První výhra! Trhači vezou tři body z Havířova

Sabina Nováková | 06.10.2018 | |

První výhra! Trhači vezou tři body z Havířova

K A D A Ň – V rámci jedenáctého kola vyjeli Trhači do Havířova. Tým před utkáním posílili chomutovští útočníci Roman Chlouba a Martin Šťovíček a oba se hned v zápase prosadili. Roman Chlouba navíc dvakrát. Další branky přidali také Lukáš Klíma a Šimon Szathmáry. Ač domácí dokázali snížit, Kadaňští díky těmto pěti brankám vybojovali své první vítězství, a vezou tak z Havířova cenné tři body.

 
11.kolo, sobota 6.10.2018
AZ Heimstaden Havířov - Sportovní klub Kadaň  3:5  (0:2, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 22. Chroboček (Jergl, Matai), 50. Bořuta (Jergl, Gřeš), 55. Pořízek (Jergl, Maruna) – 12. Šťovíček (Svoboda, Grebeňuk), 15. Szathmáry (Kůs, Chlouba), 36. Chlouba (Kůs, Klíma), 41. Klíma (Trefný, Szathmáry), 58. Chlouba (Jánský). Rozhodčí: Fial, Kašík – Lukš, Gančarčík. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 1132. Střely na branku: 33:17. Zblokované střely: 4:22. Vhazování: 26:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:5.
AZ Heimstaden Havířov: Bláha (36. Matoušek) – Chroboček, Matai, Staněk, Rutar, Bořuta, Mrowiec – Veselý, Bednář, Jergl – Maruna, Haas, Procházka – Gřeš, Pořízek, Rehuš – Macuh, Cihlář, Bambula.
Sportovní klub Kadaň: Kuchař – Trefný, Szathmáry, Novák, Kadeřávek, Popela, Grebeňuk – Klíma, Kůs, Wágner – Chlouba, Šťovíček, Svoboda – Müller, Rindoš, Jánský – Maršoun, Helt, Šulek.

Komentář k zápasu

Zápas začal přesilovkou Trhačů, ale změna stavu z ní nepramenila. Domácí hráči si při své početní převaze od osmé minuty nějaké šance vytvořili, ale gól z toho taktéž nebyl. Na konci dvanácté minuty Kadaňští otevřeli skóre, když Bláhu překonal bekhendem Martin Šťovíček. Chvíli nato šli domácí do tří a Kadaň dvojnásobnou přesilovku využila. Střelou z první se z mezikruží prosadil Šimon Szathmáry – 0:2. Ve zbytku třetiny byl AZ v křeči, zato hosté mohli přidat ještě další góly, ale skóre se už nezměnilo.

Do druhé třetiny už vstoupili domácí přeci jen lepším výkonem a po necelých dvou minutách za to byli při hře čtyři na čtyři odměněni snížením. Puk za Ondřeje Kuchaře nasměroval od modré čáry David Chroboček. V pětadvacáté minutě mohlo být srovnáno. Aleš Jergl nachystal při situaci dva na jednoho pozici pro Radka Veselého, ten ale netrefil branku. Tlak AZetu se postupně obrousil a ubylo i šancí. Ve šestatřicáté minutě Roman Chlouba zakončoval po rychlé akci z pravé strany, Ondřej Bláha sice zasáhl, ale puk mu proklouzl za záda. Roman Chlouba ho už pouze doklepl do branky - 1:3. Havířovská střídačka na to reagovala změnou gólmana a mezi tři tyče se postavil Jiří Matoušek.

Jestli chtěli AZeťáci napravit dojem ve třetí třetině, tak je naopak už po osmadvaceti vteřinách zmrazil Lukáš Klíma, který po sólu zvýšil na 4:1 pro Kadaň. Havířovští se ale ještě vzchopili k nápravě výsledku. V padesáté minutě se během výhody trefil pod víko Antonín Bořuta – 2:4. Když šest minut před koncem utkání Radek Pořízek dorazil puk z mezikruží za záda Ondřeje Kuchaře, bylo na zaděláno na drama. Jenže černožlutí už, i přes velký tlak ze strany domácích, více branek AZetu nedovolili. Naopak díky přesné střele Romana Chlouby uzavřeli skóre duelu za stavu 3:5.

Tomáš Vlček

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): „Každý soupeř co přijede, chce vyhrát a utkání začíná za stavu 0:0. My jsme hráče pro utkání s Trhači upozorňovali, že nemají výsledky, že nepohrávají vysokými rozdíly, ale že prohrávají maximálně o dva góly nebo o jednu branku. A také, že je to mančaft, který jde nahoru soustředěně. My bohužel místo toho, abychom hráli od začátku, tak dostaneme hloupý gól. Jdeme do tří hráčů a dostaneme branku druhou. Když si to vezmeme, tak jsme za poslední čtyři zápasy, kromě Českých Budějovic, dostali 16 gólů, což jsme nedostali za prvních šest kol. Tím pádem něco je špatně. Po zápase jsme si v kabině řekli, že pokud zase nezačneme hrát to, co jsme hráli ze začátku a hráči si budou myslet, že jsou někde výš, tak bohužel. Doba je taková, že se musíme vrátit ke svojí hře a musíme opět hrát disciplinovaně. Nedáme více než tři branky za utkání, takže nemůžeme dostat více než dvě. Opět musíme začít pracovat tvrdě, abychom se dostali tam, kam potřebujeme."

Miroslav Novák (SK Trhači Kadaň): „Jsme rádi, že jsme konečně vyhráli. Důležité bylo, že nám vyšel začátek a to je myslím základ. První třetina a takový důležitý moment byl, že vždy, když jsme dostali gól na snížení o jednu branku, tak jsme na to dokázali odpovědět. Závěr utkání, byl hektický, nervózní, ale na druhou stranu se nedivím, protože kluci měli blízko ke třem bodům, na které takovou dobu čekají. Jsem rád, že to zvládli."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM