Přímý souboj o desáté místo! Do Kadaně zajíždí ústecký Slovan

Ondřej Holl | 14.01.2014 | |

Přímý souboj o desáté místo! Do Kadaně zajíždí ústecký Slovan

K a d a ň – Již zítra se rozbíhá poslední čtvrtina základní části první ligy a rozhodně se bude nač těšit. Kadaňští hokejisté ji zahájí na domácím ledě a jejich soupeřem budou Ústeční Lvi, proti kterým už žlutočerní dvakrát zvítězili. Zápas bude mít ještě větší grády také v tom, že se bude jednat o přímý boj o desáté místo! Oba celky budou chtít určitě vykročit do poslední čtvrtiny dlouhodobé části vítězně, a proto bude očekáván velký souboj. Neváhejte a přijďte podpořit Kadaň a hnát ji za důležitou výhrou! Zápas startuje v 17.30 hodin.

 

VS.

Porovnání obou celků
1. - 39. kolo
11. Umístění 10.
80:115 Skóre 102:118
44 Body 44
5:1 (Most) Nejvyšší výhra 7:0 (Havířov)
7:3 (Havlíčkův Brod) Nejvyšší prohra 8:2 (Litoměřice)
Jiří Charousek (14+13) Nejproduktivnější hráč Jaroslav Roubík (15+12)
Jiří Charousek - 14 Nejlepší střelec Jaroslav Roubík - 15
Martin Szakal - 111 TM Nejtrestanější hráč Zbyněk Sklenička - 69 TM
Matúš Kostúr - 94,02 %
Milan Řehoř - 93,33 %
Jan Strmeň - 91,60 %
Jan Kaššák - 92,68 %
Úspěšnost brankářů celkem Michael Petrásek - 92,94 %
Jan Dlouhý - 90,73 %
Zdeněk Orct - 90,45 %

Slovan v letošním ročníku

Když se podíváme do prvoligové tabulky zjistíme, že Ústeckým Lvům se v letošním ročníku nedaří zdaleka tak dobře, jako tomu bylo v minulých letech. V tabulce se zatím Slovan nachází na desáté pozici se 44 body a skórem 102:118, přičemž stále vytrvale bojuje o účast v play-off. V letošním prvoligovém ročníku si Lvi zatím připsali celkem 15 vítězství (11 v základní hrací době) a 24 porážek (20 v základní hrací době). Zatím nejvyšší výhru letošní sezóny zaznamenali při zápase s hokejovým Havířovem, kdy zvítězili 7:0. Naopak nejvyšší počet branek v jednom zápase obdrželi ústečtí na ledě Litoměřic, kterým se podařilo překonat Lví obranu osmkrát a zvítězit tak nad Slovanem 8:2.

Pohledem statistik

Pohled na statistiky Slovanu nám nabízí hned několik zajímavostí. Mezi ústeckými brankáři kraluje pořadí na prvním místě mladý Michael Petrásek s úspěšností téměř 93% a s průměrem 2,40 inkasovaných branek na zápas. Nejproduktivnějším hráčem Lvů je beze sporu zkušený forvard Jaroslav Roubík, který zatím nasbíral 27 kanadských bodů (15+12) a je zároveň i nejlepším střelcem mužstva. Další výraznou postavou v ústeckém kádru je další ostřílený hráč, Zbyněk Sklenička, který zatím inkasoval nejvíce trestných minut v celém týmu – 69. Mezi další opory Ústí můžeme dále také zařadit například Jana Alinče, Milana Vobořila nebo Kamila Černého.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně

Se Slovanem se kadaňští střetli v letošním ročníku už třikrát a dvakrát z toho vyšli jako vítězové. První vzájemný duel byl na programu hned v prvním kole na ústeckém zimním stadionu. Po velkém boji si výhru 2:3 nakonec připsali černožlutí. Druhé vzájemné utkání bylo naplánováno na 14. kolo. Tentokráte byla domácím mužstvem Kadaň a opět dokázala ústecké udolat. Zápas nakonec skončil výhrou domácích 4:3. Třetí vzájemný zápas byl pak na programu v kole sedmadvacátém, opět v Ústí nad Labem. Tentokrát se ovšem kadaňští hokejisté střelecky neprosadily a na ledě Lvů padli 3:0.

K zápasu...

Poslední vzájemný zápas základní části letošní sezóny je na programu už zítra, tj. ve středu 15. 1. na kadaňském zimním stadionu a na to, jak si černožlutí bojovníci povedou při tomto duelu, se můžete dorazit podívat. Ovšem pro ty, co se nebudou moci dostavit přímo na místo, bude opět připravený textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM