Liga nám začíná, přijíždí HC Most!

Jindřich Poledna | 09.09.2014 | |

Liga nám začíná, přijíždí HC Most!

Díky odloženému zápasu prvního kola mezi Kadaní a Chomutovem se dočkají fanoušci z Královského města prvního domácího zápasu až ve středu. Jejich prvním soupeřem bude celek z nedalekého Mostu. Domácí tým bude chtít vstoupit do ligy úspěšně a nečeká jej nic jednoduchého, neboť náš soupeř v prvním kole prohrál doma s Kladnem a bude bojovat o své první body v letošní sezóně.

 

„Všichni víme, že to nebude ten loňský Most! Náš soupeř má v letošní sezóně ostřílený tým vedený zkušeným Vojtou Kubinčákem. V kádru je spousta bývalých juniorů z litvínovské líhně, se kterými jsme se setkávali v uplynulé juniorské sezóně, takže víme, že nás nečeká žádná lehká záležitost“, nechal se slyšet v předzápasovém rozhovoru trenér Jaroslav Beck. Jeho slova potvrdil po vítězném zápase v Mostě kladenský trenér Jiří Čelanský: "Bylo to pro nás těžké utkání, zahájili jsme tak sérii venkovních zápasů. Bylo to docela nervózní utkání, hodně nám odskakovaly kotouče. Šli jsme sice poměrně rychle do vedení, ale to se nám dlouho nedařilo pojistit. Uklidnění potom přišlo až v poslední třetině. Ale nepřekvapilo nás to, podobný průběh jsme očekávali. Sice jsme se trápili v koncovce, ale máme radost z toho, že jsme ten zápas nakonec úspěšně zvládli."

Most prohrával po první třetině jen 0:1 díky velké chybě brankáře Horáka. Za domácí snižoval na 1:2 na začátku třetiny Zdeněk Tauš (odehrál v Kadani 45 zápasů v sezóně 2005/06 se skórem 3+6 a 7 zápasu v sezóně 2009/10 se skórem 0+0). Jenže pak se již 3x trefili jen Rytíři a Most tak doma prohrál 1:5. Trenér Baďouček hodnotil hru svého týmu takto: „Připravovali jsme se na to, že přijede silný soupeř, což se potvrdilo. I přes porážku 1:5 jsme ten dnešní zápas zvládli vcelku dobře, škoda jenom neproměněných šancí v první třetině. Na začátku poslední třetiny se nám podařilo rychle snížit na 1:2, ale bohužel zlomovým bodem asi byla rychlá branka na 1:3. Potom dvakrát nedůraz před naší brankou rozhodl o tom, že Kladno si veze tři body. Ale zaslouženě, protože bylo dnes lepším celkem.“

Most odehrál zápas proti kladenským Rytířům v této sestavě:
HC Most: Horák – Hora, Čížek, Kasal, Charousek, Kousalík, Havelka, Kokeš – Tauš, Divíšek, Nedrda – Kubinčák, Alinč, Petruška – Bojer, Smolka, Písařík - Mical, Slavíček, Zavřel.

Především složení prvním dvou útoků může nadělat soupeřům veliké starosti! Tomáš Divíšek je mostecký rodák a hokejový odchovanec. Avšak předtím nikdy ligu za Most v seniorské kategorii nehrál. Tento 35ti letý hráč má zkušenosti take z české reprezentace, hrál za švýcarské celky HC Davos a EHC Basilej, zahrál si AHL a také 3 zápasy NHL za tým Philadelphie. Vojtěch Kubinčák přestoupil do Mostu z týmu chomutovských Pirátů, kde v loňské sezóně získal v základní části 19 kanadských bodů (6+13). Tento ostřílený bojovník z extraligy take nahlédl do české reprezentace. Třetím velezkušeným útočníkem je Jan Alinč. Ten přišel ze dluhy zmítaného Ústí nad Labem. Zkušený 42ti letý útočník si zahrál 6 zápasů již na olympiádě v roce 1994, kde vstřelil 2 branky. Tento litvínovský odchovanec sbíral zkušenosti kromě české extraligy take ve Finsku, Švédsku a Německu.

A jak je na tom kadaňský celek? “Chceme stavět na velmi kvalitní trojici gólmanů. Všichni mají naší důvěru, ale do prvního zápasu jsme se rozhodli pro duo Hanuljak – Mouček, ” prozradil kadaňský lodivod a dodal: ”Věříme, že hráči, kteří k nám přišli před sezónou z Chomutova budou mít motivaci. Jsou to velmi kvalitní boric, kteří by mohli tým velmi podržet. Výraznou posilou do obrany je Jaroslav Mrázek, v útoku by miohla být síla díky Marku Račukovi či Martinu Šagátovi. U posledního jmenovaného však musíme mít na zřeteli, že je to jeho první zápas. Díky zranění neodehrál vůbec přípravu, a ačkoliv je na hokej zjevně natěšený, nemůžeme očekávat, že bude rozehraný. Jeho nasazení bude postupně gradovat. Stejně jako většina hráčů má v tréninku výborný přístup, může leccos naučit mladé hráče, kteří chtějí příjemně překvapit.”

Kadaňský tým zve všechny své bývalé i současné fanoušky na derby s Mostem! Přijďte se podívat, jestli bude mladý tým hrýt atraktivní hokej. Z kabiny a celého realizačního týmu zní: „Všichni si moc přejeme, aby se kadaňští fanoušci vrátili do hlediště. Hokej hrajeme právě pro ně a všichni se budeme snažit o sympatické výkony. Chceme, aby diváky hokej bavil a těšili se na každý další zápas.“

Sezóna začíná kadaňskému celku ve středu 10. září, úvodní vhazování je v 17:30, tak jej nezmeškejte!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM