V pondělí se utkáme s ruským Volžskem, hrát se bude v Berouně

Jiří Novotný | 02.08.2013 | |

V pondělí se utkáme s ruským Volžskem, hrát se bude v Berouně

Prvním soupeřem Kadaně v rámci letních přípravních zápasů bude ruský celek Ariada-Akpars Volžsk, účastník VHL, což je druhá nejvyšší soutěž v zemi. Kadaň nebude prvním prvoligovým soupeřem tohoto týmu. Ve čtvrtek se střetl s berounskými Medvědy, které přehrál poměrem 1:4. Utkání je na berounském zimním stadionu naplánovano na pondělí 5.8 od 17:30.

 

Kadaň se na úvod přípravných duelů střetává s kvalitním soupeřem, neboť Volžsk se v uplynulém ročníku VHL umístil na výborném třetím místě. Současný klub Ariada-Akpars byl založen teprve v roce 2003. Své domácí zápasy hraje v aréně s kapacitou 2250 diváků, která byla slavnostně otevřena v roce 2002. Samotné město Volžsk leží 700 kilometrů na východ od Moskvy, protéká jím řeka Volha a nejbližším známým městem je nedaleká Kazaň.

Volžsk má ve svém týmu převážně ruské hráče, vyjímkou je Kazach Vitaly Golubnichy. V kádru najdeme mimo většiny mladých hráčů také borce, kteří prošli KHL. Jedním z nich je útočník Alexandr Gutov, ve třiceti jeden z nejzkušenějších členů týmu. V KHL se ovšem příliš neohřál, jelikož za Chabarovsk nastoupil k pouhým třiceti zápasům. Gutov hrál ve čtvrtečním duelu s Berounem v prvním útoku a vstřelil jednu branku. S Gutovem hrál ve čtvrtek v elitní formaci také osmadvacetiletý forvard Andrei Lozhkin, jenž KHL okusil v dresu Dynama Moskva. Za Volžsk nastupuje v obraně také jeho mladší bratr Alexei.

Ve čtvrtek nastoupil Volžsk do zápasu s Medvědy z Berouna, kteří přes léto radikálně obměnili kádr. Ruský celek měl v první třetině více ze hry, což v 15. minutě potvrdil úvodním gólem Orlov. Druhou branku rusové přidali ve 28. minutě, kdy Mastíka překonal Pisarev. O 9 minut později to bylo už 0:3, gól vstřelil Christiakov. Čtvrtou branku do sítě Berouna vstřelil ve 42. minutě Gutov. Poslední slovo ale měli hráči domácího Berouna. Půl minuty po trefě Gutova snížil na konečných 1:4 Babka.

Sestava Ariada-Akpars Volžsk ze zápasu s Berounem:

Lavretskiy – Zhukov, Fast, Marygin, Lozhkin, Appolonov, Petrov, Riazanov, Strebkov – Zachupeyko, Sarvarov, Kochetkov – Kuchkin, Lozhkin, Gutov – Pisarev, Fattakhov, Orlov – Shepelev, Chistiakov, Sotnikov

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM