Uspěje Kadaň na ledě rozjetých Litoměřic?

Jindřich Poledna | 04.11.2014 | |

Uspěje Kadaň na ledě rozjetých Litoměřic?

Ve 21.kole 1.hokejové ligy se pokusí Kadaň uspět na ledě Stadionu Litoměřice. Kališníkům se v letošní sezóně také daří. Narazí tak na sebe celky, které zdobí pevná obrana. Litoměřice navíc mají velmi dobré přesilové hry, o čemž se v minulém kole přesvědčilo Kladno. Stadion ztrácí na Sportovní klub pouhý jeden bod, takže bude k vidění opět zápas o šest bodů.

 

HC Stadion Litoměřice

Litoměřice v posledním zápase hostily Rytíře z Kladna. Po prvních dvou třetinách byl stav nerozhodný 3:3, ovšem domácí tým dokázal vyhrát poslední část v poměru 3:0 a již podruhé nadělil Kladnu šest branek! Pozor si bude muset dávat Sportovní klub především na přesilové hry, neboť proti Kladnu se Litoměřice prosadily ve výhodě celkem pětkrát! Dvě branky vstřelil obránce Jakub Šulc.

Sestava Litoměřic v zápase proti Kladnu: Přikryl – Šulc, Krstev, Míka, Plášil, Špelda, Mikliš, Málek, D. Bílek – V. Bílek, Kalla, Rys – Novák, Švagrovský, Procházka – Doležal, Antončík, Ondráček – Schwamberger, Brandejský.

poř. tým Z V VP PP P skóre B
5. HC Stadion Litoměřice 20 11 1 2 6 63:44 37
4. Kadaň 19 11 1 3 4 51:39 38

První vzájemný zápas v sezóně

Zápas s Litoměřicemi se musel líbit. Diváci viděli spoustu branek, dobrý začátek domácího týmu, infarktovou druhou třetinu a zlom ve prospěch Kadaně v poslední třetině. Ale od začátku: ve 13.minutě se domácí tým ujal vedení střelou k tyčiJakuba Stehlíka. Jenže Litoměřice otočily skóre ve druhé třetině během deseti minut třemi brankami a vyhnaly z branky domácího gólmana Moučka. Kadaň snížila ještě ve druhé třetině gólem Martina Kadlece a na 4:3 otočili zápas svými zásahy v poslední třetině Karel Ton a Roman Chlouba.

Statistické okénko

HC Stadion Litoměřice - SK Kadaň
Jaroslav Kalla (4+22)Nejproduktivnější hráč Karel Ton (4+12)
Vítězslav Bílek - 13 gólů Nejlepší střelec Roman Chlouba - 10 gólů
Jaroslav Kalla –22 asistencíNejlepší nahrávač Karel Ton - 12 asistencí
Jakub Šulc (3+4), Radek Míka (2+5)Neproduktivnější obránce Aleš Pavlas (0+8)

O zápase ...

„Do zápasu v Litoměřicích musí tým získat podporu nás trenérů, určitě chceme hrát ze zabezpečené obrany. Daří se nám nepouštět soupeře do žádných velkých brejků. Na druhou stranu musíme vnímat sílu soupeřů a připravit se na ní. Náš tým je velmi mladý, ale podařilo se nám posunout se dál. Snažíme se být nepříjemným soupeřem a docela se nám to daří. Zkusíme opět prodat to, co v týmu je,“ prozradil k zápasu trenér Jaroslav Beck.

Ale po Litoměřicích nás čekají další velmi náročné zápasy… „Vezeme se sice na vítězné vlně, ale čeká nás velmi tvrdá série. V příštích zápasech hrajeme v Litoměřicích, doma s Jihlavou, v Třebíči, pak utkání na Kladně a v Chomutově. Každý bod z těchto utkání bude úspěchem. Klukům ale věříme, kvalita na naší straně sice není 100%, tým stále sbírá zkušenosti, přesto podává vynikající výkony. Právě tyto zápasy nás prověří a my se z nich určitě poučíme. Chceme vítězit, ale musíme umět i přijmout porážku a vzít si z ní ponaučení,“ dodal hlavní kadaňský lodivod. Úvodní buly bude vhozeno ve středu 5.listopadu v 18 hodin. Nejen pro kadaňské fanoušky je připraven tradiční online textový přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM