Kadaň v Šumperku vedla, ale nakonec padla v nájezdech

Marcel Holl | 16.12.2013 | |

Kadaň v Šumperku vedla, ale nakonec padla v nájezdech

K a d a ň - Ani v utkání 33.kola kadaňští hokejisté nepřetrhli smolnou sérii. Čtyřicetosm hodin po sobotní domácí porážce nastoupili hokejisté Kadaně na ledě Šumperka. V první třetině branka nepadla. Diváci na šumperském stadionu se jí dočkali ve 33.minutě, prosadil se kadaňšký útočník Jan Hammerbauer - 0:1. Vedení Sportovnímu klubu vydrželo do čtyřicáté minuty, neboť domácí Žálčík snížil 19 vteřin před koncem třetiny. Ve třetí části a ani v prodloužení branka nepadla, tak museli rozhodnout nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí a připsali si bod navíc.

 
33.kolo, pondělí 16.12.2013
Salith Šumperk - Sportovní klub Kadaň  2:1sn  (0:0,1:1,0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 40. Žálčík (Sedlák), rozh. náj. Staněk – 33. Hammerbauer (Trefný, Mazanec). Rozhodčí: Doležal – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:9. Bez využití. Diváci: 822. Střely na branku: 46:22. Průběh utkání: 0:1,2:1.
Salith Šumperk: Štůrala – Novotný, Holík, Dudáš, Sedlák, Gewiese, Tesařík – Půhoný, Plášek, Haas – Žálčík, Staněk, Moskal – Červenka, Skoumal, Brunec – Cink, Kucsera, Langr – Chomič
Sportovní klub Kadaň: Strmeň – Trefný, Mazanec, Prošek, Stehlík, Bartejs, Szakál, Opalek – Gajovský, Charousek, Jíra – Mainer, Chlouba, Račuk – Ton, Hanták, Hammerbauer – Chrpa, L. Novák, J. Novák

Komentář k zápasu

Draci po posledních prohrách přišli o umístění v elitní osmičce, to Kadaň pak dokonce po devíti prohraných duelech v řadě klesla až na předposlední místo.

Už od prvních minut bylo zřejmé, že na diváky čeká spíše pohled na urputný zápas, plný osobních soubojů, s přemírou snahy na jedné či druhé straně. Prim pak hráli oba brankáři, kteří drželi naděje svých týmů. O něco málo nebezpečnější pak v úvodní třetině byl Šumperk, jenže Strmeň si poradil i s většími šancemi Moskala či Žálčíka. V samotném závěru třetiny ještě zahrozil Půhoný, ale Strmeň jej vychytal.

Od druhé třetiny již střelecká převaha domácích pozvolna rostla. Ve 23. minutě pak měl obrovskou šanci na holi Haas, ke kterému se do mezikruží odrazila kotouč, který pálil na Strmeně Plášek. Jenže šumperský forvard nenašel potřebnou rozvahu a mušku, a gólman Kadaně řešil i tuto situaci. Pak draci bravurně ubránili oslabení, jenže po polovině zápasu hosté otevřeli skóre. Zcela zapomenut zůstal na útočné modré Hammerbauer, který s dlouhou přihrávkou za obranu naložil ukazkově do blafáku, a přesnou ranou bekhendem pod víko.

Příliš nervozní snaha o vyrovnání dělala domácím problémy jak v koncovce, tak i v kombinaci, ale když už se zdálo, že do kabin půjdou hosté s gólovým náskokem, udeřil Lukáš Žálčík. Ten dopravil za Strmeně ránu Sedláka a začínalo se od nuly.

Ve třetí třetině pak opět měli více gólových příležitostí šumperští hokejisté, a to hlavně v jejím úvodu i závěru. Jenže Strmeň odolal, také Štůrala vyřešil zapeklité situace před svou brankou, a zápas tak dospěl do prodloužení. V něm mohli několikrát urvat druhý bod ve svůj prospěch domácí, ale stalo se tak až v nájezdech. To v úvodu třetí série svou zaběhnutou kličkou vykoupal Strmeň Kucsera, hned vzápětí ale srovnal Chlouba. Oba týmy pak dlouhou pálily slepými, až na konci osmé série vymetl šibenici Aleš Staněk a draci tak po výhře 2:1 po nájezdech znovu zamířili na osmé místo v tabulce.

Fortex hráčem utkání pak byl za domácí vyhlášen obránce Martin Dudáš, za hosty získal ocenění autor jediné kadaňské trefy Jan Hammerbauer.

Marcel Holl, Jaroslav Svoboda, Martin Schwarz

Ohlasy trenérů

Radek Kučera, Salith Šumperk: Trošku nás mrzí, že jsme dnes nezískali všechny tři body. Na druhou stranu, vzhledem k průběžnému vývoji zápasu můžeme být rádi i za dva. Celý zápas byl odmakaný a vybojovaný. Jen škoda, že tam ještě nepadl nějaký ten gól. Šance na vstřelení rozhodující branky určitě byly. Kadaň hlavně dobře bránila a do útoku se dostávala velice těžko. Nám skvěle zachytal gólman Tomáš Štůrala, který v důležitých momentech podržel. Pak dokázal v nájezdech rozhodnout Aleš Staněk, i za dva body jsme rádi.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM