Utkání rozhodla hlavně třetí trefa domácích, řekl o utkání Petr Jíra

Jan Matúš | 19.09.2013 | |

Utkání rozhodla hlavně třetí trefa domácích, řekl o utkání Petr Jíra

O L O M O U C – Kadaň se ve třetím kole nového ročníku první ligy utkala s dalším z favoritů soutěže týmem HC Olomouc. Utkání nakonec lépe zvládl domácí tým, který dokázal porazit severočechy poměrem 4:1. „Zápas jsme ztratili především ve druhé třetině, kdy jsme byli lepším týmem, ale paradoxně se naopak prosadili domácí,“ zhodnotil zřejmě nejdůležitější okamžik střetnutí Petr Jíra.

 

Kadaň cestovala k dalšímu utkání do Olomouce, kde chtěli svěřenci Karla Soudka navázat na předešlé utkání na ledě svého soupeře, když v prvním kole porazili Ústí nad Labem. Hostům se však nepovedl start do utkání, když po úvodních pěti minutách vedl domácí tým již 2:0.

„Věděli jsme, že na nás Olomouc vlétne a bude nás hodně tlačit, ale bohužel jsme si ve vlastním pásmu nepohlídali hráče, kteří nás následně potrestali a domácí se tak dostali do velmi rychlého vedení,“ pověděl o začátku utkání Petr Jíra.

Severočeši však nesložili zbraně a snažili se rychle s průběhem utkání něco udělat. Možnost vstřelit kontaktní branku se hostům naskytla při vyloučení domácího Hermana. Svou první přesilovku v utkání následně Kadaň využila, když se prosadil právě Petr Jíra. „Dostal jsem se k puku na levé straně útočného pásma a následně jsem si vybruslil k modré čáře, kde jsem jen puk nahodil na bránu a díky tomu, že Hromas blokoval výhled domácího brankáře, nakonec puk skončil až v síti,“ popisoval svou trefu pětatřicetiletý útočník.

Mora po kontaktní brance hostí působila velmi zakřiknutě. Tým ze severu Čech měl v následné pasáži navrch, z čehož plynuly vyloučení domácích. Hostům se však již v první třetině nepovedlo využít ani jednu přesilovou hru. Do druhé části však Kadaň nastoupila ještě s větším důrazem. První desetiminutovka druhé třetiny patřila hostům, ale byli to paradoxně domácí, kdo vstřelil další gól.

„K dispozici jsme měli velké množství přesilových her, ale ani jednu jsme již nedokázali využít. Ve druhé třetině jsme byli velmi blízko vyrovnání. Olomouc se však poté dostala po delší době do útočného pásma a ihned nám vstřelili třetí gól, který nás hodně srazil. Myslím si, že tento gól rozhodl o konečném stavu utkání,“ řekl sklesle.

Třetí gól dodal Olomouci důležitou klidnost a Strmeň se musel následně v bráně hodně ohánět. V závěru druhé třetiny však domácí udeřili ještě jednou, když se ve vlastním oslabení dostal do úniku Kindl, který ještě na hostujícího brankáře nevyzrál, ale dojíždějcí Švaňhál, již dokázal uklidit kotouč do prázdné brány. „Čtvrtý gól byl velmi zbytečný, protože jsme jej dostali ve vlastní přesilovce. Obzvlášť, když se k odraženému puku dostal další domácí hráč, který neměl problém vstřelit gól do prázdné brány,“ popsal poslední branku utkání.

Poslední část utkání se spíš odehrála spíš už jen z povinnosti, kdy se ani jednomu z týmů nepovedlo přidat další branku. Kadaň tak podlehla na ledě jednoho z favoritů soutěže poměrem 1:4. „Los máme velmi těžký, když ihned od začátku soutěže hrajeme zápasy proti top týmům ligy. S Ústím jsme dokázali odehrát velmi dobré utkání, ale následná utkání s Boleslaví a Olomoucí nám ukázala, že máme stále ještě na čem pracovat,“ dodal na závěr Petr Jíra.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM