřil jednoznačně domácím a šance střídala šanci. Jako první měl velkou šanci Duda, ale jeho bekhendový pokus vyřešil Kaššák. Ten se zaskvěl i o pár chvil později, kdy na něj nevyzrál Filip Seman, který si však vše vynahradil hned záhy, kdy mu v ideální pozici přiťukl kotouč Jíra a domácí útočník již neměl problém usměrnit kotouč do prázdné branky - 4:5. Krušnohorci se i nadále hnali za vyrovnávací brankou, ale když neuspěli Radulay s Dudou začal úvodní nápor postupně slábnout. Vyrovnání se domácí nedočkali ani v závěrečné powerplay, a tak i v letošní sezoně se z vítězství v přípravě radují hokejisté Kadaně.

David Matula, Jakub Novák
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM