Druhý den, druhý zápas. Trhače čeká derby v Ústí

Jiří Novotný | 25.11.2016 | |

Druhý den, druhý zápas. Trhače čeká derby v Ústí

K a d a ň - Netradičně v pátek se kadaňští představili na svém ledě proti Frýdku-Místku. Neobvyklý hrací den jim zřejmě příliš nesvědčil, hosté si odvezli plný počet bodů za výhru 1:2. Na nezdar je třeba rychle zapomenout, již tuto sobotu míří do Ústí, kde se utkají s tradičním rivalem.

 

hc slovan ústí nad labem

Ústečtí se po 27 odehraných kolech drží v klidném středu tabulky, aktuálně jim patří 8. pozice s rovnými 40 body. Slovanu se střelecky daří, s 81 brankami patří mezi špičku soutěže. 87 inkasovaných jej naopak řadí mezi nejhůře bránící celky - Kadaň a Most.

V posledních zápasech Slovan střídal dobré výsledky s horšími. Po nášupu v Havířově dokázal porazit Kladno, následně ztroskotal na Slavii, ovšem poté se blýskl výhrou nad Jihlavou a Třebíčí. Ve středu však narazil v Mostě.

Ústí - Most 3:2

Úvodní gól pod Hněvínem vstřelil ve 4. minutě Roubík, nicméně domácí bleskově srovnali. Ve 12. minutě vrátil Ústí vedení Dalecký, poté už ale úřadovali mostečtí. Nejprve srovnal Divíšek a na začátku třetí třetiny stanovil konečné skóre Stříbrný. „Když to tak shrnu, podali jsme ostudný výkon, který nezůstane bez odezvy," mračil se ústecký kouč Tomáš Mareš.

Sestava Slovanu: Soukup – M. Vágner, Bernad, Vl. Brož, Kasík, Přindiš, Husák, Zajíc – J. Kloz, Roubík, Melka - Z. Doležal, Vrdlovec, D. Merta - Dalecký, Beran, Poulíček - Loskot, Gengel, Moučka.

Vzájemné zápasy

Ústečtí by se jistě nezlobili, pokud by Slovan zopakoval výkon ze začátku září. Tehdy na svém ledě Trhače vypráskali vysoko 9:3, za Kadaň skórovali Veselý, Kohout a Wágner.

Odveta na kadaňském stadionu vyšla lépe Trhačům, kteří díky brankám Hejcmana, Chlouby, Havla a Hlavy zvítězili 4:3.

Statistiky Slovanu

Brankářskou jedničkou je 22letý Jakub Soukup, jenž zatím nastoupil ke 20 duelům s úspěšností přesahující 91%. Záda mu kryje někdejší litvínovský žolík Martin Volke. Ten se dosud v brance objevil šestkrát.

Suverénně nejproduktivnějším obráncem je 32letý Martin Vágner, který má na kontě 12 bodů (1+11). S 8 body (1+7) jej následuje další mazák Jaroslav Kasík. Vousáč Petr Přindiš dosud nasbíral 3 body (1+2), primát mu ale patří v počtu trestných minut - 63.

Nejproduktivnějším forvardem je 29letý Jan Kloz, jenž dosud 14 gólu vstřelil a na dalších 10 přihrál. S 19 body následuje Daniel Vrdlovec, o bod méně má Zdeněk Doležal.

zápas

Úvodní buly utkání 28. kola WSM Ligy mezi Ústím a Kadaní padne na ústeckém zimním stadionu v sobotu 26. 11. v 17:00. Pokud se nechystáte Trhače podpořit přímo v krajském městě, můžete sledovat průběh duelu na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM