Trhači těsně podlehli Frýdku-Místku

Filip De Bolle | 25.11.2016 | |

Trhači těsně podlehli Frýdku-Místku

K a d a ň - Bojovný zápas dopadl lépe pro hosty. Na branku ve 22. minutě sice odpověděl ve 27. minutě Chlouba. Hosté však ve třetí třetině zlepšili hru a po brance Kovařčíka šli znovu do vedení. Domácí už nenašli odpověď, a tak podlehli Frýdku-Místku 1:2.

 
27.kolo, pátek 25.11.2016
Sportovní klub Kadaň - HC Frýdek-Místek  1:2  (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Chlouba (Kůs) – 22. Marek Růžička (Franek, Cienciala), 53. O. Kovařčík (Jašek). Rozhodčí: Luczków, Veselý – Jindra, Svobodová. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sportovní klub Kadaň: Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Trefný, R. Černý, Cestr, J. Tomeček, D. Šimek, Šafář – Chlouba, Kůs, Chrpa – Harkabus, Stloukal, Kohout – O. Beránek, Hejcman, Hlava – L. Vrána, Osmík, Vaněk.
HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Kania, Adámek, Michal Roman, Matyáš, D. Stránský, Zahradníček, Samiec, Kovář – Chmielewski, Pechanec, Klimša – Marek Růžička, Cienciala, Franek – Jašek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Christov, Miloš Roman, Luka.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání si žádný z týmů dlouho nedokázal vypracovat slibnější šanci, zahrozil až v 5. minutě Tomeček. Na druhé straně pálil Klimša, ale přestřelil. Trhači měli v následujících minutách více ze hry, hosté ovšem svědomitě bránili. Ve druhé polovině první třetiny začal iniciativu přebírat Frýdek-Místek, všechny pokusy jeho hokejistů však končily na pozorném Lukešovi.

Do druhé periody vstoupili aktivněji hosté a dokázali vstřelit úvodní branku. Marek Růžička se uvolnil před Lukešem a zblízka zavěsil. Trhači se s nepříznivým stavem nechtěli smířit. Bojovník Hlava ujel podle levého mantinelu, Šimboch jeho ránu lapil. Nicméně poté na trestnou lavici putoval Zahradníček a Kadaň trestala. Kůs našel před brankou zcela volného Romana Chloubu, kterému stačilo trefit odkrytou branku - 1:1. Po vyrovnávacím gólu tempo opadlo a do kabiny se šlo za nerozhodného stavu.

Zatímco ve druhé třetině předváděli domácí bojovný výkon, díky kterému srovnali nepříznivé skóre, v závěrečném dějství se začali vytrácet a hrálo se pod taktovkou Frýdku-Místku. Trhače držel gólman Lukeš, avšak 53. minutě kapituloval podruhé. Po chybě domácích se před brankou Kadaně zmocnil puku Ondřej Kovařčík, a procpal jej za Lukešova záda. Hosté zbytek zápasu kontrolovali a odvezli si tři body za výhru 2:1.

Jiří Novotný (KAD)

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň)
Prohráli jsme zápas, kde jsme vzdali 3 góly. To je první, co bych chtěl říct, ale soupeř se vítězství a tří bodů dočkal zaslouženě. Výborně a precizně bránil a hlavně trpělivě, byl nebezpečný, bojoval. Dalo by se říct, že hrál aktivněji. My dáme jenom jeden gól do soupeřovy brány, je to obrovská škoda. Musíme to zkusit zítra v Ústí.

Marek Malík (HC Frýdek Místek)
Z naší strany bylo ze začátku vidět, že to nebude jednoduché, protože obě družstva jsou na spodku tabulky. Jsme moc spokojeni s týmovým projevem, bojovností a takovým tím srdíčkem. Do zápasu jsme dali srdce a byli jsme o ten gól lepší nebo šťastnější, ale Kadaň hrála dobře. My jsme moc spokojení.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM