„Na konci jsem se zapotil,“ uvedl Patrik Spěšný

Kateřina Kundertová | 07.01.2018 | |

„Na konci jsem se zapotil,“ uvedl Patrik Spěšný

K a d a ň - Trhači ve 37. kole WSM Ligy vyzvali na vlastním ledě Třebíč, s kterou svedli vyrovnanou bitvu. Poprvé naskočil v kadaňském dresu od začátku duelu do brány Patrik Spěšný, jenž si tak spravil chuť po předchozím debaklu ve Vsetíně. Proti Horácké Slavii zlikvidoval třicet střel, inkasoval dva góly a nakonec odešel s úspěšností téměř 93 procent.

 

Patrik Spěšný v předchozích startech za Kadaň pouze střídal, proti Třebíči však nastoupil už od prvních minut a hned se uvedl dobrým výkonem, kterým pomohl ke tříbodové výhře. „Zápas byl super. Jsem rád, že jsem dostal šanci, které jsem se snažil chytit,“ uvedl jednadvacetiletý gólman.

Kadaň má na kontě dvacet bodů, s kterými je o sedm bodů na posledním místě za Benátkami nad Jizerou. „Pro nás je každý bod super. Když doma vyhrajeme za tři body, je to jedině dobře,“ radoval se teplický rodák.

V předminulém střetnutí Trhači nevstřelili na ledě Vsetína jediný gól a odešli s jedenáctigólovým výpraskem. „Celý tým jsme věděli, že je potřeba zabrat. Neměli jsme co ztratit, když jsme dostali jedenáct gólů. Šli jsem do zápasu naplno a vyplatilo se to,“ řekl Patrik Spěšný. „Do každého zápasu jdeme na sto procent s tím, že chceme vyhrát. Asi jsme měli po Vsetíně, kde se nám to nepovedlo, větší motivaci. Zabrali jsme,“ pokračoval.

PRVNÍ DUEL ODEHRÁL ZA TRHAČE VÁCLAV REZEK

    Přesun ze Sokolova do Kadaně: „Dozvěděl jsem se ve čtvrtek po tréninku, že půjdu do Kadaně. Stihl jsem trénink den předem a předzápasový. V první a druhé lize je určitě velký rozdíl. První liga je kvalitnější a rychlejší, jsou v ní lepší hráči.“

    Kadaň – Třebíč: „Zápas hodnotím pozitivně, protože jsme vyhráli. Náročné to ve třech lajnách bylo, protože jsme měli ve třetí třetině i několik oslabení.“

Celé utkání bylo protkané vyloučeními převážně na straně hostů, což se otočilo až ve třetí periodě, kdy na trestnou lavici usedli dva Trhači celkem na šest minut. „Třebíč má nebezpečné přesilovky. Ve třetí třetině měli tři za sebou, takže jsem se zapotil, ale kluci výborně bránili a blokovali střeli,“ pochválil spoluhráče a dodával, „Já jsem věřil už na začátku, že body urveme. Na konci to bylo 3:2, ale věřil jsem, že to ubráníme. Měli jsme závar v pásmu, ale kluci to suprově zvládli.“

Přestože se poslední minuty odehrály převážně v pásmu Trhačů a Patrik Spěšný měl hodně práce, nejhorší byl začátek. „Nejhorší to bylo na začátku, než jsem si sáhl na puk, protože jsem byl studený. Potom, když už jsem si trochu zvykl na hru, to bylo v pohodě,“ vysvětlil odchovanec Litvínova.

Ze sedmadvaceti střeleckých pokusů propustil novic pouze dva. „U prvního gólu jsem se špatně přetočil, měl jsem zůstat klečet, což je nejlepší, když je skrumáž před bránou. Puk létal ze strany na stranu, hráč do toho jenom plácl,“ popsal. „Druhý gól. Neviděl jsem přes hráče. Mohl jsem jít spíše do stoje než do slajdu,“ uvědomoval si.

Foto: Martin Pavlík (Vsetín).

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM