V posledním domácím utkání letošního roku přivítají kadaňští hokejisté Stadion Litoměřice

Ondřej Holl | 20.12.2013 | |

V posledním domácím utkání letošního roku přivítají kadaňští hokejisté Stadion Litoměřice

K a d a ň - Vánoce se kvapem blíží a kadaňské hokejisty čeká poslední utkání tohoto roku. V souboji před domácím publikem se v sobotu 21. prosince utkají s pátým týmem prvoligové tabulky – Stadionem Litoměřice. Tým, který má na svém kontě celkem 54 bodů, si v předešlých dvou soubojích připsal dvě vítězství, a tak mu černožlutí mají co oplácet. Podaří se Kadani překonat litoměřickou defenzívu a zakončit tento rok domácím úspěchem?

 

VS.

Porovnání obou celků
1. - 34. kolo
13. Umístění 5.
70:104 Skóre 109:101
36 Body 54
5:1 (Most) Nejvyšší výhra 8:2 (Ústí n/L)
7:3 (Havlíčkův Brod) Nejvyšší prohra 7:1 (Mladá Boleslav)
Jiří Charousek (13+12) Nejproduktivnější hráč Miloslav Čermák (21+14)
Jiří Charousek - 13 Nejlepší střelec Miloslav Čermák - 21
Jakub Stehlík - 59 TM Nejtrestanější hráč David Švagrovský - 43 TM
Matúš Kostúr - 93,74 %
Milan Řehoř - 93,33 %
Jan Strmeň - 91,60 %
Úspěšnost brankářů celkem Lukáš Lavinger - 100 %
Tomáš Král - 93,33 %
Filip Novotný - 91,07 %
Vojtěch Sedláček - 90,66 %
Petr Přikryl - 88,68 %

Stadion v letošní sezóně

Litoměřičtí hokejisté se ve dvou předešlých sezónách nedokázali umístit na pozicích do osmého místa a byli tedy bez záruky play-off. Před letošní sezónou nastoupil na střídačku Kališníků Jiří Doležal a k účasti v play-off mají Litoměřice letos velmi dobře našlápnuto. Se ziskem 54 bodů a se skórem 109:101 okupují pátou příčku prvoligové tabulky s náskokem 11 bodů na osmé Benátky. Zatím nejvyšší výhru si litoměřičtí připsali proti ústeckému Slovanu, který zdolali ve 28. kole vysoko 8:2. Naopak nejvíce branek obdrželi při utkání s Mladou Boleslaví, kdy si z ledu odnesli příděl 7:1. Litoměřice mají i tak 17 mají na svém účtu 17 vítězství. To poslední si připsali v posledním hraném kole proti Šumperku, který doma přejely 5:0.

Pohled na statistiky

Statistické okénko Stadionu je velmi zajímavé. Brankářským statistikám vévodí s úspěšností 100% mladý Lukáš Lavinger, který ovšem naskočil pouze do jednoho utkání, ve kterém odchytal 25 minut. O trochu více zápasů, konkrétně 6, má za sebou další mladý brankář, Tomáš Král, jehož úspěšnost přesahuje lehce 93%. Ofenzivní činnost litoměřických táhne Miloslav Čermák, který i jako nejproduktivnější hráč (21+14) vede tabulku střelců. Mezi další ofenzivní opory můžeme zařadit například Martina Nováka, který je v bodování na druhé pozici, nebo bývalého hráče Chomutova Jaroslava Haška. Nejproduktivnějším obráncem týmu je bývalý hokejista Slavie Praha Jakub Šulc s 10 kanadskými body. Kupodivu nejvíce trestaným hráčem v týmu Kališníků je pak útočník David Švagrovský se 43 trestnými minutami. Mezi další opory Litoměřic patří například Martin Chabada nebo Vít Budínský.

Vzájemná střetnutí v letošní sezóně

První vzájemný zápas se odehrál v 9. Kole na kadaňském ledě a litoměřický Stadion v něm nakonec po tuhém boji získal vítězství 5:6 po samostatných nájezdech. Za Kadaň se tehdy prosadil hattrickem Roman Chlouba. Další dvě branky přidali Marek Račuk a Jiří Charousek. Druhý vzájemný duel byl opět ve znamení výhry Litoměřic, které na svém ledě zdolali žlutočerné bojovníky 5:3. Za Kadaň stříleli branky Martin Mazanec, Filip Hanták a nejlepší kadaňský střelec Jiří Charousek .

K zápasu...

Jak zápas dopadne a jestli si Kadaň připíše v posledním utkání tohoto roku vítězství, můžete sledovat buď živě, z kadaňského stadionu, a nebo přes tradiční online přenos, který vám opět nabídneme.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM