První ligový zápas je tu, dorazí Poruba

Sabina Nováková | 07.09.2018 | |

První ligový zápas je tu, dorazí Poruba

K A D A Ň – Zimní stadion v Kadani bude svědkem prvního kola Chance ligy v sezóně 2018/2019. Týmem, který ke svému úvodnímu zápasu bude muset vyjet na led jako host, bude nováček soutěže HC RT TORAX Poruba 2011. Porubští mají za sebou přípravu, ve které nad soupeřem pětkrát zvítězili a pětkrát v souboji padli. Naproti tomu Trhači odehráli přípravných zápasů celkem pět, z nichž právě dvakrát byli vítězným týmem. Souboj startuje v sobotu 8. září v 17 hodin. Přijďte podpořit domácí Trhače, kteří se předvedou v nových dresech!

 

CESTA MEZI PRVOLIGOVÉ TÝMY

Nový tým v Chance lize HC RT TORAX Poruba 2011 zažil úspěšnou sezónu 2017/2018 ve druhé lize Východ. V rámci základní části z devětačtyřiceti zápasů Poruba padla pouze dvanáctkrát. Největší problémy porubským hráčům přinesly kádry Valašského Meziříčí, Šumperku, Nového Jičína nebo Hodonína.

Svými výkony se Porubští probojovali až do semifinále, kde svedli pětici duelů s Valašským Meziříčím. První z nich nezvládli v prodloužení 4:5p, v druhém už vysoko zvítězili 6:3. I třetí semifinálový zápas svedli na svou stranu, ale až v prodloužení – 4:3p. Zádrhel přišel ve čtvrtém střetnutí, když Valašské Meziříčí před domácím publikem uspělo 2:0. Páté poslední utkání těchto dvou týmů vyšlo lépe Porubě za stavu 6:3, a tak bylo jasno o jejím postupu do finále.

Finálové zápasy svedly dohromady Porubu a Šumperk. Ten si však neužil radost z výhry ani jednou. Porubští ze tří možných pokusů třikrát vyhráli – 4:3p, venku 5:1 a 2:1. To rozhodlo, že vítězem skupiny Východ se stala právě Poruba, kterou následně čekaly další boje v rámci kvalifikace.

Kvalifikace znamenala pro Porubu dva soupeře, které musela překonat, aby se stala prvoligovým týmem. Jednalo se o Jablonec nad Nisou a Havlíčkův Brod. Jako první vyjela Poruba do Jablonce, kde odstartovala šňůru 3 vítězných zápasů, pokračovala tedy v souboji s Havlíčkovým Brodem před domácím publikem těsným poměrem 5:4 a skončila na domácí půdě znovu proti Jablonci 6:3. Jedinou prohru v kvalifikaci zaznamenali aspiranti na první ligu v posledním ze čtyř zápasů. V Havlíčkově Brodě tentokrát padli 2:3. To však nezabránilo postupu Poruby do Chance ligy, kam se vrátila po devíti letech.

PŘÍPRAVA TRHAČŮ KADAŇ

Vzhledem k prodlevám a nejasné budoucnosti má Kadaň před sebou těžký úkol, a to sestavit kádr, který bude konkurenceschopný. Nastalý problém znamenal také individuální hráčskou letní přípravu. Jako první do Kadaně zavítaly Klatovy, které odjížděly po třech dvacetiminutovkách jako poražené, a to poměrem 2:5. Následovala dvojice klání mimo kadaňský led. Nejprve Trhači padli v Sokolově 3:6 a následně si chuť spravili stavem 5:3, když podruhé porazili Klatovské. Zbylé dva zápasy na domácí půdě neskončily v trhačský prospěch. Nejprve se radoval Sokolov 4:0 a po něm Litoměřice 6:1.

PORUBA A JEJÍ PŘÍPRAVA

Zato Poruba zažila křest ohněm. V přípravě si střihla deset zápasů, v rámci nichž nastoupila například proti druholigovému Šumperku, třem prvoligovým týmům – Přerov, Vsetín a Frýdek-Místek, poté proti extraligovým Vítkovicím a také přizvala ke spolupráci dva polské týmy GKS Katovice a Jastrzębie a jeden maďarský – Debrecen.

První domácí přípravný zápas jako prvoligový kádr svedla Poruba proti polskému Jastrzębie, který zvládla na jedničku. Soupeře zdolala, ač těsně, 5:4. Druhé klání proti Vsetínu nabídlo porubským divákům hned prodloužení. Právě v tom se rozhodlo za stavu 1:2 o výhře hostujících hráčů. Cesta do druholigového Šumperka se Porubským vyplatila, jelikož zvítězili v rámci svého prvního výjezdu jako takového 4:3. Další prvoligový tým, který si Poruba dala na seznam, byl Přerov. Ten nováček ligy přestřílel 7:3. Po odplatě Jastrzębie 1:2 následovala opět výhra nad Maďary, a to proti Debrecenu – 5:2. První nájezdy jakožto prvoligoví okusili Ostravané proti Frýdku-Místku. V nich se zadařilo právě rysům – 1:2. Extraligové Vítkovice v přípravné fázi Porubě nic nedarovaly a na svém ledě ji zdolaly vysokým rozdílem 6:2. Nato Porubané přivítali další polský tým a porazili GKS Katovice 5:2. Poslední duel přípravných zápasů se uskutečnil ve Vsetíně a ten se i napodruhé radoval – 5:3.

ZMĚNY V KÁDRU PORUBSKÝCH

Jakožto nováček Chance ligy nechtějí nic podcenit, a proto před startem ligových soubojů oznámili hned několik posil do svého kádru. V rámci střídavých startů porubské dresy obléknou hráči z extraligových Vítkovic. Jedná se o gólmana Daniela Dolejše, obránce Daniela Krenželoka a útočníka Šimona Stránského. Podle informací by ale měli nastoupit až v druhém kole soutěže. Den nato přišla další zpráva. Obranu posílí Patrik Urbanec, rodák ze Zlína, který též okusil extraligu, a to nejprve ve Zlíně a následně ve Vítkovicích. V závěru loňské sezóny nastoupil dvakrát za prvoligový Havířov. Ani den před výjezdem do Kadaně se neobešel bez další posily. Útočným porubským řadám vypomůže Patrik Zdráhal v rámci střídavých startů.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM