V sobotu nás čeká derby s Mostem

Jiří Novotný | 21.12.2012 | |

V sobotu nás čeká derby s Mostem

V posledním předvánočním kole přijede na kadaňský led celek Mostu. Kadaň v minulém kole zajížděla do Havlíčkova Brodu, kterému podlehla 4:3 po samostatných nájezdech. Náš soupeř z Mostu ve středu hostil Benátky nad Jizerou, kterým podlehl 1:5. Poslední výhru si Most připsal ve 31. kole, kdy na domácím ledě zdolal Litoměřice 3:2, následující dvě kola přinesly porážky

 

Kadaň se s Mostem v letošním ročníku utkala dvakrát a jednou ho dokázala porazit. První vzájemný duel se hrál v Kadani v 8. kole a Most si odvezl tři body za výhru 3:5. Za domácí se dvakrát trefil Radek Hrabák, jeden gól přidal Martin Szakal. Odvetný duel se hrál na mosteckém ledě v rámci 21. kola a Kadani se vydařil o mnoho lépe. Hanuljak vychytal své druhé čisté konto v sezóně a čtyři kadaňské branky vstřelili Petr Jíra, Tomáš Schmidt, Filip Hanták a Petr Mainer.

Most do Kadaně přijíždí v pozici dvanáctého týmu prvoligové tabulky, na předposlední Písek má náskok pěti bodů, na jedenáctý Šumperk ztrácí již bodů deset. Hráči Mostu letos zatím nastříleli 82 branek a 126 inkasovali (Kadaň má 102:76). Ve 33. zápasech, která letos Most odehrál, dokázal pouze šestkrát vyhrát v základní hrací době a pětkrát po nájezdech.

Na postu brankáře má největší důvěru kouče Kamila Kašťáka třicetiletý Martin Volke. Brankář, který v minulém ročníku chytal za litvínovskou vervu má letos na svém kontě 25 odchytaných zápasů s úspěšností 91%. Jedenáct utkání odchytal Tomáš Závorka, který minulé dva ročníky odchytal převážně v Kadani. Letos se stal extraligovým objevem, když dokázal v dresu Karlových Varů zastínit Lukáše Mensatora. 12 startů má na kontě Lukáš Melichar a sedmkrát se do branky postavil mladý Ilya Gutsevich.

Nejprodkuktivějším zadákem je Kamil Charousek, mladší bratr kadaňského forvarda Jirky Charouska. Obránce, jenž letos odehrál také čtyři zápasy za Litvínov má na kontě 22 bodů za 11 gólů a stejný počet nahrávek. Druhým nejproduktivnějším obráncem je veterán Jan Hranáč, který v říjnu oslavil 43. narozeniny. Hranáč nasbíral 10 bodů (2+8).

Nejvíc bodů ze všech hráčů Mostu nasbíral Ladislav Gengel. Hokejista, jenž před sezónou přišel z Litoměřic má 25 bodů za 14 branek a 11 asistencí. Druhým nejproduktivnějším forvardem je Zdeněk Tauš, který má 19 bodů (12+7). O dva body méně má kmenový hráč Karlových Varů Tomáš Rohan, jenž dal 5 branek a se 12 asistencemi je nejlepším nahravačem týmu. Spolu s ním za Most nastupuje také jeho bratr Martin

V zápase s Mostem by měl nastoupit urostlý brankář Chomutova Milan Řehoř, jenž nahradí Miroslava Hanuljaka. Pro Řehoře nebude kadaňský dres žádnou novinkou, v loňské sezoně si v něm zachytal dvanáctkrát.

Sestava Mostu z posledního utkání, ve kterém podlehl Benátkám nad Jizerou 1:5:

HC Most: Volke (53. Melichar) - Tomeček, Charousek, Hranáč, M. Rohan, Pavlů, Parýzek, Čechura, Fedorov - Nedrda, Divíšek, Frolík - Kotrla, Gengel, Kuběna - T. Rohan, Čurilla, Vaněk - Kabeláč, Skvortsov, Hess

Utkání se odehraje tuto sobotu od 17:00 na kadaňském zimním stadionu. Přijďte podpořit naše hokejisty !

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM