Kadaň hostí Medvědy z Berouna. Prodlouží svou vítěznou sérii?

Marcel Holl | 14.12.2012 | |

Kadaň hostí Medvědy z Berouna. Prodlouží svou vítěznou sérii?

Ve středu vyhráli černožlutí bojovníci na ledě jihočeského Písku a díky tomu se dostali opět na čtvrté místo prvoligové tabulky. Dalším domácím soupeřem bude celek z Berouna. Medvědům se v letošní sezóně příliš výsledkově nedaří, momentálně jim patří předposlední místo v prvoligové tabulce. Mají pouze o bod více než středeční kadaňský soupeř - Písek. Na hřištích soupeřů se zatím podařilo Berounu ukořistit 9 bodů.

 

Oba celky se už letos utkaly dvakrát. V obou případech byli úspěšnější kadaňští. První zápas, na svém stadionu, vyhráli 4:1. Branky stříleli Jíra, Charousek, Macháček a z trestného střílení Tvrdek. Za Beroun se na kadaňském ledě prosadil pouze Robin Malý. Odveta už přinesla vyrovnanější hokej, oba týmy si nejprve rozdělili po bodu, neboť utkání skončilo 2:2 po šedesáti minutách. O bonusovém bodu pro Kadaň rozhodl v nájezdech Filip Seman.

Nejproduktivnějším Medvědem je s 24 (13+11) body Tomáš Doležal (na fotce). Tento forvard je mladším synem bývalého chomutovského trenéra Jiřího Doležala. Dvaadvacetiletý odchovanec pražské Slavie vede i klubou tabulku střelců, letos už se trefil do soupeřovy brány 13 krát. Statistice obránců vévodí další hráč, který prošel Slavii - Jakub Šulc. Obránce, který letos okusil extraligu v sedmi zápasech, nasbíral 7 kanadských bodů. V brankovišti Berouna se letos prostřídalo už 8 brankářů! Nejvíce toho odchytal Hynek Kůdela. V posledních dvou duelech nastoupil jako jednička sparťanský Vojtěch Sedláček. Hlavním lodivodem berounských Medvědů je Aleš Totter.

Umístění celků po 31 kolech:

Kadaň se po středě posunula opět na čtvrté místo a před pátou Třebíčí má náskok dvou bodů. Berounu patří předposlední pozice s bodovým náskokem na Písek.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
4. Kadaň 31 14 5 2 10 95:72 54
13. Beroun 31 5 3 3 20 79:133 24

Poslední vzájemný zápas:

1.liga - 19. kolo Medvědi Beroun - SK Kadaň 2:3 po samostatných nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

Domácí tým se ujal v první třetině vední, za Kadaň vyrovnával v prostřední části Filip Hanták. Druhou branku Kadaně vsítil Nikola Gajovský. Jenže radost Severočechů netrvala dlouho, domácí vyrovnali za 19 sekund. Protože další branka už nepadla, došlo až na nájezdy. V nich jako jediný překonal brankáře Filip Seman a Kadaň si tak přivezla z Berouna cenné 2 body.

Sestava našeho příštího soupeře ze středečního zápasu proti Benátkám n/J. V němž Beroun na domácím ledě prohrál 4:5 po prodloužení.

Medvědi Beroun: Sedláček - Přindiš, Krejčí, Jebavý, Šulc, Hertl, Kaláb, Beneš - Havel, Hrdel, Mrňa - Doležal, Trojan, Bárta - Stromko, Videlka, Hošťálek - Polák, Čurda, Kadlec.

Vzájemný zápas 32.kola bude zahájen v sobotu 14.prosince v 17:00. Pro fanoušky, kteří se nedostanou na utkání přímo, bude připraven tradiční textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM